Tóbiás és Balambér kalandparkba megy | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér kalandparkba megy

2017.07.16.

Tóbiás és Balambér ismét egy izgalmas kalandba vág bele drága szüleivel. Ezen a hét a kis család, Bakony szívében található Sobri Jóska Élményparkba látogat, ahol nagyon sok játékban, ügyességi feladatokban, és kalandban lesz részük. Ha kíváncsi vagy a történetre, tarts velünk!

Itt kell igazán ügyesnek lenni! (kép: bakony-balaton.hu)

Tóbiás és Balambér már korán reggel felkelt, hogy időben indulhassanak el a közös családi kalandra. Édesanyjuk már mindent gondosan becsomagolt, mindenkinek szendvicset, üdítőt készített. Tóbiás és Balambér még sosem volt ilyen kalandparkban, ezért nem is tudták, hogy mire számítsanak, de tudták, hogy szüleik jó helyre viszik őket.

- Még sosem voltam ilyen kalandparkban Tóbiás, mi lesz ott? – kérdezte Balambér.

- Még én sem, de biztos nagyon izgalmas lesz. Anya azt mondta, hogy végig fogunk menni ilyen akadálypályán. Át kell mászni farönkökön, átmenni függőhídon, lehet falat mászni, meg egy hosszú drótkötélpályán is végig lehet menni, és még sok minden, szóval nagyon izgalmas lesz. –válaszolta Tóbiás.

-  Ez nagyon jól hangzik! Akkor biztos el fogunk fáradni a nap végére. – mondta nevetve Balambér.

Mindenki sportos ruhába öltözött, rövidnadrág póló, és kényelmes sportcipő.

-  Na, gyerekek, ha mindenki kész van, irány az autó, és már indulunk is a kalandparkba. – szólt az édesapa, miközben elindította az autót.

A gyerekek bepattantak, és az édesanya is beszállt az autóba, majd vidáman indultak el Bakonyba.

Másfél óra elteltével megérkeztek a kalandparkhoz. Megvették a belépőt, és már szaladtak is, hogy kipróbálják a játékokat.

Csak ügyesen! (kép: bakonyikalandpark.hu)

Minden szabályt betartani!  (kép: bakonyikalandpark.hu)

Kipróbálták Magyarország leghosszabb drótkötélpályáját. Felejthetetlen élményt nyújtott a négy gyerekpálya, a három felnőtt pálya (150 cm felett) és a 150 m hosszúságú tócsúszó pálya. A pályák különböző nehézségűek voltak, így a kis lurkók és a szüleik is megtalálhatták a nekik legmegfelelőbbet. Felszerelést (sisak és beülő) a helyszínen béreltek, majd animátorok segítettek az öltözésben, és ingyenes oktatást nyújtottak mindenkinek, amit a két tanulópályán rögtön ki is próbálhattak.

A drótkötélpálya használatához sok szabályt be kell tartani:

- A drótkötélpálya csak a kalandpark által biztosított felszerelésekkel (beülő sisak) használható.

- Vizes, nyirkos, nedves ruházattal a felszerelés nem kölcsönözhető.

- Papucsban, és a megfelelő ruházat megléte nélkül a drótkötélpálya nem használható!

- A felnőtt pályákat (majom, bölény, gólya, tócsúszó, és a gyakorló pályák) csak 150 cm-nél magasabb személyek használhatják! Emellett, a tócsúszó pálya balesetvédelmi okok miatt 50 kg alatt nem használható.

- A drótkötélpályát alkohol, illetve drog által befolyásoltság alatt álló személyek nem használhatják.

- A drótkötélpályát várandós állapotban lévők nem használhatják.

