Volkswagen

A Volkswagen ID. lesz a fenntartható mobilitás úttörője

2019.02.21.

A Volkswagen elkötelezett a párizsi éghajlat-változási megállapodás iránt, és elektromos modellek offenzivájával fekteti le a fenntartható mobilitás alapjait.

A jövő év végén Zwickauban gyártásba kerülő új ID. modellnek úttörő szerepe lesz: a Csoport első elektromos autója az egész életciklusa alatt CO2-semleges lesz, ha az ügyfél folyamatosan zöld energiával tölti. Egyedül a gyártási fázis tekintetében az ID. szénlábnyoma évente több mint 1 millió tonna CO2-vel javul. Ez nagyjából egy szénerőmű éghajlatváltozásra gyakorolt hatásával egyezik, amely 300 000 háztartást lát el villamos energiával. Emellett a Volkswagen egy átfogó dekarbonizációs programon dolgozik, amely más modellekre is kiterjed. A márka 2025-ig több mint 20 teljesen elektromos modellt fog kínálni.

- Az éghajlatváltozás korunk legnagyobb kihívása - mondta Thomas Ulbrich, a Volkswagen márka e-mobilitásáért felelős igazgatósági tagja. “A Volkswagen felelősséget vállal: az új ID. lesz a Csoport első, éghajlat-semlegesen előállított elektromos autója. Annak biztosítására, hogy az életciklusa alatt kibocsátás mentes legyen, sokféle módon dolgozunk a zöld energia felhasználásán. A fenntartható mobilitás valóban lehetséges, ha azt mindannyian akarjuk, és mindannyian dolgozunk rajta."

Georg Kell, az U.N. Global Compact alapító igazgatója és a Volkswagen Csoport Fenntarthatósági Tanácsának szóvivője szerint: "Az emberiség  CO2-kibocsátását a lehető leggyorsabban csökkenteni kell. Megalakulása óta a Volkswagen Fenntarthatósági Tanácsa keményen dolgozott annak érdekében, hogy az éghajlatvédelem a vállalat egyik stratégiai prioritása legyen. A Volkswagen a megfelelő megközelítést alkalmazza az elektromos offenzívájával és az ID.-vel. Most itt az ideje, hogy ez a terv erőteljes mozgásba lendüljön.

Az ID. esetében a Volkswagen az egész értékláncot a CO2-kibocsátás elkerülésére és csökkentésére összpontosította. Az akkumulátorcellákat Európában gyártják, az energia a zöld energiaforrásokból származik. A közvetlen és közvetett beszállítók segítségével a megtakarítási potenciált a teljes ellátási láncban, egészen a nyersanyag-termelésig visszamenőleg felülvizsgálják. A Zwickau-i üzem már megújuló energiaforrásokból termelt energiát használ. A gyártási folyamatban elkerülhetetlen kibocsátást hitelesített klíma beruházásokkal ellensúlyozzák. Ennek eredményeként az ID. gyártása szén-dioxid semleges lesz a kezdetektől fogva.

A töltéshez a Volkswagen a megújuló energiaforrások, mint a szél- és a vízenergia felhasználását ajánlja. A Volkswagen új leányvállalata, az Ellie a közelmúltban megkezdte a megújuló energiaforrásokból termelt áram értékesítését Volkswagen Naturstrom® néven. A Volkswagen és más autógyártók által létrehozott IONITY gyors töltőhálózat az európai autópályákon mintegy 400 töltőhelyen kínál majd zöld energiát– ahol az elérhető.

Miután az elektromos autók kibocsátás-mentessége nagyban függ a gyártásukhoz és töltésükhöz használt energia létrehozásának tisztaságától, a Volkswagen kifejezetten támogatja Németország fenntartható energiaellátásra tervezett átmenetét. Az elektromos mobilitás áttörése az energia átalakulásán túl csak a politikai vezetőkkel való szövetségben érhető el. A lakóingatlanokról szóló törvénytől a nyilvános töltési infrastruktúra bővítéséig az elektromos autók előtt álló akadályok elhárításának kell lennie a célnak.

A Volkswagen az elektromos autót vonzóvá és megfizethetővé kívánja tenni. A kompakt ID.1 már 2019. év végétől kezdődően legördül a Zwickau-i szerelősorról. A szabadidőautó ID.CROZZ1, az ID. BUZZ1 és a szedán ID. VIZZION1 is hamarosan bemutatkoznak. A Volkswagen márka tervei szerint 2023-ra mintegy 9 milliárd eurót fektet az e-mobilitásba.

Forrás: Porsche Hungaria

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.05.21
A Suzuki rendőrökkel, polgárőrökkel, mentősökkel közösen figyelmeztet a körültekintő közlekedés....
2019.05.20
A Lexus az európai piacot Japánban gyártott modellekkel szolgálja ki, az észak-amerikai ellátásában....
2019.05.20
Az Autós Nagykoalíció zászlajára tűzte, hogy a szabályok sulykolása és a logikai érvek helyett (és ....
2019.05.20
A Fraunhofer Kutatóintézet lézeres eljárást és szalagozást alkotott meg a jövő hibrid....
2019.05.20
Ilya Katz Izraelből küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára....
2019.05.20
Európa egyik legnagyobb autós felmérésében folytatja sikersorozatát a Peugeot 3008. Több tízezer....
2019.05.20
- A hagyományos járművek mellett önvezető és elektromos hajtású gépkocsik tesztelésére alkalmas....
2019.05.20
A Scania működési bevétele 2019. január-márciusa között 27 százalékkal, azaz 4207 millió (3315)....
2019.05.20
- Elfogadta a német törvényhozás tartományi kormányokat összefogó kamarája (Bundesrat) az....
2019.05.20
Tovább szigorítja az ellenőrzést a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.: már menet közben is....