Opel

Új Opel Movano

2019.05.23.

Modernebb és még használhatóbb lett az Opel Movano! Új, karakteres arculata félreérthetetlenül mutatja, hogy az Opel-család tagja. 

Sok új asszisztensrendszer és technika teszi még kellemesebbé és egyszerűbbé használójának munkáját. Ilyen a „Rear-Vision“ hátratekintő kamera, amely mindig mindent mutat. A holttér-figyelő és a sávasszisztens valamennyi közlekedő biztonságát fokozza. Mindehhez csúcsszintű csatlakoztatás és infotainment-kínálat járul; az új Apple CarPlay- és Android Auto-kompatibilis Navi 50 IntelliLink Pro hétcolos képernyője különösképpen érzékeny az érintésre. Az arra alkalmas okos telefonokat – opcióként - vezeték nélkül tölti fel a Wireless Charging. A Movano a „nagy kocsi“ az Opel könnyű haszonjármű portfóliójában – ez a típus, valamint az új Vivaro és Combo Cargo együtt a piac legfiatalabb flottáját kínálja.

Az új Movano vezetőfülkéje egy mobil iroda! Összesen 22 rakodóhely és tároló várja a napról-napra szükséges holmit. Okos megoldások, például a 10,5 liter térfogatú, kihúzható FlexTray kesztyűtartó-fiók, könnyítik meg a munkát. Légrugós ülésen utazik és mindig fitt marad a Movano pilótája.

Az Opel nagy furgonjának tradicionális erősségét viszi tovább az új Movano: négyféle hosszúsággal és háromféle magassággal készül, megengedett össztömege eléri a 4,5 tonnát, raktere pedig a 17 köbmétert. Gyárilag összesen 150 különféle karosszéria- és felépítmény-változat kapható. Van, amelyik öt euro-palettát is fedélzetére vehet. Szinte bármilyen igényre, akár a legspeciálisabb felhasználási profilra is találni megfelelőt. Az oldalfalak új fogantyúival és LED-es világításával még jobban kihasználható a raktér.

„Az új Opel Movano megkönnyíti a dolgos mindennapokat. Kimondottan profiknak készült! Épp ezért összpontosítottak fejlesztőink a jármű optimalizálásával átfogó hatékonyságra, mint azt a sokféle asszisztensrendszer és technika, a kezelés tökéletesített ergonómiája, és a rakodóhelyek mutatják. A Movanóval következetesen folytatjuk könnyű haszonjárműves növekedési stratégiánkat. A nemrég bemutatott Vivaróval és a sikeresen bevezetett Combo Cargóval együtt kínálatunk a legfiatalabb a piacon. Még erősebben pozícionáljuk magunkat mindenki megbízható német szállítójármű-márkájaként“, mondta az Opel haszonjárműves főnöke, Tobias Stöver.

Friss arculattal lép fel a Movano: új frontját a nagy, mélyen elhelyezett maszk uralja, közepén a jellegzetes prominens Opel-villám csillog. Ebből indulnak ki a karakteres krómszárnyak, amelyek a főfényszórók LED-es nappali menetfényének nyílgrafikájába mennek át.

Az eddig eladott 170 ezer példánnyal a furgonok E-szegmensének bestsellere a Movano. Az elmúlt években végig kategóriájának első tíz helyezettje között volt. Évi 20 – 25 ezer darabbal 40 százaléknyi emelkedést produkált 2013-hoz képest. Az új, erősebb, gazdaságosabb és praktikusabb Movano jelzi, hogy mennyire fontos az Opelnek a könnyű haszonjárműves növekedés. Fontos szerepet játszik a sikeres PACE! stratégiai tervben is, amely tartósan nyereségessé teszi a márkát.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.06.24
Csaknem 10 százalékkal nőtt az oroszországi gépjárműgyártás teljesítménye 2019 első harmadában. Az....
2019.06.24
Luis Eduardo Leon Kolumbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.06.24
A Ford külön sajtótájékoztatón jelenti be a Ford GT szupersportkocsival kapcsolatos híreket július....
2019.06.24
- A négy júliusi hétvégén lezárják a járműforgalom elől a Szabadság hidat, így az a gyalogosoké....
2019.06.24
- A Mol emeli 3 forinttal a benzin és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán -....
2019.06.24
Jeff Bezos, a Blue Origin űrvállalat alapítója, az Amazon vezetője a múlt hónapban Washingtonban....
2019.06.24
Több cikkben is foglalkoztunk már az utóbbi években az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában....
2019.06.24
Néhány hónappal a limuzin bevezetése után a Peugeot bemutatja az új 508 kombi változatát. A....
2019.06.24
A Renault Hungária Kft. két autót jelölt az Év Magyar Autója versenyben. Az új, immár ötödik....
2019.06.24
A Toyota a Le Mans-i címvédésével megszerezte a világbajnoki címet a Hosszútávú Világbajnokság (WEC....