együttműködés

A Volkswagen is a pástra lép!

2019.04.25.

Volkswagen együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Vívó Szövetséggel. Az egyezmény értelmében a német autógyártó hazai importőre támogatója lesz a hazai rendezésű világbajnokságnak.

Az Óbudai Autójavító bázisán került sor az együttműködés szentesítésére, amit Csampa Zsolt a Magyar Vívó Szövetség elnöke és Dalnoki Balázs Volkswagen márkaigazgató írt alá a spontán vívóteremmé vált autószalonban. Az ünnepélyes aktust jelenlétével megtisztelte dr. Kulcsár Krisztián a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint a sportág két kiemelkedő alakja Szatmári András és Decsi Tamás világ és –Európa bajnoki kardvívók is, akik a ceremónia végén, az alkalmi páston egy tízpontos asszót is vívtak egymással.

Dalnoki Balázs, Csampa Zsolt, dr. Kulcsár Krisztián, Decsi Tamás és Szatmári András (balról-jobbra)

Ez a cikk akár úgy is indulhatott volna, hogy ma már nincsen nagy sportrendezvény a Volkswagen csoport nélkül, hiszen a német márka hazai importőre sokadik alkalommal lép fel hivatalos szállítópartnerként. Így volt ez a mosatni együttműködés esetében is.

Dalnoki Balázs a Volkswagen márkaigazgatója felvezető expozéjában elmondta, hogy a mostani kooperációban a tradíciók találkoznak egymással, majd hozzátette:

„A Volkswagen az egyik legsikeresebb autómárka a hazai piacon, eddig több mint 245 ezer autót értékesítettünk. Nagy örömünkre szolgál, hogy a legsikeresebb hazai sportág, és várhatóan egy sikeres világbajnokság támogatói lehetünk. Úgy gondolom, hogy a vívás és a Volkswagen márka között az egyik legfontosabb kapcsolódási pont a hagyományok tisztelete. A vívókkal hosszú távú megállapodást kötöttünk, egyrészt öt autóval támogatjuk a Szövetség munkáját, másrészt a világbajnokság szállítójaként tizenhárom autót adunk a verseny lebonyolításához.”

A szövetségi támogatás öt autójából álló flottája egy Tiguanból, két T-Roc-ból, egy Passatból és egy elektromos Golfból áll majd, míg a hivatalos szállítói egység Golfokból és Transporterekből tevődik össze.”

Tízpontos alkalmi asszót vívott a két kardozó

Csampa Zsolt a Magyar Vívó Szövetség elnöke, kiemelte a Volkswagen rugalmasságát a megállapodás gyors lebonyolítását illetően, ami egy komoly lényegi problémára adott megnyugtató megoldást.  Majd rátérve az eseményre kihangsúlyozta, hogy Tokióba Budapesten keresztül vezet az út. A tét óriási, hiszen a világbajnokság érmesei kijutnak a jövő évi olimpiára. Visszatekintőjében elmondta azt is, hogy Magyarország 1959 óta 2019-ben ötödik alkalommal rendezheti meg a Vívó világbajnokságot. A sportvezető hozzátette:

„A száznégy nap múlva rajtoló sportesemény kilenc napjára mintegy ötvenezer szurkolót várunk. A versenyek helyszínének otthont adó BOK csarnokba integrált hang és-fényrendszert használunk, több mint 700 négyzetméteres felületre pedig LED-es kivetítőket és LED-padlót telepítünk. A nézőket ráadásul színes betétprogramokkal és látványos show-műsorral is várjuk, amihez hasonló sportprezentációt már láthattak azok, akik kilátogattak a tavalyi birkózó világbajnokságra.”

"Digitális szalagátvágás"

Együttműködési megállapodás befejező aktusaként jelképes „digitális szalagátvágás következett”. Csampa Zsolt, Szatmári András és Decsi Tamás együttesen érintették meg azt a képernyőt, ami elindította a visszaszámlálást a világbajnokság július 15-én kezdődő rajtjáig. Az óra elindítása egyben a jegyek értékesítésnek is a kezdetét is jelentette. Aki tehát nem akar lemaradni a kardforgatásról azok máris elejét veheti a sorban állásnak.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.05.19
Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2019. május 13-19. között meghirdette a Zebra-terv....
2019.05.19
Átadták a Nyugat-Európát Görögországgal összekötő, a Szerbiát észak-déli irányban átszelő....
2019.05.19
Űrakadémiát szervez 18-35 év közötti fiatalok számára a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT). A....
2019.05.19
Az Orosz Ipari és Kereskedelmi Minisztérium közzétette az Aurus Komendant SUV új fotóit hivatalos....
2019.05.18
A sebességi világrekordok történetében jeles dátum 1899. április 29-e. Idén ünnepeljük a 110.....
2019.05.18
Volkswagen kereskedelmi járművekért felelős részlege frisstette egyik ikonikus modelljét. A T6.1-es....
2019.05.18
Ch. Kiran Kumar Raugaru Indiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2019.05.18
Az M5 immár három és fél évtizede a nagyteljesítményű sportlimuzinok etalonja. A neves jubileumot a....
2019.05.18
A magyar túraautós versenye érdemben csak három körig tartott Zandvoortban, utána nem volt tapadása....
2019.05.18
A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett útszakaszt lezárták - közölte a....