együttműködés

Toyota együttműködésre lép a világelső akkumulátorgyártójával

2019.07.23.

A világ vezető akkumulátorgyártójaként ismert CATL és a részben vagy teljesen elektromos autók vezető fejlesztőjeként és értékesítőjeként ismert Toyota átfogó partnerségre lép az új energiával működő járművek akkumulátorai kapcsán. 

Az akkumulátorok és elektromos járművek fejlesztése során kidolgozott technológiákat érintő megállapodás nem csupán az akkumulátorok beszállítására érvényes, hanem azok továbbfejlesztésére is olyan alkalmazások széles körében, mint például az akkumulátorok fejlesztése és gyártása új energiával működő járművekhez (NEV), az új akkumulátorrendszer-technológiák fejlesztése, a jelenlegi cellatechnológia továbbfejlesztése vagy épp az akkumulátorok újrahasznosítása.

A Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) és a Toyota a mai napon bejelentették, hogy megállapodást írtak alá átfogó partnerség létrehozásáról az új energiával működő járművekben (NEV) alkalmazott akkumulátorok folyamatos szállítása és továbbfejlesztése céljából. Emellett a két vállalat tárgyalásokat kezdett számos témában, köztük az akkumulátorok beszállításával, az új technológiák fejlesztésével, a termékek minőségének javításával, illetve az akkumulátorok újrahasznosításával kapcsolatban.

A CATL a világ első számú akkumulátor-gyártója az elektromos járművek számára. A vállalat az elektromos járművek világszerte egyre gyorsuló elterjedésével számos autógyártó elismerését vívta ki Kínában és külföldön egyaránt. A Toyota egyike volt az első vállalatoknak, amelyek síkra szálltak az elektromos járművek széles körű alkalmazása mellett, és gazdag tapasztalatokkal, illetve számos technológiával rendelkeznek az elektromos járművek fejlesztése, gyártása és értékesítése területén. Az elektromos járművek alkalmazásának további elterjesztése érdekében a CATL és a Toyota egyetértenek abban, hogy kulcsfontosságú a folyamatos és stabil akkumulátor-ellátás, de az akkumulátortechnológia továbbfejlesztésére is szükség van.

A fenti célok érdekében a két vállalat közös rendszerek létrehozását, illetve konkrét kezdeményezések megvalósítását tervezi. E széles körű együttműködés révén a CATL ötvözi majd akkumulátorgyártási és fejlesztési kapacitásait a Toyota elektromos járműgyártási és akkumulátorfejlesztési kapacitásaival. A közös kapacitások révén a két vállalat olyan elektromos járműveket fejleszt majd, amelyek vonzók lesznek a vásárlók számára, és elősegítik az ilyen autók széles körű elterjedését. Mindez kétségkívül alátámasztja a Toyota két éven belül bemutatni tervezett minimum 10 akkumulátoros elektromos modellel kapcsolatos terveit épp úgy, mint a világ legzöldebb autógyártójának abbéli célkitűzését, hogy 2030 helyett már 2025-re évi minimum 5 millió részben vagy teljesen elektromos (abból 1 millió akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás elektromos) autót értékesítsen.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.12.14
Az Audi fölgázzal üzemelő modelljei egyesítik az ökológia és az ökonómia szempontjait. Az Audi A4....
2019.12.14
Egy paradicsomi luxusüdülés teknősökkel, delfinekkel és csodás korallokkal Marsa Alamban. A....
2019.12.14
Magyarországi terjeszkedési céljainak megvalósítása érdekében együttműködési megállapodást írt alá....
2019.12.14
Az Év Magyar Autója versenybe elsőként a Skoda nevezett, a cseh márka a Magyarország Autója 2020....
2019.12.14
A „Közös ügyek-közös felelősségek” kategóriában kapott elismeréssel a Knorr-Bremse Vasúti Jármű....
2019.12.14
A Tokiói Olimpia és Paralimpia Szervezőbizottsága (Tokió 2020) bemutatta azoknak az autónak a....
2019.12.14
Novemberben a Volkswagen-csoport 988.800 járművet szállított ki az ügyfelek számára az egész....
2019.12.14
Az európai vásárlók nem rajonganak már a kupék és kabriók iránt sem, a prémium kupék iránt a....
2019.12.14
A mosonmagyaróvári rendőrök a közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének....
2019.12.13
Michelisz Norbert mindkét időmérőt megnyerte a túraautó-világkupa (WTCR) szezonzáró malajziai....