Tóbiás és Balambér nyári kalandjai | Autoszektor

Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai

Tóbiás és Balambér nyári kalandjai

2017.09.10.

Tóbiás és Balambér a nyár folyamán rengeteg helyre látogatott el, sok kalandban volt része a két lurkónak. Ezeket a kalandokat szeretnék veletek megosztani. Mely programokon találkozhattunk kedvenc kiskutyáinkkal? Cikkünkből kiderül.

Tóbiás és Balambér első nyári kalandja Szekszárdon kezdődtek. Gyermeknap alkalmából, május utolsó hétvégéjén Szekszárd a gyermekek városává alakult. Volt minden, ami az apróságok és szüleik számára izgalmas lehetett: interaktív játszóház, koncertek, bábelőadások, kézműves foglalkoztatók, mozifilmek és még sok más színes program. Tóbiás is részt vesz ezen a gyereknapon, és nagyon jól érezte magát. A közlekedési táblák, és a KRESZ-park szabályait átismétlése után sok-sok kört biciklizett a pályán.

A következő esemény, ahol találkozhattunk kis kedvenceinkkel, az a Dunakeszi Veterán jármű és Retro találkozó volt. A június 17-én, szombaton megtartott találkozón oldtimer autók, motorok és mezőgazdasági gépek egyaránt ki voltak állítva. A Katonadombon ráadásul az ország minden tájáról érkező tulajdonosok is autójukhoz öltöztek, és korabeli ruhákban sétálgattak a járművek között.

De nem csak az autókat csodálhatták meg az odalátogatok, hanem egy komplex közlekedésbiztonsági élményprogramon vehettek részt. Tóbiás és Balambér is egész nap ott volt a fesztiválon, és mindent kipróbáltak. Na jó, valamit lehet, hogy kétszer-háromszor is kipróbáltak. Bicikliztek, gokartoztak, felmérték tudásukat az autós és kamionos közlekedésbiztonsági szimulátorral.

Gyorsan teltek a napok, hetek, de máris elérkezett a következő program. A két kiskutya Dunaharasztiba látogatott el, a vadonatúj Karl Fagyizó megnyitásának alkalmából. A fagyi… aaaaz valami isteni volt, köztük az azóta nemzetközi különdíjassá avanzsált Berry Dream fantázianevő epres-málnás-fehércsokis mascarpone fagyicsoda, vagy a rendezvény tiszteletére megálmodott OBB Marci fagyi. Tóbiás és Balambér csak úgy habzsolta a gombócokat a gyermekekkel. A fagyi és a süti mellett, a péntek esti Buborék együttes koncertje volt ami ámulatba ejtette az embereket. A szombati nap is szuperül telt a fagyizónál, mert a fagyikat kóstolgató gyerkőcökre várt a KRESZ-park, gokart, közlekedési táblák tanulása, rajzolgatás.

A nyári programok következő állomása, Kocs falujában található Kocsitoló Fesztivál volt. A háromnapos rendezvény fő látványossága a különböző kategóriákban megrendezésre kerülő kocsitoló verseny volt. A hagyományos felnőtt futamon 5 fős csapatok egy több száz kilós kocsit próbáltak az 1500 méter hosszú pályán, a legrövidebb időn belül célba juttatni. Az indulók saját építésű járműveikkel nevezhettek, a rangos szakmai zsűri pedig a járművek műszaki és esztétikai jellemzőit figyelembe véve hirdetett győztest. A versenyeken túl a fesztivál ideje alatt élményekben gazdag kulturális és hagyományőrző és közlekedésbiztonsági programokon vehettek részt, kicsik és nagyok egyaránt. A jól ismert KRESZ-park mellett egy ügyességi pályán kellett biciklivel végigmenni a gyerekeknek. Akik az egész KRESZ-parkon, és ügyességi pályán is végigmentek, Tóbiás és Balambér Közlekedési Kalandjairól szóló hangoskönyv CD-t kaptak ajándékba.

Örülünk, hogy velünk tartottatok a nyáron, és már nagyon várjuk az őszi programjainkat. A részletekről folyamatosan tájékoztatunk Benneteket a Facebook oldalunkon, vagy itt valamelyik cikkünkben. Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.02.19
Múlt, jelen és jövő közlekedési eszközeit, valamint azok tervező mérnökeit mutatja be a Magyarok a....
2018.02.19
A Volkswagen 2018 januárjában összesen 533.500 gépkocsit szállított ki ügyfeleinek. Ez 7,1....
2018.02.19
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a havazással várhatóan érintett területeken valamennyi hóeltakarító....
2018.02.19
Zbigniew Piszczako Lengyelországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2018.02.19
A tél legerősebb lehűlése közelít – hívta fel a figyelmet hétfőn a meteorológiai szolgálat, amely....
2018.02.19
Még nem végleges, de látványos design-nal, kevésbé feltűnő halo-val, és trükkös megoldásokkal....
2018.02.19
Stockholmban nyitotta meg a francia gyár az első úgynevezett Renault Electric Vehicle Experience....
2018.02.19
Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát....
2018.02.19
Lőre Péter, az Audi Hungaria kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője a....
2018.02.19
Tíz autós közül kilencen mérlegelnék egy alternatív meghajtású autó beszerzését, a többség pedig....