motorgyártás

Új V8-asok a Scania kínálatában

2017.06.08.

A Scania bevezeti az új generációs, Euro 6-os, V8-as motorokat, melyek új mércét állítanak fel az üzemanyag-fogyasztás terén. Az 520, 580 és 650 lóerős kivitelben rendelkezésre álló motorok 7–10 százalékkal csökkenthetik az üzemanyag-fogyasztást azoknak az ügyfeleknek, akiknek járművei nagyobb szerelvényössztömeggel, nagyobb átlagsebességekkel vagy ezek együttesével üzemelnek. A Scania ezzel az új motorgenerációval válaszol arra az erősödő trendre, hogy a fuvarozási iparág egyre inkább a nehezebb és hosszabb tehergépkocsik felé mozdul el. Az új motorcsalád egyúttal új csúcspontot is jelent a vállalat motorgyártásában.

Az új 520-as, 580-as és 650-es motorok a 730 lóerős változathoz csatlakoznak, a lehető legnagyobb erőt, masszívságot és termelékenységet biztosítva az ügyfeleknek a maximális fuvarozási teljesítmény eléréséhez. Az új V8-asok mindegyikét fejlett műszaki megoldások jellemzik, amelyek hozzájárulnak a tömeg csökkentéséhez, a rendelkezésre állás növeléséhez és az üzemanyag-fogyasztás lenyűgöző, 7–10 százalékos mérsékléséhez.

„A nagyobb össztömegű szerelvények kulcsfontosságú szerepet játszanak az intelligensebb szállításra való átállásban”– mondta Alexander Vlaskamp, a Scania Trucks értékesítésért és marketingért felelős alelnöke. „Ezek állnak azon trend mögött is, hogy egyre nő az igény a nagyobb teljesítményű tehergépkocsi-motorok iránt.” Az új kínálat kiindulópontjában a Scania fenntartható szállítás iránti elkötelezettsége áll, ám a márka V8-as motorjai mindig is hozzájárultak a nagyon hatékony szállítási megoldásokhoz. A vállalat a lehető legkisebb CO2/tonna arány elérésére összpontosított azáltal, hogy kevesebb tehergépkocsi szükséges azonos mennyiségű fuvarfeladat elvégzéséhez. Amióta a Scania bemutatta első V8-as motorját közel ötven évvel ezelőtt, ez a motorcsalád az igényes, prémiumszintű ügyfelek kedvence.

Habár időközben más nagyteljesítményű motorok is megjelentek a piacon, egyik sem volt elég masszív és vonzó ahhoz, hogy versenyre keljen azzal az ikonikus ranggal, amelyet a Scania dübörgő V8-as motorjai kivívtak szerte a tehergépkocsik világában a tapasztalt járművezetők körében. Ez az új motorgeneráció egyértelműen bizonyítja, hogy a Scania, más legendákkal ellentétben, nem üldögél a babérjain. A vállalat továbbra is folyamatosan fejleszti a megoldásait, hogy élen maradjon a termelékenység, a vezetési élmény és a vonzerő terén.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.04.25
Tavaly az akkor 50 éves fennállását ünneplő pickup-legenda Toyota Hilux több különleges kiadással....
2019.04.24
- Az idei első negyedévben 363 ezer 052 személygépkocsit gyártottak Csehországban, ami éves....
2019.04.24
A Datahouse adatai szerint 2019 első két hónapjában összesen 24 949 új személygépkocsit és....
2019.04.24
A koreai autógyártó több ütközésre felkészített légzsákrendszert fejlesztett. Az utasok védelme így....
2019.04.24
Kétségtelen, hogy az elektromobilitás, az e-autók terjedése nálunk is átszabja a termelési palettát....
2019.04.24
Mahdi Afradi Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.04.24
Az eddiginél lényegesen korszerűbb és megbízhatóbb műszeres leszállító berendezést kap a Liszt....
2019.04.24
- Emmanuel Macron francia államfő és Abe Sindzó japán miniszterelnök kedden megerősítette, hogy....
2019.04.24
Az innovatív technológiák terén vezető ABB és a Porsche Japan együttműködésre lép, hogy speciális,....
2019.04.24
Napjaink vásárlóinak egyik kedvenc időtöltése a műszerfal-kialakításokon való jóízű csámcsogás.....