Tóbiás és Balambér kalandjai - Hogyan védekezzünk a nagy hideg ellen? | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér kalandjai - Hogyan védekezzünk a nagy hideg ellen?

2019.01.27.

Itt az igazi tél, a hőmérséklet sok helyen -8°C - ot is elérte. Mindenre fel lehet készülni, és a fagyos, hideg idő ellen is van megoldás. Nagyon fontos a réteges öltözködés, főleg a gyermekekre kell fokozottan odafigyelni. Cikkünkbők kiderül, hogy miként vészelhetjük át a hideg napokat. Tarts velünk!

Fagyos a hangulat (kép: spatrendonline.hu)

Sapka

A gyerekek többsége nincs oda a sapkaviseléstől, bár néhányan legalább addig felveszik, amíg szem előtt vannak, aztán szépen a táska mélyén landol. A kisgyerekek is – ha a rohangálásban kimelegedtek – attól szabadulnak meg elsőként. Ha a szívünkre tesszük a kezünket, mi sem erősítettük anno a lelkes sapkahordók táborát, de ha mégis szeretnénk rávenni a saját gyerkőcünket, hogy viselje, a legjobb olyat venni, amely mind anyagában, mind varrásában nem zavarja a gyermeket – észrevétlenül simul a fejére. Az is jó ötlet, ha a gyereket is bevonjuk a sapkavásárlásba, így jobban szereti majd viselni, ha pedig mégsem, még mindig mondhatjuk, hogy ő választotta.

Kesztyű

Nem igazán tud fogni benne, így nem lesz a kedvenc ruhadarabja. Ha mégis felveszi, biztosan kibújik belőle előbb-utóbb. Ha így tesz, ne korhold le, inkább próbáld kicsit felmelegíteni a kicsi kezét, és ha éppen nincs nagy „munkában”, akkor próbáld visszaadni rá.

Így biztos nem fázunk meg (kép: csupasport.hu)

Lábbeli

A cipő vagy csizma legfontosabb kritériuma, hogy kényelmes és meleg legyen. Ám ehhez az is hozzátartozik, hogy nem ázik be. De a gumicsizma hidegben már nem jó. Egyrészt nem szellőzik, másrészt nem bélelt, így a gyermek lába fázik benne. Szellőző cipőt adj rá, így nem izzad majd bele a lába, így fázni sem fog.

Öltözz rétegesen!

Attól függően, hogy mit készül tenni a kisgyerek, öltöztesd rétegesen! Ha sétálni mentek, de ő csak a babakocsiból szemléli a világot, akkor jól öltöztesd fel, és még egy takarót is teríts rá. Ha a játszótérre visz az utatok és tudod, hogy ott rohangálni fog vagy a kismotorral egyensúlyoz a többi gyerek között, akkor öltöztesd vékonyabban. Ha túl vastag dzsekit adsz rá, egyrészt nehezebben mozog, másrészt hamar megizzad majd, és könnyebben megfázik. Arra mindig vigyázz, hogy a dereka ne legyen kint, mert a sok hajladozásban könnyen felcsúszik a póló. Ilyenkor célszerűbb kantáros nadrágot választani.

A 3 legfontosabb ruhadarab télen (kép: carpmania)

Időtényező

Az tévhit, hogy hidegben inkább bent legyen a gyerek. Igenis szükség van a levegőre ilyenkor is. Attól, hogy kiengeded, még nem fog megfázni, persze megfelelő óvintézkedések szükségesek! Ha kertbe engeded, néha less rá az ablakból, ha te magad nem mész ki vele. Sok kisgyermek először rohangál, jól leizzad, majd amikor elfárad, lecsücsül a földre, és valami nyugisabb tevékenységet választ magának. Ilyenkor ne hagyjuk túl sokáig a földön ülni, inkább hívjuk be, mintsem megfázzon. Egy-egy fél- vagy egy órácska bőven elég egyszerre, inkább engedd ki többször.

Csúszósak a járdák is (kép: erdon.ro)

Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.02.20
A járműipart is súlyosan érintheti az, hogy a német kormány gazdasági minisztere szerint minden....
2019.02.20
A Mol bruttó 5-5 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán – írta....
2019.02.19
Újabb elismerésben részesült az AutoWallis csoport, miután a BMW Group Magyarország a Wallis Motor....
2019.02.19
Az egyik legvonzóbb középkategóriás autóban bizonyítja a Mazda, hogy van élet a turbón innen. A 194....
2019.02.19
Armen Hamonangan Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.02.19
Az orosz fővárosban immár több mint 16 ezer autó vesz részt a carsharing szolgáltatásban –....
2019.02.19
A horoszkópokkal foglalkozó cikksorozatunk újabb résszel bővült, ez a Rák, Oroszlán és a Szűz. ..
2019.02.19
 Ha legközelebb pulóvert rendel, akkor az talán már egy új – jelenleg Londonban tesztelés alatt....
2019.02.19
Az új nehézgépjárművek átlagos szén-dioxid-kibocsátását 30 százalékkal kell leszorítani 2030-ra az....
2019.02.19
A Supra ötödik generációját a Toyota gyári motorsportrészlege fejlesztette már a kezdetek óta. Az....