autósport

Újabb kihívás a Kakucsringen

2019.05.16.

A hétvégén a Kakucsring nyitja meg kapuit az idén rallycross-ban szereplő Hankook Racer Cup mezőnye előtt. A 2019-ben a gyorsaságiból, a rallycross-ba „igazolt” szakág versenyzőinek, egy újabb hazai pályán és ismét ismeretlen környezetben kell újra próbára tennie magát.

A kakucsringi verseny különlegessége, hogy tulajdonképpen két kanyar kivételével az egész pálya aszfaltos, ahol valószínűleg a pályaversenyzők egy kicsit gyorsabban tudnak alkalmazkodni a körülményekhez. Ezen a viszonylag rövid pályán nagyon nehéz lesz előzni, ezért meghatározó szerepe lesz a rajtnak és a joker-taktikának. 

A joker-kör a rallycross versenyeknek egy speciális része, vagyis az előfutamok 4 körében, illetve a elődöntők és döntő 6 körében egyetlen körben ezt minden pilóta kötelezően teljesíti. Ez az úgynevezett joker-kör azt jelenti, hogy egy kanyarban egy alternatív szakaszt kell teljesíteni, ott egyszer mindenkinek ki kell menni egy másfajta vonalvezetésre. A joker-taktika előnye, hogy a versenyző maga választhatja meg, mikor kívánja ezt a kört teljesíteni. Éppen ezért fordulhatnak elő pozícióváltások és váratlan előzések.

A hétvége a szokásos menetrendben fog lezajlani: a két edzést követik az előfutamok, az elődöntők, majd a döntő. A bajnokságot két futam után magabiztosan Makai György vezeti, utána azonban nagyon éles küzdelem bontakozik ki a dobogós helyezésekért, jelenleg a második helyen Boldizs Bence áll, majd fej-fej mellett Somogyi Márk és Kismarty-Lechner Gábor. Így biztosan mérföldkő lesz a májusi kakucsringi verseny is, hiszen ebben a kategóriában nincsen mínuszolási lehetőség. Ebből a szoros csatából egy valaki biztosan ki fog szállni, Kismarty-Lechner Gábor ugyanis ezen a hétvégén egy Seattal a RedBull Ringen versenyez.

Az is nagy kérdés, hogy az eddig csúcsformában szereplő Makai Györgyöt valaki le tudja-e taszítani a dobogó legfelső fokáról, vagy továbbra is egyeduralkodó lesz? Szombaton és vasárnap tehát a harmadik versenyhétvégéjét teljesíti a Hankook Racer Cup RX mezőnye, ahol újabb izgalmas versenyeken gyűjthetik pontjaikat a versenyzők.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.05.26
A gyalogosoknak mindig elsőbbségük van a zebrán, de sajnos ezt nem mindig kapják meg. Megmutatjuk,....
2019.05.26
A honvédelmi miniszter szerint az önvezető járművekben – beleértve az önvezető harci járműveket –....
2019.05.26
Kecskemét térségében csak egy forgalmi sáv járható az autópálya Szeged felé vezető oldalán - írja a....
2019.05.26
Motoros és egy mentőautó ütközött az M6-os autópálya dunaújvárosi szakaszán - írja a police.hu. ..
2019.05.26
Az első napot követően a tizedik helyen áll a MOL Racing Team két versenyzője, Herczig Norbert és....
2019.05.26
Charles Leclerc az idei szezonban egyértelműen második számú pilóta szerepben versenyez a Ferrari....
2019.05.25
A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője az első futamon....
2019.05.25
Idén a Tankpool24 Racing mindkét Mercedesét Kecskeméten készítik fel, nagyrészt magyar mérnökök. ..
2019.05.25
Zöld utat kapott a Fiat Tipo arculati átalakítása, amihez a megfelelő anyagi háttér is....
2019.05.25
Jitet Kustana Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....