elismerés

A Toyota Prius a legjobb és legmegbízhatóbb autó

2018.10.19.

A brit Honest John éves vevőelégedettségi felmérésén kettős Prius-győzelem született: a Toyota hibridjével voltak a legelégedettebbek a vásárlók, a Prius megbízhatósága pedig makulátlannak bizonyult. A Toyota csoport további típusai is remekül teljesítettek.

Az Honest John ügyfélelégedettségi felmérés történetében most először fordult elő, hogy egy autó száz százalékot érjen el a megbízhatóság terén: a történelmi eredményt a Toyota Prius vívta ki, amely az elérhető tízből tíz pontot kapott a több mint tízezer autótulajdonost mozgósító szavazáson. A szabadidőjárművek kategóriáján belül a különösen könnyen vezethető Toyota RAV4 érdemelt aranyérmet: 97,6 százalékos eredménnyel zárta a SUV-ok megbízhatósági versenyét.

Az autóhasználók véleménye szerint a Prius kiválóan összeszerelt, olcsón üzemeltethető, praktikus autó, ráadásul nem terheli gazdáját gondokkal a mindennapos használatban. Nem csoda, hogy a modell a felmérés elsődleges rangsorában, az ügyfélelégedettség kérdésében is a legjobbnak bizonyult. A tulajdonosok egybehangzóan „életük legjobb autójának” kiáltották ki a Priust, amely 94,8 százalékos eredménnyel végzett az elégedettségi lista élén.

A Prius kettős győzelméhez egyébként egy harmadik siker is társul: a kényelem terén – két szabadidőjármű és egy buszlimuzin mögött – a Toyota hibrid szedánja végzett az abszolút negyedik helyen, így a Prius a piac legkomfortosabb limuzinja.

Ami a megbízhatóságot illeti, a Toyota-csoport – hírnevéhez méltóan – uralta a mezőnyt. Az abszolút győztes Prius mellett a könnyen vezethető, rendkívül kényelmes, kiválóan összeszerelt Lexus IS-t választották meg a piac legmegbízhatóbb prémium modelljének (98,7 százalék, abszolút harmadik helyezés).

A legmegbízhatóbb használt gépkocsi címet a kényelmesen rugózó, praktikus Toyota Avensis nyerte el (98,5 százalék, összesített negyedik hely), míg remek gyártási minőségének és takarékos hajtásláncának köszönhetően a Lexus CT200h az összesített hatodik helyen végzett (98,2 százalék). A tíz legmegbízhatóbb autó közé öt Toyota fért be: köztük a Yaris (98 százalék) a legjobb választás, ha gondtalan városi közlekedésre vágyunk – de persze könnyű vezethetősége és hibátlan összeszerelési minősége is mellette szól.

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.03.26
Tovább nőtt a globális lízingpiac. Továbbra is Észak-Amerika a legerősebb piac, bár a részesedése a....
2019.03.26
A közhiedelemmel ellentétben nem a gépjárművek károsanyag-kibocsátása vezeti a légszennyezést okozó....
2019.03.26
A két rendezvény hét éve kerül megrendezésre ugyanazon a napon, hogy a hazai autóbuszos szakmának....
2019.03.26
Hicham Boudra Marokkóból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.03.26
Keskeny, kanyargós útvonalának köszönhetően a Korzika Rally, azaz Tour de Corse beceneve: „A 10.000....
2019.03.26
Volvóról a Lynk & Co villanyszedánjára vált a Cyan Racing, és abból építenek profi túraautót a....
2019.03.26
Folytatódik a digitális kárbejelentő fejlesztése, amely jelenleg kategóriájában Magyarország egyik....
2019.03.26
A „2019-es évfordulós naptár” digitális kiadványában az Audi Tradition információkkal szolgál az....
2019.03.26
Az utóbbi évek egyik slágertémája az önvezető autó. Most már tényleg mindjárt a hátsó ülésen....
2019.03.26
Mozgalmas szezon lesz a 2019-es Vogel Adriennek. A 2017-es Év magyar női autóversenyzője cím....