autós hírek

Tekintélyt parancsolóbb lett a 2020-as Genesis G90

2018.12.08.

Akár egy teljesen új modellgeneráció is lehetne, olyan átható változtatásokon ment keresztül a Hyundai prémiummárkájának zászlóshajója. A faceliftes Genesis G90-et otthonában, Dél-Koreában leplezték le, a változás mértéke pedig meglepő. Köszönhetően a vízszintesen húzott vonalaknak, sokkal komolyabb hatást kölcsönöztek a luxusbálna orrának, mint ami eddig volt rá jellemző. Nagyobb lett a gyémánt alakú hűtőrács, húztak két új vonalat a motorháztetőre, a gyönyörű fényszórókból kiinduló egyenesek pedig egészen az első sárvédőkig nyúlnak.

A finom részleteknek itt nincs vége, a faron a kasztni teljes szélességében húzódnak a hátsó lámpák, felettük a korábbi jelvény helyett, diszkrét márkanév díszeleg. Külön szót érdemelnek az új 19 colos felnik is, amik valami elképesztően bonyolult mintázatot kaptak. Tulajdonképpen guruló szobrok, amiket egy S-osztály is megirigyelne manapság. Biztonsági rendszerei között szériaként kapja a sávtartót, valamint az első és hátsó keresztforgalomra figyelmeztetőt, de rendelhető hozzá adaptív felfüggesztés és aktív légszűrő is, ami érzékeli a külső levegő szenyezettségét, és beavatkozik, amint károsabbnak találja azt.

Azért a bitang lábtérrel és a dedikált hátsó televíziókkal ellátott utastér már arról árulkodik, hogy a felszín alatt nem sok változott, hiszen szinte minden maradt ugyanott, ugyanolyan. Egyedül a központi kvarcóra mérete csökkent, és egész biztosak lehetünk benne, hogy még több prémium anyaggal és színnel tehető majd egyedivé a luxus utastér. No, meg aktív zajszűrővel. Az már-már elvárás a szegmensben. Motorpalettája sem változik, legalábbis hazájában biztos nem – marad a 3,3 literes, biturbós V6, valamint a 3,8 literes V6, míg a paletta tetején az 5,0 literes V8 ülhet. Azt hiszem egyre inkább sajnálhatjuk, hogy Európa nem kap a Genesis csúcsmodelljéből, hiszen lassan úgy látszik, hogy beéri a német versenytársakat.

Forrás: 
Genesis

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.02.21
A Standard & Poor's  "A"-ról "A mínuszra" rontotta stabil kilátással a Nissan járműgyártó adósi....
2019.02.21
- Egy ausztrál államban lehet a világon elsőként emojit használni, ha az autó tulajdonosa egyéni....
2019.02.21
A csengersimai közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre február 19-én 18 óra 15 perckor egy....
2019.02.21
…és akkor bekötöttem az imádott kézműves, bőr cipőmet Párizsból, megigazítottam a nyakkendőmet,....
2019.02.21
- Megkezdte a Ryugu kisbolygó felszínének megközelítését a Hajabusza-2 japán űrszonda, amely....
2019.02.21
A bajor prémiumgyártó az első ízben Genfben bemutatkozó, új BMW 7-es sorozattal házon belül is....
2019.02.21
A pápai rendőrök elfogták és előállították azt a 44 éves nagygyimóti férfit, aki utast is....
2019.02.21
- Zamárdiban a hét elején terepszemlét tartottak a Red Bull Air Race szervezői, miután a múlt héten....
2019.02.21
A Volkswagen elkötelezett a párizsi éghajlat-változási megállapodás iránt, és elektromos modellek....
2019.02.21
- Az egyéves kihagyás után idén visszatérő Danyiil Kvjat, a Toro Rosso orosz pilótája érte el a....