abroncsgyártás

Újabb gigaberuházás a tatabányai Bridgestone-nál

2019.09.12.

Hatalmas beruházást hajtott végre a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., amely 9,2 milliárd forintból tízezer méterrel növelte raktárát, ez 180 ezer abroncs tárolására alkalmas – jelentette be az ünnepélyes avatáson Topolcsik Melinda ügyvezető igazgató, aki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében átadta rendeltetésének a beruházást.

A világ legnagyobb abroncsgyártójának számító Bridgestone 2008 óta van jelen a Tatabánya-Környe Ipari Parkban, eddig összesen 130 milliárd forintot fordított tatabányai gyárának felépítésére, gépparkjának kialakításába és fejlesztésébe, amivel a létesítmény az egyik legmodernebb európai Bridgestone gyárak között.

Az ünnepélyes avatás résztvevői. Fotók: MTI és autoszektor.hu archív

A mostani raktárbővítéssel immár öt futballpályányi területen összesen 600 ezer darab abroncsot képesek tárolni. Erre szükség is lesz, ugyanis 2020-ra 7,2 millió darab lesz az éves gyártási szám. Mindez hatalmas növekedés a jelenlegi 5,6 millióhoz képest.

A célok közül Topolcsik Melinda kiemelte: azt tervezik, hogy a közeljövőben termékeik negyven százalékát első beszállítóként közvetlenül az autógyáraknak értékesítsék és 2023-ra teljesen okosgyárrá alakítsák át az üzemet. Beszélt arról is, hogy az üzemben prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebességindexű, személyautó, SUV és kisteherautó abroncsok készülnek több mint 230 féle méretben.

A tízezer négyzetméteres új raktár mellett a beruházás keretében új öltözőket és oktatóközpontot is létrehoztak. Büszkén említette, hogy felelős vállalatként, családbarát munkahelyként működnek.

100 újabb munkahely jön létre

Az új beruházással a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. száz új munkahelyet hoz létre – fogalmazott az ünnepélyes avatáson Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter. Elmondta azt is, hogy a beruházást a magyar kormány 826 millió forinttal támogatt

A miniszter beszélt arról is, hogy az elmúlt kilenc évben óta két és félszeresére nőtt a magyar autóipar termelése, 2018-ban elérte a 8500 milliárd forintot. Az iparág hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország az EU-n belül a legmagasabb gazdasági növekedést érte el, és ahhoz is, hogy az ország gazdasági teljesítményének bővülése folyamatosan két százalékkal az uniós átlag felett legyen - fogalmazott.Japán a legjelentősebb ázsiai beruházó Magyarországon, 160 japán vállalat 35 ezer embernek ad munkát, 2018-ban a két ország közötti kereskedelmi forgalom 2 milliárd dollár volt – mondta köszöntőjében Szijjártó Péter, aki emlékeztetett arra is, Magyarország és Japán 150 évvel ezelőtt vette fel a diplomáciai kapcsolatot egymással.

Csúcstechnológiával készülnek az abroncsok Tatabányán

Magyarország a világ országai közül lakosságszámban a 92., miközben az autóipari termelésben a 20. helyet foglalja el – fogalmazott, majd hozzá fűzte: a világ 20 legjelentősebb beszállítójából 15 vállalatnak van gyára az országban.

Szijjártó méltatta azt is, hogy a Bridgestone ismét bizalmat szavazott Magyarországnak, mert bízik a tatabányai emberek szakértelmében és szorgalmában.

Az avatáson ott volt Schmidt Csaba Tatabánya polgármestere, aki ugyancsak méltatta a japán anyavállalat beruházását.

A mostani a Bridgestone harmadik nagy beruházása a Tatabánya-Környe Ipari Parkban, a rendelkezésére álló hatvan hektár további bővítésre nyújt lehetőséget – fogalmazott a polgármester.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.09.17
Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományfőnöke budapesti látogatása során  megbeszélést folytatott....
2019.09.16
Megdőlt a kizárólag emberi erővel hajtott kétkerekű járművek női sebességrekordja, a francia....
2019.09.16
Már első bemutatásakor bebizonyította a Kia Optima, hogy sikerült elérni a német versenytársakat,....
2019.09.16
Németországban az utóbbi napokban intezív diskurzus indult a városi terepjárók biztonságosságát....
2019.09.16
Parázs István Magyarországról küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.09.16
A Kuuskuljetus Oy finn fuvarozóvállalat élen jár azzal, hogy egy cseppfolyósított gázzal hajtott és....
2019.09.16
Szeptember 13-15. között a BMW Group Classic exkluzív filmvetítésekkel, az első Mini....
2019.09.16
Az egyik tréler 2260 kilogramm túlsúllyal közlekedett, a járművezetőkkel szemben helyszíni bírságot....
2019.09.16
- Brüsszel Nemzetközi Repülőtérre, Harkovba és Lvivbe indít új járatokat Budapestről a magyar....
2019.09.16
Kínában már a tizennegyedik egymást követő hónapban csökkentek az autóeladások augusztusban, és már....