Autómodell

Visszatérnek a Micro Machines miniatűr autómodelljei

2019.12.11.
A 90-es évek gyermekeinek mindennapjait tették boldoggá, és most úgy tűnik, készen állnak arra, hogy visszatérjenek a polcokra. A Micro Machines autómodellekről van szó, amelyek most a piac újbóli meghódítására készülnek - írja a quattroruote.it, a legnépszerűbb olasz autós magazin internetes kiadása.
 
A Micro Machines visszatérése elsősorban a Wicked Cool Toys cégnek köszönhető, amely megállapodást ért el a Hasbro-val, a márka licenctulajdonosával, és hamarosan megkezdheti a micromodellek tömeggyártását.  
 
Amikor a Micro Machines-ről beszélünk, akkor valóban miniatűr - három centiméter körüli -  modellekről van szó, amelyeket több mint harminc évvel ezelőtt alkotott meg a Clem Hedeen játékgyártó cég, majd a játékautó licencét továbbadta a Galoob-nak. Ezt a vállalatot később a Hasbro kebelezte be.
 
 
A Micro Machines az 1970-es évektől az 1990-es évtizedig volt népszerű. Volt olyan időszak, amikor a legkedveltebb amerikai márkának számított a piacon, ám a 2000-es évek közepére leáldozott a piciny járművek népszerűsége.
 
A miniatűr autók az egész világon belopták magukat a gyermekek szívébe. A Reszkessetek betörők (1990) egyik jelentében Kevin (Macaulay Culkin) ilyen Micro Machines modelleket szór szét a padlón, hogy a két betörö, Marry és Marv rájuk lépve hanyatt essenek. A sikeridőszak húsz éve alatt rengeteg féle járműmodell készült a márkából: teherautók, motorkerékpárok, csónakok, de űrhajók és más fantasy járművek is, például a Csillagok háborújának saga.
 
A nagy fellendülést a 2000-es évek elején gyors hanyatlás követte. A modellekből 2006 után már csak az a termékcsalád maradt meg a játékboltok polcain, amely a film világához kapcsolódott. 
 
 
A Wicked Cool Toys azonban most bízik az újrakezdésben. Azt ígérik, hogy 2020 őszén valódi autók miniatűr másolatival rukkolnak majd elő. Az új terméklista részleteit az idei év végére ígérik. Jövő karácsonykor a Micro Machines kisautói már nem csak a filmvásznon, hanem a valóságban is ott lehetnek majd a karácsonyfák alatt. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.01.25
A szombati nap végén az első három helyezettet 7 másodperc sem választja el egymástól. ..
2020.01.25
Két különkiadással üdvözölte az újévet a Lexus Japánban. Az NX szabadidőjármű bronzszínű kivitele....
2020.01.25
Újabb szelettel bővítette okosotthon vízióját a Renault, ami szorosan kapcsolódhat a Nissan korábbi....
2020.01.25
A Francia Kerékpáros Szövetség és a Közlekedésbiztonsági szervezet (Sécurité Routière) megújítja....
2020.01.25
Shang Jun Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára. ..
2020.01.25
Alighogy bejelentette a Toyota a Yaris vadonatúj generációjának idei őszi érkezését amelyben a....
2020.01.25
Az olasz hatóság által körözött munkagépre bukkantak a rendőrök a csengersimai határátkelőhelyen –....
2020.01.25
A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien tavaly több mint 70.000 embernek tartott....
2020.01.25
Az Egyesült Királyság több városában légszennyező anyagokat elnyelő buszokat állítanak forgalomba....
2020.01.25
Már egy éve vártunk arra, hogy itthon is kipróbálhassuk a legnagyobb elektromos Volkswagent, a....