Japán

A Toyota japán autómegosztója jutalmazza a biztonságos közlekedést

2019.07.30.

A részben vagy teljesen elektromos hajtások, önvezető technológiák és mobilitási szolgáltatások vezető fejlesztőjeként ismert Toyota a biztonságos vezetéssel kapcsolatos tudatosság növelését tűzte ki a Japánban található Toyota City-ben működő, Ha:mo Ride elnevezésű autómegosztó szoláltatás felhasználói között. 

A kísérlethez csatlakozó felhasználók beválthat jutalom pontokat gyűjthetnek, ha autómegosztó szolgáltatás igénybe vétele során a biztonságok közlekedés szempontjait figyelembe véve használják a tisztán elektromos járműveket.

A Toyota szeptember 9. és október 13. között vizsgálatokat folytat Toyota City-ben a Ha:mo Ride vezetési adatainak felhasználásával. A Ha:mo Ride (harmonikus mobilitás közösségi autómegosztó) olyan szolgáltatás, amely COMS-sorozatú ultrakompakt, teljesen elektromos (akkumulátoros) járműveket használ. A közösségi autómegosztó rendszer rövidtávú, oda-vissza vagy egyirányú utak megtételére nyújt lehetőséget az ultrakompakt, tisztán elektromos hajtású járművekkel. A vizsgálatokat a Toyota City hálózatba kapcsolt, társadalmi kutatásokat elősegítő tanács négy tagja végzi: a Toyota, az Aioi Nissay Dowa biztosítótársaság, az UPR, valamint maga Toyota City, amely mint a jövő városa, a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos célok elérésén dolgozik. A helyi Ha:mo Ride szolgáltatás adatait felhasználó vizsgálat célja, hogy kiderítse, a szolgáltatás alkalmas-e a biztonságos vezetéssel kapcsolatos tudatosság növelésére a felhasználók körében, valamint segítségnyújtásra balesetek esetén. A vezetési adatok alapján kizárólag azokat a Ha:mo Ride felhasználókat értékelik majd a biztonságos vezetés szempontjából, akik beleegyeztek a tesztben való részvételbe. A tagok egytől ötig terjedő osztályzatokat kapnak; a biztonságosan vezetőket emellett Ha:mo pontokkal is jutalmazzák, amelyek beleszámíthatnak a következő használati díjba, de Toyota-ökopontokra vagy PeX pontokra is beválthatók. Toyota City különböző kategóriákban bocsát ki Toyota ökopontokat (Toyota Ecopoints) azoknak, akik környezetbarát módon cselekednek. A pontokat termékek széles skálájára, például városi szemeteszsákokra vagy toalettpapírra lehet beváltani. A PeX pontbeváltó szolgáltatás által kiadott pontokat számos termékre, szolgáltatásra, kézpénzre, elektronikus pénzre és repülési kilométerekre lehet beváltani.

Amikor a Ha:mo Ride-tagok vagy a szolgáltatást csak rövid ideig igénybe vevő turisták által vezetett jármű komolyabb behatást, azaz a jármű sérülését érzékeli – akkorát, hogy az a továbbhaladást is akadályozza –, a rendszer automatikusan jelentést továbbít az ügyfélszolgálathoz. A központ ezután egy úgynevezett “Ha:mo Peace-of-Mind”, azaz a felhasználó megnyugtatását szolgáló hívást indít a regisztrált telefonszámra. Így a vizsgálat arra is kiterjed, mennyire sikerül elérni, hogy baleset esetén a felhasználó a lehető leghiggadtabb maradjon. A jövőben a Toyota City hálózatba kapcsolt társadalmi vizsgálatokat elősegítő tanács olyan rendszereket kíván létrehozni, amelyek a biztonságos és mindenki számára kényelmes mobilitást szolgálják.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.12.09
Európa még alig ocsúdott fel az első világháború okozta sokkból, amikor 1919. október 9-én....
2019.12.09
A Kamaz megkezdte a teszteket saját fejlesztésű önvezető teherautóival. A Kamaz-4308 típusú, vezető....
2019.12.09
Sergey Velmozhko Ukrajnából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.12.09
Tokiói Olimpia és Paralimpia Szervezőbizottsága (Tokió 2020) bemutatta azoknak az autónak a....
2019.12.09
A Peugeot idén harmadik alkalommal rendezte meg drónfilm-fesztiválját. Az alig néhány éves múlttal....
2019.12.09
Magas szén-dioxid-kibocsátású autókkal járnak a német kormánytagok a Deutsche Umwelthilfe német....
2019.12.09
Egy szolgálatból hazafelé tartó rendőr figyelt fel a gyanús járművekre. Az esettel összefüggésben....
2019.12.09
Sokat hallani manapság a Volkswagen-csoport elektrifikálódásáról, mondhatni mindenki tudja, hogy....
2019.12.09
A United Airlines amerikai légitársaság 50 új Airbust rendelt 7 milliárd dollár listaáron. Az....
2019.12.09
Az ENSZ madridi klímakonferenciája előtt a müncheni központú vállalatcsoport az autógyártók közül....