baleset-megelőzés

Vigyázni kell a december 14-vel a Ford szerint

2017.12.14.

Jegyezzen fel egy napot a naptárában, és gondoskodjon elegendő kávéról! A szakértők jóslatai szerint december 14. olyan nap lesz, amikor rengeteg ember bánja meg, hogy előző este még legurított ‘egy utolsó italt’ – aztán pedig még egyet.

Jegyezzen fel egy napot a naptárában, és gondoskodjon elegendő kávéról! A szakértők jóslatai szerint december 14. olyan nap lesz, amikor rengeteg ember bánja meg, hogy előző este még legurított ‘egy utolsó italt’ – aztán pedig még egyet.

A kutatók a közösségi oldalak gondos elemzésével próbálták megállapítani, melyik az a nap, amikor a legnagyobb valószínűséggel jelenik meg a kiposztolt szövegekben a ‘másnaposság’ szó. Talán senkit nem lep meg, hogy az élen a Karácsony napja végzett, ám az ünnepet megelőző időszakban december 14. volt a legmérgezettebb nap.

A mérések szerint Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban ilyenkor kétszer annyian emlegetik a másnaposságot, mint a hónap elején, ami azt jelenti, hogy az összes beszélgetés 5 százalékát ez a téma fémjelezte.

A Ford elvégzett egy kutatást annak kiderítésére, hogy mekkora veszélyt jelent, amikor egy-egy buli másnapján az emberek autóba ülnek reggel, miközben sokuk véralkoholszintje még mindig a megengedett érték fölött van. Ez egyáltalán nem ritka jelenség, hiszen az Egyesült Királyságban őrizetbe vett ittas vezetők közül minden tizediket reggel 06:00 és 08:00 óra között állítja meg a rendőrség.* Ám másnaposan autózni még akkor is veszélyes, ha az ember véralkoholszintje nem haladja meg a határértéket, hiszen másnaposan gyakran kialvatlanok vagyunk, ami erősen befolyásolja a reakcióidőnket.**

“Nincs módszer arra, hogy pontosan megállapítsuk, mennyi idő kell a teljes regenerációhoz egy átbulizott éjszaka után, de biztos, hogy több, mint ahogy azt a legtöbben hiszik,” mondta el Charli Brunning, a legismertebb brit közlekedésbiztonsági szervezet, a Brake szóvivője. “Ha valaki sokat vagy sokáig ivott, reggelre aligha józanodik ki teljesen, úgyhogy jobb, ha előre megszervezi, hogyan közlekedik majd másnap. Köztudott, hogy már egy kevés alkohol vagy drog is nagy mértékben növeli a balesetek kockázatát. És most nem csupán arról van szó, hogy elvehetik a jogosítványát – hanem arról is, hogy az illető elveheti valaki életét.”

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.01.23
Mintegy hatmilliárd forintból fejlesztette nyíregyházi telephelyét a Continental autóipari....
2018.01.23
Aleksandr Kostenko Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2018.01.23
A Fortune magazin exkluzív minősítésén kiderült: ha szakmai teljesítményről van szó, az autóiparon....
2018.01.23
A RENAULT Hungária Kft. is csatlakozott a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai....
2018.01.23
Megkezdte országos elektromosautótöltő-állomás hálózatának kiépítését az NKM Nemzeti Közművek Zrt....
2018.01.23
Pörög a használtautó piac, dübörög az autóimport. Persze a népszerűségi lista élén prémiumgyártók....
2018.01.23
December 24. és január 1. között közel 1400 kárt jelentettek a Generali Biztosítónál összesen....
2018.01.23
A Volkswagen Csoport minden eddiginél több járművet szállított ki a 2017-es pénzügyi évben.....
2018.01.23
Sorozatunk első részében részletesen összefoglaltuk a hidrogén alapú társadalom kialakulásához....
2018.01.23
A Push to Pass tervben foglalt termékoffenzíva magasabb fokozatba kapcsolt, és az előző 18 hónapban....