kecskeméti Mercedes

Újabb rekordév a magyarországi Mercedes-Benznél

2018.05.14.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a 2017-es üzleti évben a 190 ezer darabot jelentősen meghaladó számú gépkocsit gyártott Kecskeméten, s a vállalat több mint 3,5 milliárd eurós nettó árbevételt ért el – jelentette be Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő sajtótájékoztatóján.

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a Várkert Bazárban tartott évértékelőn. Fotó: MTI

Magyar fülnek zeneként hatottak szavai, amikor közölte: - Magyarországi jövőnket illetően rendkívül optimista vagyok, azért jöttünk, hogy maradjunk, mi Magyarországhoz tartozunk.

Ötödször tartotta együtt évértékelő sajtótájékoztatóját a kecskeméti Mercedes és az Mercedes-Benz Hungária Kft. Volt, hogy Kecskeméten, az utóbbi két évben Budapesten. Ami változatlan, hogy mind a gyár, mind pedig az értékesítés sorra dönti a rekordokat.

Épül a második Mercedes-gyár

Kecskeméten a tavalyi év idénre kiható beruházása volt a gyár új, 99 ezer négyzetméteres karosszériaüzeme, ahol idén áprilistól az új A-osztályt gyártják. Ugyancsak tavaly kezdődtek meg a Mercedes-Benz második gyárának előkészítő és tereprendezési munkálatai. Az 1 milliárd eurós beruházás eredményeként egy csúcstechnológiával rendelkező, ipar 4.0-ás, hatékony gyártási egység létesül az évtized végére. Az új „full-flex” gyárban digitális folyamatvezérléssel, rugalmas termelési rendszerben első- és hátsókerék-meghajtású személygépkocsik is készülhetnek majd. A második Mercedes-Benz gyár nagyban hozzájárul majd a dolgozói létszám és a beszállítók számának, illetve megrendelés-állományának növekedéséhez a régióban - mondta el Christian Wolff, aki a május végi alapkőletételre meghívta a média képviselőit.

Christian Wolff, Jörg Schmidt és Josip Niksic a Kecskeméten készülő új A-osztályos Mercedesszel.

Az ügyvezető igazgató beszélt arról is, sikereik titka a képzésben rejlik. Kifejtette: 2017 szeptemberében kezdődött a nyolcezer négyzetméteres képzési központ – a Mercedes-Benz Academy Kecskemét – építése. Az intézmény elsősorban a duális képzésben résztvevő középiskolásoknak és főiskolai hallgatóknak biztosítja majd a legkorszerűbb oktatási eszközöket és technikákat. 2018 szeptemberétől mintegy 250 tanuló és hallgató kezdi majd tanulmányait a duális képzési rendszer keretében. Az elmúlt évben zárult le az első – Magyarországon egyedülálló – művezető képzés, amellyel a Mercedes-Benz gyár új képzési kategóriát teremtett. A gyár tizenöt szakembere tett sikeres vizsgát, és vette át a magyar-német diplomáját.

A régió iránt elkötelezettek vagyunk – mondta, s hosszasan sorolta, melyek azok a területek, amelyeket a Mercedes Kecskeméten támogat. Közlekedésbiztonság gyerekeknek, kultúra, sport, tehetségek támogatása.

Az árbevétel, a termelési számok és az eredmény tekintetében is növekedést értünk el. Minden mutatószám azt igazolja, hogy jó döntés volt hosszú távon befektetni, és Magyarországot választani kompakt autóink egyik gyártóhelyszíneként - mondta Josip Niksic, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója, aki e tisztségében az első évértékelőt tartotta. Kifejtette, 32 millió eurónyi adót fizettek be az állam és a város számlájára, s a Mercedes Magyarország egyik TOP vállalata, amely az új gyár elindulásakor újabb 2500 új munkahelyet teremt.

Rekordévet zárt a Mercedes-Benz Hungária is

Közel 101 milliárd forintos forgalmával 2017-ben is eredményes évet zárt a Mercedes-Benz magyarországi értékesítési képviselete, 26 százalékkal múlva felül a 2016-os számokat – erről már Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója beszélt a sajtótájékoztatón.

Kecskemét és Magyarország új büszkesége.

Tavaly 3223 személygépkocsit értékesített a Mercedes hazánkban, 25 százalékkal többet, mint 2016-ban. A kishaszongépjárművekből 2017-ben 1462 darabot adtak el, rendkívüli, 82 százalékos növekedést produkálva. A teherautók esetében 8 rekordhónapot könyvelhetett el a Mercedes-Benz. A hat tonnás össztömeget meghaladó haszonjárművek eladásai 72 százalékkal növekedtek 2016-hoz képest. Az eredeti alkatrész értékesítések forgalomnövekedése 15,2 százalékos volt.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a 2017-es rekorderedményekkel a Mercedes-Benz megtartotta piacvezető pozícióját a prémium személyautó szegmensben – fogalmazott, s elmondta azt is, jól indult az új év is,  a Mercedes-Benz 2018 első negyedévében is remek eredményeket produkált. Továbbra is piacvezető a prémium személyautók szegmensében összesen 863 értékesített darabbal, amely 2017 azonos időszakához képest 33 százalékos növekedést jelent.

A kecskeméti családokat segíti a Mercedes-Benz felajánlása

Az ünnepélyes kulcsátadás a Várkert Bazár udvarán.

Az évértékelő végén egy nemes célú eseményre is sor került. A jövő generációi iránt érzett felelősség vezérelte a Mercedes-Benz magyarországi vállalatait, amikor úgy döntöttek, hogy közhasznú célra, az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítványnak ajánlják fel az új A-osztály első kecskeméti sorozatgyártott darabját. Az önkéntes védőnői hálózat kisgyermekes, rászoruló családoknak nyújt segítséget Kecskeméten és a környező településeken, tanyákon. A Mercedes-Benz magyar vállalatai büszkék arra, hogy a távolságok leküzdésében ezentúl egy hazai gyártású A-osztály segíti majd a szervezetet – hangzott el az ünnepélyes kulcsátadáson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.01.19
A hétszeres világbajnok fia csatlakozik a Ferrari Driver Academy-hez – jelentette be az olasz....
2019.01.19
A Škoda 2017 elején mutatta be a zászlóshajóját a Kodiaq-ot. Noha a kínálatban már volt egy....
2019.01.19
Tovább folytatódik az egykori Renault-Nissan vezér Carlos Ghosn körüli botrány, számolt be róla az....
2019.01.19
Armen Hamonangan Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.01.19
Kulcs térségében váltakozó irányban, félpályán halad a forgalom – írta a police.hu. ..
2019.01.19
Nagy bejelentést tett a népszerű autóversenyző, aki szokásához híven tréfálkozott is egyet. ..
2019.01.19
2019-től egy frissen alapított, de hatalmas tapasztalat birtokában lévő versenyistálló képviseli a....
2019.01.19
Belgiumban, a Brüsszeli Autószalonon mutatta be a Ford a külső-belső dizájnelemekkel megújított, új....
2019.01.19
Az európai jogszabályok egyértelmű irányt mutatnak: minél zöldebb autókra van szükség, azonban az....
2019.01.19
Legalább nyolc teherautó égett ki szombat hajnalra virradó éjjel Vecsésnél – írta a....