Tóbiás és Balambér gyereknapi kalandjai | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér gyereknapi kalandjai

2018.05.27.

Tóbiás és Balambér már nagyon várta ezt a hétvégét, mert ilyenkor az egész országban jobbnál jobb gyerekprogramok várják gyermekeket és családokat. A gyereknap alkalmából Budapesten és vidéken is szuper élményekkel gazdagodhatnak a kilátogató emberek. Ha kíváncsi vagy a programokra, tarts velünk!

 

Itt az idő, itt a gyereknap! (kép: programturizmus.hu)

A kezdeményezés célja megindító és szívhez szóló. A gyereknap a világ gyermekeinek testvériségét és a gyermekek jólétéért folytatott küzdelmet és törekvést igyekszik hirdetni. Nem csoda, hogy több ingyenes programmal kedveskedik minden város az ott lakó gyerekeknek, hiszen a törekvés célja, hogy minden gyerek érezze – függetlenül attól, hogy a családja szerényebb körülmények között él-e, vagy sem -, hogy ez a nap csak róluk szól: az ő vidám kacagásukról, jóízű mosolyukról, boldog, önfeledt arcukról.

Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban

Szombaton fellép 11 órától az Apacuka zenekar, 13 órától az Óperenciás Babszínház, 15 órától pedig az Alma együttes! Vasárnap sem lesz hiány a szórakozásból, hiszen 11 órától Szalóki Ági énekel a gyerekeknek, 13 órától a Fabula Bábszínház előadását tekinthetik meg, 15 órától pedig az Eszter-lánc mesezenekar koncertje fokozza a szuper hangulatot. A kisebbek és nagyobbak ugráló várban, trambulinon és labdafürdőben tombolhatnak kifulladásig, továbbá lehetőségük nyílik elektromos kishajók vezetésére is. A Vasúttörténeti Park látogatóinak kedvenc interaktív programjai is elérhetőek lesznek a hétvégén: lehetőség lesz utazni a kerti vasúton, kipróbálni a kézihajtányozást, a lóvasutat vagy a sínautót is. A kétnapos rendezvényre 14 év alatti gyerekeknek ingyenes a belépés!

Városligeti gyereknap

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot, amely Budapest legnagyobb gyereknapi rendezvénye. Rengeteg programmal várnak benneteket, többek között sportprogramokkal, szűrőbuszokkal, Nemzetek Utcájával, Budapest Art Parkkal (Néprajzi Múzeum és a Magyar Zene Háza izgalmas gyerek- és családbarát programjai) és színpadi programokkal, bemutatókkal. Ingyenes!

Gyermeknap a gyermekvasúton

Május 27-én vasárnap ismét színes gyermeknapi programokat kínálnak a családoknak a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásánál. Ezen a napon a 14. év alatti gyerekek a MÁV Zrt. ajándékaként díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasúton! Emellett színpadi programokkal is készülnek: 10:45 Majorka Színház; 12:00 Kovácsovics Fruzsi koncert, 16:00 TÁ-TI-KA hangszeretgető koncert.

Mindenki próbálja ki a kisvasutat! (kép: minimatine.hu)

Legjobb programötletek családoknak

Általában minden város főterén vannak ingyenes koncertek, gyereknapi programok, kirakodóvásár, ahol el lehet tölteni kellemesen a napot. Az állatkert is szuper program, viszont arra számolni kell, hogy ilyenkor rengetegen látogatják. Néhány városban van vidámpark a gyerekeknek, esetleg kalandpark vagy aquapark, ami szintén egy jó egész napos programlehetőség a családnak. Nagyobb városokban bábszínházak is üzemelnek, és készülnek a gyereknapra különleges műsorokkal. Továbbá sok vendéglátóhely, egyesület vagy ifjúsági ház is rendez kézműves foglalkozásokat vagy gyereknapi játszóházat, ahova érdemes ellátogatni. Ha nem szeretjük a tömeget, és nem szeretnénk a forgatagban bandukolni a gyerkőcökkel, a kirándulás, hegymászás is jó programnak bizonyul, ami alatt lehet akár gombát gyűjteni is. Otthon is remek gyereknapi lehetőségeink vannak, például egy házi vidámpark vagy akadályfutó olimpia beüzemelése a gyerekeknek. A közös biciklizés, görkorizás, vagy az aszfaltrajzolás is benne van a repertoárban, ha a szülők inkább szabadabb közös programra vágynának a családdal.

A legjobb nap az évben! (kép: danubiushotels.com)

Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.07.16
Kétségtelenül azt is mondhatnánk, hogy Tarraco színrelépésére számítani lehetett, hiszen ez a méret....
2019.07.16
Az elektromos tereprali sorozat sosem látott helyszínekkel indul 2021-ben. ..
2019.07.16
Letea Sorina Romániából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.07.16
A közösségi autómegosztó szolgáltatás 50 új elektromos autót kínál, július közepétől elérhetőek a....
2019.07.16
Az ok a globális autóeladások visszaesése, azonban a cég azzal számol, hogy a hamarosan megjelenő....
2019.07.16
Kigördült a MÁV-Start megrendelésére készült első nagykapacitású KISS emeletes motorvonat a....
2019.07.16
Az év első felében az elektromos járművek növekvő keresletének köszönhetően több mint megduplázta....
2019.07.16
    ..
2019.07.16
A nemzetközi sajtó leginkább a címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamilton futamgyőzelmet érő....
2019.07.16
Harminc napos vizsgálati fogságságba került annak a BMW-nek a sofőrje, aki négy napja súlyos....