elismerés

A Toyota Prius a legjobb és legmegbízhatóbb autó

2018.10.19.

A brit Honest John éves vevőelégedettségi felmérésén kettős Prius-győzelem született: a Toyota hibridjével voltak a legelégedettebbek a vásárlók, a Prius megbízhatósága pedig makulátlannak bizonyult. A Toyota csoport további típusai is remekül teljesítettek.

Az Honest John ügyfélelégedettségi felmérés történetében most először fordult elő, hogy egy autó száz százalékot érjen el a megbízhatóság terén: a történelmi eredményt a Toyota Prius vívta ki, amely az elérhető tízből tíz pontot kapott a több mint tízezer autótulajdonost mozgósító szavazáson. A szabadidőjárművek kategóriáján belül a különösen könnyen vezethető Toyota RAV4 érdemelt aranyérmet: 97,6 százalékos eredménnyel zárta a SUV-ok megbízhatósági versenyét.

Az autóhasználók véleménye szerint a Prius kiválóan összeszerelt, olcsón üzemeltethető, praktikus autó, ráadásul nem terheli gazdáját gondokkal a mindennapos használatban. Nem csoda, hogy a modell a felmérés elsődleges rangsorában, az ügyfélelégedettség kérdésében is a legjobbnak bizonyult. A tulajdonosok egybehangzóan „életük legjobb autójának” kiáltották ki a Priust, amely 94,8 százalékos eredménnyel végzett az elégedettségi lista élén.

A Prius kettős győzelméhez egyébként egy harmadik siker is társul: a kényelem terén – két szabadidőjármű és egy buszlimuzin mögött – a Toyota hibrid szedánja végzett az abszolút negyedik helyen, így a Prius a piac legkomfortosabb limuzinja.

Ami a megbízhatóságot illeti, a Toyota-csoport – hírnevéhez méltóan – uralta a mezőnyt. Az abszolút győztes Prius mellett a könnyen vezethető, rendkívül kényelmes, kiválóan összeszerelt Lexus IS-t választották meg a piac legmegbízhatóbb prémium modelljének (98,7 százalék, abszolút harmadik helyezés).

A legmegbízhatóbb használt gépkocsi címet a kényelmesen rugózó, praktikus Toyota Avensis nyerte el (98,5 százalék, összesített negyedik hely), míg remek gyártási minőségének és takarékos hajtásláncának köszönhetően a Lexus CT200h az összesített hatodik helyen végzett (98,2 százalék). A tíz legmegbízhatóbb autó közé öt Toyota fért be: köztük a Yaris (98 százalék) a legjobb választás, ha gondtalan városi közlekedésre vágyunk – de persze könnyű vezethetősége és hibátlan összeszerelési minősége is mellette szól.

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.11.18
Több ezer embert képesek rövid idő alatt A-ból B-be eljuttatni, ráadásul dugók sem okoznak és a....
2018.11.18
E heti rajzunk készítője Gaál Tibor T-boy, rajzának címe: Szösziéknél is megjött az ősz. ..
2018.11.18
Egy bírósági döntés értelmében jövőre újabb két német városból tiltják ki részben a régebbi....
2018.11.18
Afrika első nagysebességű vasútját adták át csütörtökön Marokkóban, az avatáson Emmanuel Macron....
2018.11.18
A közlekdésben nem csak az autók, és a kerékpárosok vesznek részt, hanem a gyalogosok is aktív....
2018.11.18
Hatalmas izgalmakat hozott a világbajnoki szezonzáró utolsó napja. Három szakasszal a vége előtt....
2018.11.18
- A Kia európai üzemében, a szlovákiai Zsolnán megkezdték egy új modell, a ProCeed kombikupé....
2018.11.18
Szép ívű történet: a Bosch szállítja a világ első ívelt digitális műszeregységét egy....
2018.11.18
- Nem felétlenül váltották be a hálózatról tölthető benzin-elektromos hibrid autók a hozzájuk....
2018.11.18
- Rekordot döntött a cargo-forgalom októberben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren; a 13 313....