Pick up

Csillapíthatatlan az amerikaiak éhsége az elektromos pick-upok iránt

2023.03.25.

A gyártó ígérete szerint az elektromos platós lenyűgöző teljesítményt nyújt majd – írja az electrek.co autós portál.

A hatalmas vásárlói roham miatt a Ram márka öt nap után már le is állította az előrendelési lehetőséget legújabb modelljére, az 1500 REV elektromos pick-upra. A Ram 1500 REV gyártása várhatóan 2024-ben kezdődik meg.

A Ram Trucks a Super Bowlhoz igazítva megnyitotta az előfoglalási listát első elektromos kisteherautójára, a Ram 1500 REV-re, de az előrendeléseket öt nap után le is zárta a hatalmas vásárlói roham miatt.  Az érdeklődők az év legnagyobb amerikai sporteseménye alkalmával láthatták a nagy érdeklődéssel várt pick-upot a maga teljes valóságában.  A Ram 1500 REV-et egy külön weboldalon, a RamRev.com-on keresztül lehetett lefoglalni, ahol 100 dollárt kértek az előrendelésért.

Idén januárban, a CES alkalmával mutatták be a Ram Revolution (REV) koncepciómodellt, amely olyan egyedi jellemzőkkel rendelkezik, mint a kivehető harmadik üléssor, a nagy limuzin ajtók, az akár 18 méteres rakománytároló és az autonóm robottöltő. Miután sikerült alaposan felcsigázni az érdeklődést, a rajongók hatalmas érdeklődéssel várták a sorozatgyártásra szánt autó bemutatkozását, ami elsöprő sikert aratott.

Az előrendelések megnyitásakor kiderült: Amerika étvágya továbbra is hatalmas az elektromos pick-upok iránt. A vásárlói roham miatt kevesebb mint egy héttel a Ram 1500 REV foglalási listájának megnyitása után az autógyártó leállította a rendelési lehetőséget. A hoppon maradt érdeklődők egyelőre csak regisztrálhatnak, hogy további információkat kapjanak a foglalások újranyitásáról. Azt egyelőre nem tudni, hogy az első hullám során a Ram hány előrendelést fogadott be a leendő elektromos kisteherautóra.

Az elektromos pick-upok rendkívül népszerűnek bizonyultak az amerikai vásárlók körében. A Ford például múlt év áprilisáig 200 000 megrendelést kapott a teljesen elektromos F-150 Lightning pick-upjára, amivel lefedte a teljes 2022-es gyártási kapacitását.

Ami a Ram 1500 REV-et illeti, gyártása várhatóan csak 2024-ben kezdődik meg, viszont lenyűgözőbb műszaki jellemzőkkel rendelkezik majd, mint detroiti riválisa. A márka azt ígéri, hogy a pick-up több mint 500 mérföldet tud majd megtenni egyetlen töltéssel, és a piaci versenytársak között a legjobb műszaki adottságokkal rendelkezik. A cég azt is közölte, hogy 800 voltos egyenáramú gyorstöltéssel 350 kW-ig körülbelül 10 perc alatt képes lesz 100 mérföldre növelni a hatótávolságot.

Bár az 1500 REV vontató kapacitását még nem hozták nyilvánosságra, a Ram bejelentette, hogy "vezetni fogja a piaci versenyt", ami azt sugallja, hogy többet tud majd vontatni, mint a Chevrolet Silverado EV és a Ford F-150 Lightning által kínált 4535 kg, sőt még a Tesla Cybertruckét is meghaladhatja, ami 6350 kg.

A hamarosan megjelenő kisteherautó hivatalos specifikációihoz egyelőre csak korlátozottan lehet hozzáférni, de a cég által közzétett új fotók azt mutatják, hogy a sorozatgyártású jármű ismerős lesz a Ram vásárlói számára. A futurisztikus Revolution-koncepcióval ellentétben az 1500 REV igencsak hasonlít majd a Ram korábbi pick-upjaihoz. Már csak azért is, mert a Stellantis platós teherautókhoz tervezett alvázas platformjára építették. A legnagyobb újítás – elektromos autóhoz illően – a futurisztikus fényszóróknál és hűtőrácsnál érhető tetten. És persze új logót és egyedi kerekeket is kapott.

A korábbi modellek formai jegyeinek továbbvitele azt jelenti, hogy a vállalat elektromos stratégiája közelebb áll a Fordéhoz, mint a GM-hez. Ez utóbbi márka ugyanis a belsőégésű járműveitől radikálisan eltérő dizájnt választott elektromos kisteherautója számára. Érdekes lesz látni, melyik stratégia bizonyul sikeresebbnek.

Az Egyesült Államokban még mindig a pick-upok vezetik az autópiacot, még a személyautóknál is népszerűbbek, ezért logikus lépés volt ebben a kategóriában is bevezetni az elektromos hajtásláncokat. 2021-ben elsőként a Ford mutatta be azF-150 Lightning változatát, majd a General Motors következett a Chevrolet Silveradóval és a GMC Sierrával. Természetesen az elektromos autókat gyártó Tesla és Rivian is előállt a saját pick-upjával.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.10
Autó, akár egy rockszám: „Good Vibrations”. Ahol csak megjelenik, rámosolyognak az emberek: ez az....
2023.06.10
A Daimler Truck leányvállalatot alapított autóbusz-üzletágához, amelynek célja, hogy az ügyfelek....
2023.06.09
A Moszkvics után a Volgát is újraélesztik Oroszországban, a Gorkij Autógyár (GAZ) már jövőre....
2023.06.09
A Le Mans-i 24 órás verseny szervezői épp csak bejelentették, hogy két-három éven belül....
2023.06.09
Az Autobild összehasonlító tesztjéből kiderül, hogy melyik a legjobb nyári szélvédőmosó folyadék a....
2023.06.09
Stockholmban a világon elsőként önvezető, tisztán elektromos meghajtású kereskedelmi....
2023.06.09
Egy új tanulmány szerint a szennyezőanyag-kibocsátásra vonatkozó Euro 7-es javaslat az Európai....
2023.06.09
Nagyszabású Zsiguli-találkozónak ad otthont szombaton a ferihegyi repülőmúzeum: 10 és 16 óra között....
2023.06.09
Napok óta esik, a hírek elöntött hazai utakról, járhatatlan vasúti pályákról szólnak, halálos....
2023.06.09
Míg tavaly a Subaru, 2021-ben a Cupra, Seat és a Hyundai, addig idén a Mazda nevezett elsőként....