utánpótlás

Tényleg itt az új generáció!

2019.05.10.

A Bahrain-i Nagydíj közvetítése során rengetegszer elhangzott, ami Leclerc teljesítményét elnézve egyértelművé vált. A Forma 1 új generációja megérkezett. Leclerc győzelme a szerencsén múlott, az újoncok közül pedig Alexander Albon és Lando Norris is pontot szerzett. Nézzük, kik harcolnak majd a következő évek során a világbajnoki címekért.

Leclerc az a fajta tehetség, akinek idővel világbajnokká kell válnia. A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel egyértelműen frusztrált volt a futam során, ami nem csoda, tekintve, hogy esélye sem volt maga mögött tartani a mindössze 21 éves Leclerc-et.

Vettel helyzete egyébként izgalmas, ugyanis a jelenlegi állás szerint van esély rá, hogy Leclerc verni fogja őt a következő versenyeken. Ha pedig így alakul, meglepő lenne, ha a Ferrari nem nevezné ki a fiatal Monaco-i tehetséget első számú pilótának. Nehéz elképzelni, hogy Vettel ezt a szituációt elfogadná, így vagy beáll Leclerc mögé, vagy a szezon végén távozik. Kérdés, hogy van-e bármi esélye egy versenyképes csapathoz igazolni?

Lando Norris szintén ott lehet a jövő nagyjai között, az alacsonyabb osztályokban már megmutatta tehetségét és a legutóbbi versenyen nyújtott teljesítménye is bíztató. A tavalyi Formula 2 szezonban második helyen végzett, mögötte pedig a Toro Rosso-t erősítő Alexander Albon lett a harmadik, akitől szintén sokat várhatunk.

Érdekes, hogy a tavalyi F2 bajnok a Williams csapathoz került, így bár eredmények alapján George Russel a legnagyobb ígéret, ebben az autóban ezt nem tudja megmutatni. Sajnos Formula 2-be való autóval nehéz tündökölni a királykategóriában.

Közéjük sorolandó Esteban Ocon is, aki bár előbb felkerült a száguldó cirkuszba, idén sajnos nincs autója. Ő minden bizonnyal reménykedik, hogy Valtteri Bottas helyét megkaphatja és rögtön az egyik ezüst nyíl volánja mögött térhet vissza, de ahhoz a finn-nek alul kell teljesítenie, ami egyelőre közel sincs így, ugyanis Bottas vezeti a bajnokságot.

Az új pilóták mellé sorolandó Max Verstappen és Carlos Sainz Jr. is, akik már évek óta bizonyítják tehetségüket. Persze Verstappen többet mutatott eddig, de tény, hogy erősebb autója is volt, így egyértelmű, hogy mind a ketten a jövő nagyjai közé tartoznak.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.08.22
A nyári szünet végén újra aszfalton dübörög a Rallye1 mezőnye. Ózd és Salgótarján közösen ad....
2019.08.22
Dr. Kiss Jenő nyelvészprofesszort, a Magyar Tudományos Akadémia - rendes tagját kérdeztük az....
2019.08.22
Jelenleg még néhány modellen feláras, de pár éven belül alapvető felszereltség lehet minden Hyundai....
2019.08.22
Masoumeh Rahimi Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.08.22
Rövidített munkaidő bevezetésére készül a Schaeffler német autóipari beszállító cég egy hazai....
2019.08.22
Kétsúlyos közelekedési baleset is történt kora délután. Az egyikben hat a másikban két teherautó....
2019.08.22
Izgalmas és sokrétű az automobilizmus! Ezt mutatja fel világpremierjeivel az Opel az idei....
2019.08.22
A Continental technológiai vállalat és a Vodafone telekommunikációs csoport Barcelonaban mutatta be....
2019.08.22
Három kategóriában 140 páros adta le nevezését a péntek este kezdődő és vasárnapig tartó Ózd-ralira....
2019.08.22
A Volkswagen Haszonjárművek márka az év eleje óta 300.300 kishaszonjárművet adott át ügyfeleinek.....