Pick up

Csillapíthatatlan az amerikaiak éhsége az elektromos pick-upok iránt

2023.03.25.

A gyártó ígérete szerint az elektromos platós lenyűgöző teljesítményt nyújt majd – írja az electrek.co autós portál.

A hatalmas vásárlói roham miatt a Ram márka öt nap után már le is állította az előrendelési lehetőséget legújabb modelljére, az 1500 REV elektromos pick-upra. A Ram 1500 REV gyártása várhatóan 2024-ben kezdődik meg.

A Ram Trucks a Super Bowlhoz igazítva megnyitotta az előfoglalási listát első elektromos kisteherautójára, a Ram 1500 REV-re, de az előrendeléseket öt nap után le is zárta a hatalmas vásárlói roham miatt.  Az érdeklődők az év legnagyobb amerikai sporteseménye alkalmával láthatták a nagy érdeklődéssel várt pick-upot a maga teljes valóságában.  A Ram 1500 REV-et egy külön weboldalon, a RamRev.com-on keresztül lehetett lefoglalni, ahol 100 dollárt kértek az előrendelésért.

Idén januárban, a CES alkalmával mutatták be a Ram Revolution (REV) koncepciómodellt, amely olyan egyedi jellemzőkkel rendelkezik, mint a kivehető harmadik üléssor, a nagy limuzin ajtók, az akár 18 méteres rakománytároló és az autonóm robottöltő. Miután sikerült alaposan felcsigázni az érdeklődést, a rajongók hatalmas érdeklődéssel várták a sorozatgyártásra szánt autó bemutatkozását, ami elsöprő sikert aratott.

Az előrendelések megnyitásakor kiderült: Amerika étvágya továbbra is hatalmas az elektromos pick-upok iránt. A vásárlói roham miatt kevesebb mint egy héttel a Ram 1500 REV foglalási listájának megnyitása után az autógyártó leállította a rendelési lehetőséget. A hoppon maradt érdeklődők egyelőre csak regisztrálhatnak, hogy további információkat kapjanak a foglalások újranyitásáról. Azt egyelőre nem tudni, hogy az első hullám során a Ram hány előrendelést fogadott be a leendő elektromos kisteherautóra.

Az elektromos pick-upok rendkívül népszerűnek bizonyultak az amerikai vásárlók körében. A Ford például múlt év áprilisáig 200 000 megrendelést kapott a teljesen elektromos F-150 Lightning pick-upjára, amivel lefedte a teljes 2022-es gyártási kapacitását.

Ami a Ram 1500 REV-et illeti, gyártása várhatóan csak 2024-ben kezdődik meg, viszont lenyűgözőbb műszaki jellemzőkkel rendelkezik majd, mint detroiti riválisa. A márka azt ígéri, hogy a pick-up több mint 500 mérföldet tud majd megtenni egyetlen töltéssel, és a piaci versenytársak között a legjobb műszaki adottságokkal rendelkezik. A cég azt is közölte, hogy 800 voltos egyenáramú gyorstöltéssel 350 kW-ig körülbelül 10 perc alatt képes lesz 100 mérföldre növelni a hatótávolságot.

Bár az 1500 REV vontató kapacitását még nem hozták nyilvánosságra, a Ram bejelentette, hogy "vezetni fogja a piaci versenyt", ami azt sugallja, hogy többet tud majd vontatni, mint a Chevrolet Silverado EV és a Ford F-150 Lightning által kínált 4535 kg, sőt még a Tesla Cybertruckét is meghaladhatja, ami 6350 kg.

A hamarosan megjelenő kisteherautó hivatalos specifikációihoz egyelőre csak korlátozottan lehet hozzáférni, de a cég által közzétett új fotók azt mutatják, hogy a sorozatgyártású jármű ismerős lesz a Ram vásárlói számára. A futurisztikus Revolution-koncepcióval ellentétben az 1500 REV igencsak hasonlít majd a Ram korábbi pick-upjaihoz. Már csak azért is, mert a Stellantis platós teherautókhoz tervezett alvázas platformjára építették. A legnagyobb újítás – elektromos autóhoz illően – a futurisztikus fényszóróknál és hűtőrácsnál érhető tetten. És persze új logót és egyedi kerekeket is kapott.

A korábbi modellek formai jegyeinek továbbvitele azt jelenti, hogy a vállalat elektromos stratégiája közelebb áll a Fordéhoz, mint a GM-hez. Ez utóbbi márka ugyanis a belsőégésű járműveitől radikálisan eltérő dizájnt választott elektromos kisteherautója számára. Érdekes lesz látni, melyik stratégia bizonyul sikeresebbnek.

Az Egyesült Államokban még mindig a pick-upok vezetik az autópiacot, még a személyautóknál is népszerűbbek, ezért logikus lépés volt ebben a kategóriában is bevezetni az elektromos hajtásláncokat. 2021-ben elsőként a Ford mutatta be azF-150 Lightning változatát, majd a General Motors következett a Chevrolet Silveradóval és a GMC Sierrával. Természetesen az elektromos autókat gyártó Tesla és Rivian is előállt a saját pick-upjával.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.15
Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és az Audi Hungaria tárgyaló delegációi közötti....
2024.04.15
Az Audi több mint 20 új, tisztán elektromos, plug in hibrid és hagyományos, belső égésű motorral....
2024.04.15
Április 9-én Pekingben mutatta be legújabb, működésének első öt évében kapacitás- és....
2024.04.15
Erősen indította az AutoWallis Csoport Kiskereskedelmi üzletága az idei évet, miután 16 százalékkal....
2024.04.15
Alkalmanként átlagosan 2,5 órát parkolnak a magyar autósok az utcán és 6 órát a parkolóházakban, az....
2024.04.15
Európai tervezés, törökországi gyártás, japán hagyományok - ezek a sarokpontjai a Mitsubishi Colt....
2024.04.15
Múlt és jelen egyhelyen mindig izgalmas egyveleget mutat, nem véletlen, hogy az Akkor és Most Jármű....
2024.04.15
A Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkja a nemzetközi hallgatóknak is új lehetőségeket....
2024.04.15
A modern járművek által generált adatmennyiség elképesztő méreteket öltött, akár óránként 19....
2024.04.15
Szörnyű tragédia történt a hétvégén Ausztriában, Stájerország tartományban – írja a Heute című....