Japán

A Toyota japán autómegosztója jutalmazza a biztonságos közlekedést

2019.07.30.

A részben vagy teljesen elektromos hajtások, önvezető technológiák és mobilitási szolgáltatások vezető fejlesztőjeként ismert Toyota a biztonságos vezetéssel kapcsolatos tudatosság növelését tűzte ki a Japánban található Toyota City-ben működő, Ha:mo Ride elnevezésű autómegosztó szoláltatás felhasználói között. 

A kísérlethez csatlakozó felhasználók beválthat jutalom pontokat gyűjthetnek, ha autómegosztó szolgáltatás igénybe vétele során a biztonságok közlekedés szempontjait figyelembe véve használják a tisztán elektromos járműveket.

A Toyota szeptember 9. és október 13. között vizsgálatokat folytat Toyota City-ben a Ha:mo Ride vezetési adatainak felhasználásával. A Ha:mo Ride (harmonikus mobilitás közösségi autómegosztó) olyan szolgáltatás, amely COMS-sorozatú ultrakompakt, teljesen elektromos (akkumulátoros) járműveket használ. A közösségi autómegosztó rendszer rövidtávú, oda-vissza vagy egyirányú utak megtételére nyújt lehetőséget az ultrakompakt, tisztán elektromos hajtású járművekkel. A vizsgálatokat a Toyota City hálózatba kapcsolt, társadalmi kutatásokat elősegítő tanács négy tagja végzi: a Toyota, az Aioi Nissay Dowa biztosítótársaság, az UPR, valamint maga Toyota City, amely mint a jövő városa, a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos célok elérésén dolgozik. A helyi Ha:mo Ride szolgáltatás adatait felhasználó vizsgálat célja, hogy kiderítse, a szolgáltatás alkalmas-e a biztonságos vezetéssel kapcsolatos tudatosság növelésére a felhasználók körében, valamint segítségnyújtásra balesetek esetén. A vezetési adatok alapján kizárólag azokat a Ha:mo Ride felhasználókat értékelik majd a biztonságos vezetés szempontjából, akik beleegyeztek a tesztben való részvételbe. A tagok egytől ötig terjedő osztályzatokat kapnak; a biztonságosan vezetőket emellett Ha:mo pontokkal is jutalmazzák, amelyek beleszámíthatnak a következő használati díjba, de Toyota-ökopontokra vagy PeX pontokra is beválthatók. Toyota City különböző kategóriákban bocsát ki Toyota ökopontokat (Toyota Ecopoints) azoknak, akik környezetbarát módon cselekednek. A pontokat termékek széles skálájára, például városi szemeteszsákokra vagy toalettpapírra lehet beváltani. A PeX pontbeváltó szolgáltatás által kiadott pontokat számos termékre, szolgáltatásra, kézpénzre, elektronikus pénzre és repülési kilométerekre lehet beváltani.

Amikor a Ha:mo Ride-tagok vagy a szolgáltatást csak rövid ideig igénybe vevő turisták által vezetett jármű komolyabb behatást, azaz a jármű sérülését érzékeli – akkorát, hogy az a továbbhaladást is akadályozza –, a rendszer automatikusan jelentést továbbít az ügyfélszolgálathoz. A központ ezután egy úgynevezett “Ha:mo Peace-of-Mind”, azaz a felhasználó megnyugtatását szolgáló hívást indít a regisztrált telefonszámra. Így a vizsgálat arra is kiterjed, mennyire sikerül elérni, hogy baleset esetén a felhasználó a lehető leghiggadtabb maradjon. A jövőben a Toyota City hálózatba kapcsolt társadalmi vizsgálatokat elősegítő tanács olyan rendszereket kíván létrehozni, amelyek a biztonságos és mindenki számára kényelmes mobilitást szolgálják.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.08.22
Masoumeh Rahimi Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.08.22
Rövidített munkaidő bevezetésére készül a Schaeffler német autóipari beszállító cég egy hazai....
2019.08.22
Kétsúlyos közelekedési baleset is történt kora délután. Az egyikben hat a másikban két teherautó....
2019.08.22
Izgalmas és sokrétű az automobilizmus! Ezt mutatja fel világpremierjeivel az Opel az idei....
2019.08.22
A Continental technológiai vállalat és a Vodafone telekommunikációs csoport Barcelonaban mutatta be....
2019.08.22
Három kategóriában 140 páros adta le nevezését a péntek este kezdődő és vasárnapig tartó Ózd-ralira....
2019.08.22
A Volkswagen Haszonjárművek márka az év eleje óta 300.300 kishaszonjárművet adott át ügyfeleinek.....
2019.08.22
Öt gyorsasági szakasz után technikai hiba miatt nem tudta befejezni a Barum Rallyt a Herczig....
2019.08.22
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Közgyűlésének ünnepi díszközgyűlésén a megye legrangosabb....
2019.08.22
Ahogy tegnap esti hiradásunkban közöltük tegnap három ember halt meg egy karambolban Kismarosnál,....