elismerés

A Toyota Prius a legjobb és legmegbízhatóbb autó

2018.10.19.

A brit Honest John éves vevőelégedettségi felmérésén kettős Prius-győzelem született: a Toyota hibridjével voltak a legelégedettebbek a vásárlók, a Prius megbízhatósága pedig makulátlannak bizonyult. A Toyota csoport további típusai is remekül teljesítettek.

Az Honest John ügyfélelégedettségi felmérés történetében most először fordult elő, hogy egy autó száz százalékot érjen el a megbízhatóság terén: a történelmi eredményt a Toyota Prius vívta ki, amely az elérhető tízből tíz pontot kapott a több mint tízezer autótulajdonost mozgósító szavazáson. A szabadidőjárművek kategóriáján belül a különösen könnyen vezethető Toyota RAV4 érdemelt aranyérmet: 97,6 százalékos eredménnyel zárta a SUV-ok megbízhatósági versenyét.

Az autóhasználók véleménye szerint a Prius kiválóan összeszerelt, olcsón üzemeltethető, praktikus autó, ráadásul nem terheli gazdáját gondokkal a mindennapos használatban. Nem csoda, hogy a modell a felmérés elsődleges rangsorában, az ügyfélelégedettség kérdésében is a legjobbnak bizonyult. A tulajdonosok egybehangzóan „életük legjobb autójának” kiáltották ki a Priust, amely 94,8 százalékos eredménnyel végzett az elégedettségi lista élén.

A Prius kettős győzelméhez egyébként egy harmadik siker is társul: a kényelem terén – két szabadidőjármű és egy buszlimuzin mögött – a Toyota hibrid szedánja végzett az abszolút negyedik helyen, így a Prius a piac legkomfortosabb limuzinja.

Ami a megbízhatóságot illeti, a Toyota-csoport – hírnevéhez méltóan – uralta a mezőnyt. Az abszolút győztes Prius mellett a könnyen vezethető, rendkívül kényelmes, kiválóan összeszerelt Lexus IS-t választották meg a piac legmegbízhatóbb prémium modelljének (98,7 százalék, abszolút harmadik helyezés).

A legmegbízhatóbb használt gépkocsi címet a kényelmesen rugózó, praktikus Toyota Avensis nyerte el (98,5 százalék, összesített negyedik hely), míg remek gyártási minőségének és takarékos hajtásláncának köszönhetően a Lexus CT200h az összesített hatodik helyen végzett (98,2 százalék). A tíz legmegbízhatóbb autó közé öt Toyota fért be: köztük a Yaris (98 százalék) a legjobb választás, ha gondtalan városi közlekedésre vágyunk – de persze könnyű vezethetősége és hibátlan összeszerelési minősége is mellette szól.

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.01.18
A Mol bruttó 3 forinttal emelte a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös....
2019.01.18
Plug-in hibrid modellel támogatja a világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó....
2019.01.18
Egy amerikai kulturális központ különleges alkotás elkészítésére kért fel egy neves kortárs....
2019.01.18
Az osztrák rendőrség műszaki szakértők bevonásával teherautókat és autóbuszokat ellenőrzött Dél-....
2019.01.17
A Szalay Balázs, Bunkoczi László páros beállította pályafutása legjobb eredményét és az összetett....
2019.01.17
A Datahouse adatai szerint 2018-ban összesen 159 326 új személygépkocsit és kishaszonjárművet....
2019.01.17
A francia Prévention Routiére közlekedésbiztonsági szervezet kutatása szerint éjszaka, lakott....
2019.01.17
Arend van Dam Hollandiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.01.17
A német autóipari beszállító Eissmann cég 2,08 milliárd forintos beruházással bővíti nyíregyházi....
2019.01.17
A Ford több mint 1,35 millió járművet értékesített 2018-ban 20 hagyományos európai piacán*, amivel....