kecskeméti Mercedes

Újabb rekordév a magyarországi Mercedes-Benznél

2018.05.14.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a 2017-es üzleti évben a 190 ezer darabot jelentősen meghaladó számú gépkocsit gyártott Kecskeméten, s a vállalat több mint 3,5 milliárd eurós nettó árbevételt ért el – jelentette be Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő sajtótájékoztatóján.

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a Várkert Bazárban tartott évértékelőn. Fotó: MTI

Magyar fülnek zeneként hatottak szavai, amikor közölte: - Magyarországi jövőnket illetően rendkívül optimista vagyok, azért jöttünk, hogy maradjunk, mi Magyarországhoz tartozunk.

Ötödször tartotta együtt évértékelő sajtótájékoztatóját a kecskeméti Mercedes és az Mercedes-Benz Hungária Kft. Volt, hogy Kecskeméten, az utóbbi két évben Budapesten. Ami változatlan, hogy mind a gyár, mind pedig az értékesítés sorra dönti a rekordokat.

Épül a második Mercedes-gyár

Kecskeméten a tavalyi év idénre kiható beruházása volt a gyár új, 99 ezer négyzetméteres karosszériaüzeme, ahol idén áprilistól az új A-osztályt gyártják. Ugyancsak tavaly kezdődtek meg a Mercedes-Benz második gyárának előkészítő és tereprendezési munkálatai. Az 1 milliárd eurós beruházás eredményeként egy csúcstechnológiával rendelkező, ipar 4.0-ás, hatékony gyártási egység létesül az évtized végére. Az új „full-flex” gyárban digitális folyamatvezérléssel, rugalmas termelési rendszerben első- és hátsókerék-meghajtású személygépkocsik is készülhetnek majd. A második Mercedes-Benz gyár nagyban hozzájárul majd a dolgozói létszám és a beszállítók számának, illetve megrendelés-állományának növekedéséhez a régióban - mondta el Christian Wolff, aki a május végi alapkőletételre meghívta a média képviselőit.

Christian Wolff, Jörg Schmidt és Josip Niksic a Kecskeméten készülő új A-osztályos Mercedesszel.

Az ügyvezető igazgató beszélt arról is, sikereik titka a képzésben rejlik. Kifejtette: 2017 szeptemberében kezdődött a nyolcezer négyzetméteres képzési központ – a Mercedes-Benz Academy Kecskemét – építése. Az intézmény elsősorban a duális képzésben résztvevő középiskolásoknak és főiskolai hallgatóknak biztosítja majd a legkorszerűbb oktatási eszközöket és technikákat. 2018 szeptemberétől mintegy 250 tanuló és hallgató kezdi majd tanulmányait a duális képzési rendszer keretében. Az elmúlt évben zárult le az első – Magyarországon egyedülálló – művezető képzés, amellyel a Mercedes-Benz gyár új képzési kategóriát teremtett. A gyár tizenöt szakembere tett sikeres vizsgát, és vette át a magyar-német diplomáját.

A régió iránt elkötelezettek vagyunk – mondta, s hosszasan sorolta, melyek azok a területek, amelyeket a Mercedes Kecskeméten támogat. Közlekedésbiztonság gyerekeknek, kultúra, sport, tehetségek támogatása.

Az árbevétel, a termelési számok és az eredmény tekintetében is növekedést értünk el. Minden mutatószám azt igazolja, hogy jó döntés volt hosszú távon befektetni, és Magyarországot választani kompakt autóink egyik gyártóhelyszíneként - mondta Josip Niksic, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója, aki e tisztségében az első évértékelőt tartotta. Kifejtette, 32 millió eurónyi adót fizettek be az állam és a város számlájára, s a Mercedes Magyarország egyik TOP vállalata, amely az új gyár elindulásakor újabb 2500 új munkahelyet teremt.

Rekordévet zárt a Mercedes-Benz Hungária is

Közel 101 milliárd forintos forgalmával 2017-ben is eredményes évet zárt a Mercedes-Benz magyarországi értékesítési képviselete, 26 százalékkal múlva felül a 2016-os számokat – erről már Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója beszélt a sajtótájékoztatón.

Kecskemét és Magyarország új büszkesége.

Tavaly 3223 személygépkocsit értékesített a Mercedes hazánkban, 25 százalékkal többet, mint 2016-ban. A kishaszongépjárművekből 2017-ben 1462 darabot adtak el, rendkívüli, 82 százalékos növekedést produkálva. A teherautók esetében 8 rekordhónapot könyvelhetett el a Mercedes-Benz. A hat tonnás össztömeget meghaladó haszonjárművek eladásai 72 százalékkal növekedtek 2016-hoz képest. Az eredeti alkatrész értékesítések forgalomnövekedése 15,2 százalékos volt.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a 2017-es rekorderedményekkel a Mercedes-Benz megtartotta piacvezető pozícióját a prémium személyautó szegmensben – fogalmazott, s elmondta azt is, jól indult az új év is,  a Mercedes-Benz 2018 első negyedévében is remek eredményeket produkált. Továbbra is piacvezető a prémium személyautók szegmensében összesen 863 értékesített darabbal, amely 2017 azonos időszakához képest 33 százalékos növekedést jelent.

A kecskeméti családokat segíti a Mercedes-Benz felajánlása

Az ünnepélyes kulcsátadás a Várkert Bazár udvarán.

Az évértékelő végén egy nemes célú eseményre is sor került. A jövő generációi iránt érzett felelősség vezérelte a Mercedes-Benz magyarországi vállalatait, amikor úgy döntöttek, hogy közhasznú célra, az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítványnak ajánlják fel az új A-osztály első kecskeméti sorozatgyártott darabját. Az önkéntes védőnői hálózat kisgyermekes, rászoruló családoknak nyújt segítséget Kecskeméten és a környező településeken, tanyákon. A Mercedes-Benz magyar vállalatai büszkék arra, hogy a távolságok leküzdésében ezentúl egy hazai gyártású A-osztály segíti majd a szervezetet – hangzott el az ünnepélyes kulcsátadáson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.10.16
A középkategóriában megkerülhetetlen az Opel Insignia és nem csak azért mert jó nagy. De mi van....
2018.10.16
Magyarország európai szinten is vezető szerepre készül az összekapcsolt és autonóm közlekedésben,....
2018.10.16
Spanyolország legérdekesebb fesztiváljai, ami sok ember számára egyet jelent a felhőtlen....
2018.10.16
Ovidiu Serb Görögországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.10.16
Világszerte 939 100 gépkocsiját szállította ki szeptember végéig ügyfeleinek a ŠKODA az idén, 7,8....
2018.10.16
Az Audi az első autógyártó, amely a DTM új korszakát egy ügyfélcsapat bemutatásával köszöntheti. A....
2018.10.16
A Hoffer Zsolt, Bunkoczi László kettõs elõször állt rajthoz az elképesztõ népszerûségnek örvendõ....
2018.10.16
Berzai Zsolt rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára számolt be a nemzetközi és hazai....
2018.10.16
Az idősödő vidéki lakosság új lendületet adhat az automata járművek bevezetésének. A fix útvonalon....
2018.10.16
A Lexus UK egy brit sportcipő-manufaktúrával közösen megalkotta a márka első lábbelijét. Az....