Tóbiás és Balambér kalandjai az adventi vásárban | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér kalandjai az adventi vásárban

2018.12.16.

Már csak egy hét van hátra karácsonyig, hiszen ma gyújtjuk meg a harmadik gyertyát az adventi koszorún. Aki még nem látogatott el családjával egyetlen egy adventi vásárba se, annak most segítséget nyújtunk, cikkünkből kiderül melyek Magyarország legjobb adventi vásárai. Tarts velünk!

Nagyon szép a városliget (kép:femcafe)

Advent a Városligetben

Az Advent Liget egy különleges rendezvénysorozat, ahol a tradíciónak íze, a kultúrának illata, az örömnek hangja, a segítő szándéknak súlya, a szeretetnek pedig ereje van! 2018. december 1-től egészen karácsonyig a Városliget ünnepi díszbe öltözik és szeretettel, programokkal várja a családokat az ünnepváró időszak minden egyes napján. A klasszikus karácsonyi rendezvényeken megszokott kézműves vásár, gasztronómiai különlegességek mellet a Ligetben ingyenes családi programokkal várják a látogatókat. A gyermekekre külön hangsúlyt fektetnek, számukra interaktív élményekkel, és tucatnyi meglepetéssel készülnek! Az AdventLiget programjai nem érnek véget a karácsonyi ünnepekkel! Fergeteges szilveszteri rock’n'roll utcabállal és közös pezsgőzéssel búcsúztatják az évet. Az Adventi vásár Újévi vásárrá alakul, mely egészen január 12-ig várja látogatóit! Ünnepi, interaktív családi műsorokkal, zenei csemegékkel, látvány és élmény programokkal, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára felállított Adomány Ponttal várja a legendás Városliget minden látogatóját, december elsejétől egészen az újévig!

Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Vörösmarty téri karácsonyi (illetve adventi) vásár egyike azoknak a dolgoknak, amiért tényleg érdemes várni az év végét. Ilyenkor az egész tér díszbe öltözik, csodás illatok terjengenek a levegőben a puncstól a sült kolbászon át a kürtőskalácsig, és a kiállítók standjainál is szuper dolgokba lehet belefutni.

Az újpestiek sem panaszkodhatnak (kép: ittlakunk.hu)

Újpesti karácsonyi vásár

Újpest központjában, a metró végállomásától alig pár percre található Szent István téren már komoly hagyománya van a karácsonyi vásárnak: advent beköszöntével évek óta ünnepi díszbe öltözik a tér, színpadot és takaros fabódékat állítanak fel. A belvárosi karácsonyi programok mellett számos lehetőség adódik az adventi időszakban. Újpesten idén is jégpályával, vásárral és három adventi hétvégén koncertekkel várnak benneteket. Azoknak is érdemes megnézni, akik nem a kerületben laknak, mert a jó hangulat garantált.

Pécsi Adventi Vásár

Pécsen ismét a Széchenyi téren felállított Adventi Kézműves és Mesevásár vár benneteket az ünnepi időszakot megelőzően Ha szereted a forralt bort, a minőségi kézműves termékeket, és egy hamisítatlan ünnepi hangulatra vágysz, akkor itt a helyed. 

Pécsi madártávlatból (kép: pecsma.hu)

Szegedi advent

Tematikus tereken, több mint hat helyszínen, változatos és színvonalas adventi élménysorozattal várnak benneteket. A karácsonyi fényekbe öltözött város, az adventi terek ünnepi forgataga, a hagyományos helyi ízek, a forralt boros esti séták térről térre különleges élményt nyújtanak ebben az időszakban. Feltűnnek a téren betlehemezők, Luca napján pedig hagyományőrző műsorokat láthatunk. December 6-án a Mikulás és segédei osztanak ajándékot. Nem hiányozhat a néptánc, lesznek zsonglőrök, gyermekkórusok és színházi előadások is. 

Advent Győrben

November végén ünnepi fénybe burkolózik a város. Ebben az évben is az Advent időszaka felejthetetlen hangulatot, színes programokat tartogat az ünnepre készülődőknek. A belváros díszfénybe öltözik, a forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illata lengi be az utcákat. A Téli Fesztivál a felnőtteknek és gyerekeknek is sok érdekes programot tartogat. A Széchenyi téren ismét felállítják mindannyiunk karácsonyfáját, ott lesz a téren betlehem és a rénszarvasszán a gyerekek nagy örömére. A megnyitón felgyúlnak az ünnepi fények, bekapcsolják a város díszvilágítását.

Nem kell Bécsig menni egy jó karácsonyi vásárért. (kép: varosom.hu)

Karácsonyi forgatag Nyíregyházán

A karácsonyvárás jegyében idén is ünnepi hangulat és színes programkavalkád várja Nyíregyháza belvárosában a helyieket és a megyeszékhelyre érkezőket. Nem érdemes kihagyni.

Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.08.22
A nyári szünet végén újra aszfalton dübörög a Rallye1 mezőnye. Ózd és Salgótarján közösen ad....
2019.08.22
Dr. Kiss Jenő nyelvészprofesszort, a Magyar Tudományos Akadémia - rendes tagját kérdeztük az....
2019.08.22
Jelenleg még néhány modellen feláras, de pár éven belül alapvető felszereltség lehet minden Hyundai....
2019.08.22
Masoumeh Rahimi Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.08.22
Rövidített munkaidő bevezetésére készül a Schaeffler német autóipari beszállító cég egy hazai....
2019.08.22
Kétsúlyos közelekedési baleset is történt kora délután. Az egyikben hat a másikban két teherautó....
2019.08.22
Izgalmas és sokrétű az automobilizmus! Ezt mutatja fel világpremierjeivel az Opel az idei....
2019.08.22
A Continental technológiai vállalat és a Vodafone telekommunikációs csoport Barcelonaban mutatta be....
2019.08.22
Három kategóriában 140 páros adta le nevezését a péntek este kezdődő és vasárnapig tartó Ózd-ralira....
2019.08.22
A Volkswagen Haszonjárművek márka az év eleje óta 300.300 kishaszonjárművet adott át ügyfeleinek.....