Volkswagen AG

A VW is nagyon készül már a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra

2019.12.03.

Hivatalos mobilitási partnerként a Volkswagen komoly várakozással tekint a tornára, amelyet először rendeznek több helyszínen az egész kontinensen.

„A kezdetektől üdvözöltük a határok nélküli Európa-bajnokság ötletét. Ez a verseny nagy szimbolikus értéket képvisel a Volkswagen számára: munkatársaink háromnegyede Európában tevékenykedik, ezért az egységes, határokon átnyúló európai kereskedelmi rendszer kiemelkedően fontos számunkra ” – mondta Jürgen Stackmann, a Volkswagen márka értékesítési és marketing területekért felelős igazgatósági tagja.

Az autógyár az Európa-bajnokságot nem csak az elektro-mobilitás teljeskörű reklámozására használja fel, hanem mobilitási megoldásokat is kínál. Ennek példájaként 13 000 úgynevezett Volkswagen Mobilitási Segítőt vonultatnak fel a helyszíneken. Az önkéntesek, akiket ruhájuk alapján könnyen lehet majd azonosítani, nagyon jól ismerik az adott várost, és válaszolhatnak a látogatók mobilitással kapcsolatos kérdéseire. Olyanokra például, hogy melyik metróval lehet a legjobban eljutni a stadionhoz, hol található a legközelebbi buszmegálló, vagy melyik útvonalon lehet a leggyorsabban gyalog eljutni a szállodához.

„Hosszú távú célunk, hogy a szurkolók először a Volkswagenre gondoljanak, amikor a mobilitás kerül szóba” – mondta Jürgen Stackmann. A Volkswagen Mobilitási Segítők mindenütt jelen lesznek, ahol a szurkolók és nézők nagy számban megfordulhatnak, így például a repülőtereken, a városközpontokban vagy a kiemelt EB helyszíneken.

Mindezek mellett a Volkswagen az Európa-bajnokságnak helyszínt adó tizenkét nagyvárosban megosztás alapú flotta szolgáltatást is kínál. A hivatalos UEFA EURO 2020 alkalmazás lehetővé teszi, hogy a szurkolók és a vendégek ingyenes utazásra autókat foglaljanak a belváros meghatározott részein. Egy algoritmus meghatározza a hasonló utazási célt kereső utasok számára elérhető járműveket, melyekkel például a rajongói zóna, a vasútállomás vagy a bulinegyed felé vehetik az irányt. Ideális esetben több utas osztja meg a járművet, így ez a megoldás hozzájárulhat a nagy sporteseményeken sokszor túlterhelt belvárosok közlekedés helyzetének javításához.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.12.13
Michelisz Norbert mindkét időmérőt megnyerte a túraautó-világkupa (WTCR) szezonzáró malajziai....
2019.12.13
Mi lesz, ha vidékre utaznánk? Egy villanyautó csak városba való. Hangzatos mondatok, amiket a....
2019.12.13
George Russel helyzete a Forma 1-ben különleges. Első szezonját pont nélkül zárta, azok a pilóták....
2019.12.13
Sun Chen Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára. ..
2019.12.13
November közepén az egész országot megrázta a szlovén viadukton tragikus balesetet szenvedett, 53....
2019.12.13
Az óriási érdeklődés, illetve a megtelt gyártási kapacitások miatt a Volkswagen (VW) konszernhez....
2019.12.13
200 000 jármű 39 hónap alatt: a Volkswagen Haszonjárművek gyárában, a lengyel Września városában ez....
2019.12.13
New York-i Autószalon visszhangja októberre kiforrta magát, nemrég érkezett meg a keleti parti....
2019.12.13
Tokaji Vilmos váltotta a hazai gumiabroncs-gyártók szakmai szövetségének (HTA) elnöki székében....
2019.12.13
Az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László a Közel-Keletre készül!  ..