Tóbiás és Balambér gyereknapi kalandjai | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér gyereknapi kalandjai

2018.05.27.

Tóbiás és Balambér már nagyon várta ezt a hétvégét, mert ilyenkor az egész országban jobbnál jobb gyerekprogramok várják gyermekeket és családokat. A gyereknap alkalmából Budapesten és vidéken is szuper élményekkel gazdagodhatnak a kilátogató emberek. Ha kíváncsi vagy a programokra, tarts velünk!

 

Itt az idő, itt a gyereknap! (kép: programturizmus.hu)

A kezdeményezés célja megindító és szívhez szóló. A gyereknap a világ gyermekeinek testvériségét és a gyermekek jólétéért folytatott küzdelmet és törekvést igyekszik hirdetni. Nem csoda, hogy több ingyenes programmal kedveskedik minden város az ott lakó gyerekeknek, hiszen a törekvés célja, hogy minden gyerek érezze – függetlenül attól, hogy a családja szerényebb körülmények között él-e, vagy sem -, hogy ez a nap csak róluk szól: az ő vidám kacagásukról, jóízű mosolyukról, boldog, önfeledt arcukról.

Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban

Szombaton fellép 11 órától az Apacuka zenekar, 13 órától az Óperenciás Babszínház, 15 órától pedig az Alma együttes! Vasárnap sem lesz hiány a szórakozásból, hiszen 11 órától Szalóki Ági énekel a gyerekeknek, 13 órától a Fabula Bábszínház előadását tekinthetik meg, 15 órától pedig az Eszter-lánc mesezenekar koncertje fokozza a szuper hangulatot. A kisebbek és nagyobbak ugráló várban, trambulinon és labdafürdőben tombolhatnak kifulladásig, továbbá lehetőségük nyílik elektromos kishajók vezetésére is. A Vasúttörténeti Park látogatóinak kedvenc interaktív programjai is elérhetőek lesznek a hétvégén: lehetőség lesz utazni a kerti vasúton, kipróbálni a kézihajtányozást, a lóvasutat vagy a sínautót is. A kétnapos rendezvényre 14 év alatti gyerekeknek ingyenes a belépés!

Városligeti gyereknap

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot, amely Budapest legnagyobb gyereknapi rendezvénye. Rengeteg programmal várnak benneteket, többek között sportprogramokkal, szűrőbuszokkal, Nemzetek Utcájával, Budapest Art Parkkal (Néprajzi Múzeum és a Magyar Zene Háza izgalmas gyerek- és családbarát programjai) és színpadi programokkal, bemutatókkal. Ingyenes!

Gyermeknap a gyermekvasúton

Május 27-én vasárnap ismét színes gyermeknapi programokat kínálnak a családoknak a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásánál. Ezen a napon a 14. év alatti gyerekek a MÁV Zrt. ajándékaként díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasúton! Emellett színpadi programokkal is készülnek: 10:45 Majorka Színház; 12:00 Kovácsovics Fruzsi koncert, 16:00 TÁ-TI-KA hangszeretgető koncert.

Mindenki próbálja ki a kisvasutat! (kép: minimatine.hu)

Legjobb programötletek családoknak

Általában minden város főterén vannak ingyenes koncertek, gyereknapi programok, kirakodóvásár, ahol el lehet tölteni kellemesen a napot. Az állatkert is szuper program, viszont arra számolni kell, hogy ilyenkor rengetegen látogatják. Néhány városban van vidámpark a gyerekeknek, esetleg kalandpark vagy aquapark, ami szintén egy jó egész napos programlehetőség a családnak. Nagyobb városokban bábszínházak is üzemelnek, és készülnek a gyereknapra különleges műsorokkal. Továbbá sok vendéglátóhely, egyesület vagy ifjúsági ház is rendez kézműves foglalkozásokat vagy gyereknapi játszóházat, ahova érdemes ellátogatni. Ha nem szeretjük a tömeget, és nem szeretnénk a forgatagban bandukolni a gyerkőcökkel, a kirándulás, hegymászás is jó programnak bizonyul, ami alatt lehet akár gombát gyűjteni is. Otthon is remek gyereknapi lehetőségeink vannak, például egy házi vidámpark vagy akadályfutó olimpia beüzemelése a gyerekeknek. A közös biciklizés, görkorizás, vagy az aszfaltrajzolás is benne van a repertoárban, ha a szülők inkább szabadabb közös programra vágynának a családdal.

A legjobb nap az évben! (kép: danubiushotels.com)

Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.10.15
Ettore Bugatti sport-, verseny- és luxusautói a két világháború közötti időszak kiemelkedő járművei....
2019.10.15
A Continental munkáltatói márkát a hazai Gyártó kategóriában az egyik legvonzóbb munkahelyeként....
2019.10.15
Szeptemberben adták el Magyarországon az ötmilliomodik abroncsot a 25 éves cégnél- jelentette be a....
2019.10.15
A Porsche és a Boeing aláírt egy egyetértési megállapodást a prémium légi közlekedés lehetőségeinek....
2019.10.15
A november végén nyíló Los Angeles-i Autószalonon leplezi le a RAV4 szabadidőjármű hálózatról....
2019.10.14
Halálos baleset történt az A4-es osztrák autópályán, a Budapest felé vezető irányban, amelyben egy....
2019.10.14
- Sztrájkot helyezett kilátásba hétfőn a német légiutas-kísérők független szakszervezete (UFO) a....
2019.10.14
Ha az ember autót tesztel, legyen szó bármilyen modellről, rettentő sokat számít, hogy miből ül át....
2019.10.14
Különleges és értékes születésnapi ajándékkal „lepte meg” saját magát Zlatan Ibrahimovics. A....
2019.10.14
Ronaldo Cunha Dias Brazíliából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....