autós hírek

Tekintélyt parancsolóbb lett a 2020-as Genesis G90

2018.12.08.

Akár egy teljesen új modellgeneráció is lehetne, olyan átható változtatásokon ment keresztül a Hyundai prémiummárkájának zászlóshajója. A faceliftes Genesis G90-et otthonában, Dél-Koreában leplezték le, a változás mértéke pedig meglepő. Köszönhetően a vízszintesen húzott vonalaknak, sokkal komolyabb hatást kölcsönöztek a luxusbálna orrának, mint ami eddig volt rá jellemző. Nagyobb lett a gyémánt alakú hűtőrács, húztak két új vonalat a motorháztetőre, a gyönyörű fényszórókból kiinduló egyenesek pedig egészen az első sárvédőkig nyúlnak.

A finom részleteknek itt nincs vége, a faron a kasztni teljes szélességében húzódnak a hátsó lámpák, felettük a korábbi jelvény helyett, diszkrét márkanév díszeleg. Külön szót érdemelnek az új 19 colos felnik is, amik valami elképesztően bonyolult mintázatot kaptak. Tulajdonképpen guruló szobrok, amiket egy S-osztály is megirigyelne manapság. Biztonsági rendszerei között szériaként kapja a sávtartót, valamint az első és hátsó keresztforgalomra figyelmeztetőt, de rendelhető hozzá adaptív felfüggesztés és aktív légszűrő is, ami érzékeli a külső levegő szenyezettségét, és beavatkozik, amint károsabbnak találja azt.

Azért a bitang lábtérrel és a dedikált hátsó televíziókkal ellátott utastér már arról árulkodik, hogy a felszín alatt nem sok változott, hiszen szinte minden maradt ugyanott, ugyanolyan. Egyedül a központi kvarcóra mérete csökkent, és egész biztosak lehetünk benne, hogy még több prémium anyaggal és színnel tehető majd egyedivé a luxus utastér. No, meg aktív zajszűrővel. Az már-már elvárás a szegmensben. Motorpalettája sem változik, legalábbis hazájában biztos nem – marad a 3,3 literes, biturbós V6, valamint a 3,8 literes V6, míg a paletta tetején az 5,0 literes V8 ülhet. Azt hiszem egyre inkább sajnálhatjuk, hogy Európa nem kap a Genesis csúcsmodelljéből, hiszen lassan úgy látszik, hogy beéri a német versenytársakat.

Forrás: 
Genesis

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.05.22
Arnold Schwarzenegger, a híres színész, Kalifornia egykori kormányzója, Ausztria szülötte a....
2019.05.22
A „Sötét zsaruk a Föld körül” című filmben vállalt főszerepét különleges űrexpedícióval ünnepli a....
2019.05.22
Április végén átlépte az ötmilliós határt az osztrák rendszámmal közlekedő személygépkocsi száma –....
2019.05.21
Hosszú múltra tekint vissza a BMW 3-as sorozata, és amíg mindenki az M3-ra csorgatja azt a....
2019.05.21
Annyira brit, annyira tisztelendő. Különleges modellel emlékezik legendás 59-es győzelmére az Aston....
2019.05.21
Erdogan Basol Törökországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.05.21
Az indiai járműgyártó jelentős nyereségcsökkenéssel zárta a március végével záródott pénzügyi....
2019.05.21
Skoda Octaviák és Audi A3-asok kerültek a rendőrség használatába a 2017 óta zajló amortizációs....
2019.05.21
A közlekedési lámpa információ szolgáltatás az idei évben indul Ingolstadtban. ..
2019.05.21
Három hónapra eltiltotta a rendőrség a vezetéstől azt a sofőrt, aki a 37-es számú főúton a tiltás....