járműgyártás

Új Audi A8: elnöki lakosztály négy keréken

2017.08.08.

Barcelonában mutatkozott be az Audi új A8-asa, amit nyugodtan definiálhatunk négy keréken guruló elnöki lakosztálynak. Elegancia, kényelem, sportosság, dinamizmus, innováció – talán ezzel az öt szóval írható le az új Audi A8, amely év végén kerül a kereskedésekbe, indulásként két Győrben készülő motorral.

Elképesztően látványos show műsor keretében prezentálta az Audi Summit rendezvény keretében új zászlóshajóját az Audi AG. Ott volt a bemutatón Peter Kössler, az Audi Hungaria Zrt. ügyvetésének elnöke, aki már a barcelonia bemutató előtt vezethette az autót.

Peter Kössler, a győri Audi Hungaria ügyvezetésének elnöke Barcelonaban, az új A8-assal.

Csak szuperlativuszokban tudok beszélni az A8-asról – fogalmazott Peter Kössler Barcelonában. – Elképesztően jó vezetni, nagyon sportos a vonalvezetése, ugyanakkor benne van az elegancia, a belseje pedig egyenesen gyönyörű. A nagy képernyők, a sok üvegfelület a jövőt jeleníti meg a mában. Egy komputerhez hasonlítható, de annál jobb, a komputerrel ugyanis nem lehet autózni – fogalmazott a győri Audi első embere.

Győrben készült motor Katalónia fővárosában.

Peter Kössler elmondta azt is, az év végén kerül a kereskedésekbe az új A8, mindjárt két győri motorral. A három literes dízelmotor 286 lóerős motort jelent, míg a három literes, V6-os benzines változat 340 lóerővel képes az autót röpíteni. A csúcskategória egy hat literes V12-es motor, ennek teljesítménye 585 lóerő. Az A8 S verziója az S8 erre is rátesz egy lapáttal a maga kereken 600 lóerőjével.

Tobzódik érintőképernyőkben.

A motorokon kívül a győri Audi szerszámgyárában készülnek olyan szerszámok, amelyek az új A8-as gyártásához szükségesek – árulta el Peter Kössler.

Audi Summit: látványos show keretében mutatták be a jövőt és az új A8-ast.

A bemutató után több órás prezentációk következtek, ahol minden apró részletre választ kapott a rendezvényre meghívott két ezer ember. Megtudhattuk egyebek mellett, az Audi zászlóshajójának következő modellnemzedéke az első, amely szériafelszereltségben is villamosított hajtáslánccal rendelkezik. Ennek érdekében a motorokat Mild Hybrid technológiával szerelik fel. A járműtulajdonosok számára ez meggyőzően nyugodt járást és még nagyobb teljesítményt jelent még magasabb működési hatékonyság mellett. Az új lehetőségek alapja a 48 Voltos villamos hálózat, amelyet az új Audi A8-asnál alkalmaznak először szériában villamos főhálózatként.

Szériafelszereltségben is villamosított hajtáslánccal rendelkezik.

A Mild Hybrid hajtás két főegységből áll: ezek egyike a hagyományos fogaskerekes indítómotort kiváltó vízhűtéses 48 Voltos szíjas indítógenerátor (RSG). Az RSG előnye mindenek előtt akkor mutatkozik meg, amikor a jármű piros lámpához vagy körforgalomhoz közeledik. Ha a fékező közelítés közben a közlekedési lámpa zöldre vált vagy a körforgalomba egy korábban elkanyarodó jármű helyére be lehet sorolni és járművezető leveszi a lábát a fékről, azonnal beindul a belsőégésű motor, a jármű pedig késedelem nélkül gyorsít. Ezt csak a belsőégésű motor főtengelyéhez folyamatosan kapcsolódó szíjas indítógenerátorral lehet megvalósítani.

Elegancia, kényelem, sportosság, dinamizmus, innováció. Ez az új A8-as.

Az autót az összes lehetséges vezetői segédrendszerrel felszerelték, tobzódik az innovációban, súrolja az önvezető autó kategóriáját. Hátul nem csak lámpa, hanem fénycsík van, ami varázslatos látványt nyújt. Attól sem kell megriadni, ha a hátsó ülésen a gyerek éppen iszik. Vérten Sándor, a Porsche Hungaria kommunikációs vezetője  kakaóasszisztensnek nevezte el azt a segédrendszert, amely kiegyenlíti a rázkódást, így gyakorlatilag a pohárban levő folyadék rossz útviszonyok mellett sem borul ki. Mindezt a futóműre szerelt elektromotorokkal érik el.

Elképesztő kényelem és elegancia. Érintőképernyős kezelők hátul is.

Arra persze kicsi az esély, hogy hátul kakaózó gyerek üljön. Ez a kocsi ugyanis a menedzserek, vezérigazgatók, cégvezetők autója. Hátul is lábtartóval, derék és lábmasszázzsal, érintőképernyők sokaságával. Az ára is ehhez mérten 90.600 eurótól indul. 

Fénycsík a két lámpa között.

A látványos bemutató első percében elhangzott Leonell Messi neve, aki az FC Barcelona kiválósága. Az áthallást nem volt nehéz nem észre venni, ami a futballban Messi, az autók között az Audi A8.

Kétezer embert hívtak meg az Audi Summitra. Alig lehetett odaférni az új A8-ashoz.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.07.22
Úgy tűnik, Kína élt a világpiaci konjunktúra adta lehetőséggel. Az idei év első félévében robusztus....
2018.07.22
Fabio Fonocchioli Olaszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2018.07.22
Hat személygépkocsi összeütközött az M0-s autóút Szeged felé vezető oldalán, Dunaharasztinál....
2018.07.22
Társul a járművek közötti kommunikációs technológiát szállító (V2X – vehicle-to-everything....
2018.07.22
A címvédő és négyszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi....
2018.07.22
E heti rajzunk készítője Kelemen István, rajzának címe:A kabrió az kabrió ..
2018.07.22
- Új vezérigazgatót neveztek ki a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) élére, miután a tisztséget eddig....
2018.07.22
- Késsel támadt egy trolibuszvezetőre egy budapesti férfi Zuglóban, a sofőr a jobb karján sérült....
2018.07.22
Hiába Tóbiás és Balambér kedvenc időszaka a nyár, ilyenkor is vannak ránk leselkedő veszélyek. Ezek....
2018.07.22
- Teherautókat és buszokat ellenőriznek a rendőrök a jövő héten - közölte a rendőrség a honlapján.....