Ezt mindenkinek ki kell próbálni! (kép: bakonyikalandpark.hu)

Miután végigment az egész család a drótkötélpályán, visszaadták a kölcsönzött felszereléseket, és a bob pálya felé vették az irányt, sok kört menetek vele, mert szerencsére nem kellet sokat sorba állni és várni a bobokra. Ügyesen betartották a szabályokat itt is, ugyanis, a gyerekek a pályát csak 3 éves életkor felett használhatják. 8 év alatti gyermekek csak olyan, 8 évesnél idősebb személlyel együtt ülhetnek a bobba, aki ismeri és elfogadja a pályahasználati szabályokat, valamint ő és szülője vállalja a felelősséget a vele együtt utazó személyért.

A bobozás után sem álltak le a kis lurkók, máris átmentek a gokartokhoz. Egy 350 m2-es pályán különböző méretű és működésű gokartokat próbáltak ki. Addig mentek körbe-körbe a gokart pályán, amíg el nem szédültek.

- Na, most már elég gyerekek, nézzük meg a többi játékot! – szólt rá a csöppségekre az édesanya.

Úgy repül mint a madár! (kép: bakonyikalandpark.hu)

A kis család kipróbálta a Nautic Jet nevű játékot. Hajóval repülni? Nem lehetetlen. Felhúzták a gyerekeket 10 méter magasra, majd szabadon engedték, s a hajóval egy kis repülés után a vízen landoltak.

Miután mindenki kipróbálta a játékot, és jó messzire repült a hajóval, továbbmentek a tó közepén található szigetre ahol a kis család számára nem csak hídon, hanem több kiépített vízi akadálypályán és a vízen található tutajon is jól szórakoztak. Az egyik vízi akadálypálya, a víz alatt kifeszített drótkötélhez erősített billegő, mozgó, egymással összekötött elemekből áll, míg a másik a víz felszíne fölé nyúló cölöpökből és a cölöpökhöz erősített trükkös elemekből áll.

Az egyensúly a fontos! (kép: bakonyikalandpark.hu)

A nap vége fele megmászták a dombtetőt, aminek a tetején, bástyákkal, gyilok járókkal körülvett rönkvár állt. A tornyokba különböző akadályokon kapaszkodtak fel, és részt vettek a rönkvár 10 próbáján. Lándzsát kellet hajítani, nyíllal kellet lőni, kötelet kellet húzni, fabábukat kellett eltalálni fagolyókkal, és még dobócsillaggal is célba kellett találni.

10 próbát kell kiállni! (kép: bakonyikalandpark.hu)

- Még szerencse, hogy ilyen hosszú ez a nap, és ennyi minden belefért, de most már mennünk kell gyerekek, a kalandpark mindjárt bezár. – szólt kedvesen az édesanya a gyermekeihez.

A kis család kisétált a parkból, beszállt az autóba, és az élményektől elfáradva, de nagyon boldogan indultak el hazafelé. Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2017.11.20
Az autóstársak tisztelték, a rendőrök sűrűn megállították: egy nő vezet egy állami Volgát? ..
2017.11.20
A Volkswagen német konszernhez tartozó Skoda Auto 2020-tól megkezdi az elektromos autók gyártását....
2017.11.20
Jovcho Sanov Bulgáriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2017.11.20
Német, ír és skót politikusokat kértek fel arra, hogy támogassák a 30 km/órás sebességhatárok....
2017.11.20
Csökkenti bruttó 8 forinttal a benzin, és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti....
2017.11.20
Lehetőségünk nyílt betekintést nyerni a Continental úgynevezett Vision Zero programjába, amely....
2017.11.20
Tanulságos történetet hozott nyilvánosságra a Ford: a cég egyik vezetőjének súlyos betegsége,....
2017.11.20
Steve Young, az ICDP vezetője közölt a kutatószervezet honlapján egy rövid gondolatébresztő cikket....
2017.11.20
Huszonhat új, alacsonypadlós CAF villamos, valamint hatvan új, alacsonypadlós Skoda-Solaris....
2017.11.20
Amerikában a napokban vezették be, Európának még várnia kell, Japánban azonban már nemcsak, hogy....