Honda

A Honda belehúz: a japánok felgyorsítják az elektromos átállást

2023.03.05.

A Honda új, speciális részleget állít fel, hogy felgyorsítsa a cég teljes konglomerátumának elektromos átállását. Az új részleg kezében koncentrálódik majd a Honda autóipari, sport- és motorkerékpár-villamosítási törekvéseinek összehangolása – írja a carscoops.com.

A japán cég bejelentette, hogy új, speciális részleget hoz létre, hogy megszilárdítsa helyét az elektromos járművek fejlesztése terén. A részleg feladata az elektromos fejlesztések összehangolása a céget érintő valamennyi szegmensben, így az autók, a sportjárművek és a motorok világában is. A cég szerint a döntés jelentősen felgyorsíthatja a villamosítást célzó fejlesztéseket.

A Honda bejelentette, hogy a részleg a 2022 áprilisában nyilvánosságra hozott üzletfejlesztési stratégia megvalósításában vesz részt. A japán cég 2030-ig 30 új elektromos modell gyártását tervezi világszerte.

A Honda jelenlegi árfolyamon 38 milliárd dollárt fektet be új részlegébe. A beruházás eredményeként két, a GM-mel közösen kifejlesztett járművet dobnak piacra az Egyesült Államokban 2024-ben, és 10 új elektromos modellt Kínában 2027-ig.

Az autógyártó egy kifejezetten elektromos járművekre tervezett platform kifejlesztését is tervezi Honda e:Architecture néven, amely 2026-ban születhet meg. Az autógyártó 2030-ig évi 2 millió elektromos jármű gyártását tervezi.

Emellett koncentrálni fogja nemzetközi tevékenységét. Mostantól üzleti szempontból három régióra osztja fel a világot: az első Észak-Amerikát, a második Kínát és a kapcsolódó régiókat, a harmadik pedig Japánt, Ázsiát és Óceániát, Dél-Amerikát és Európát, valamint Afrikát és a közel-keleti régiót foglalja magában. A villamosítási stratégiáit ezekre a területekre építve valósítja meg, minden régióban az ottani specifikumokat figyelembe vevő modellváltozatokat forgalmaznak majd.

A Honda azt is közölte: a vállalaton belüli létrehozza a stratégiai, illetve az irányítási részleget.  Az előbbi feladata a vállalati stratégiáik megfogalmazása, végrehajtása és kommunikálása, míg utóbbié a vállalati erőforrások optimalizálása.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A vasárnapi első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, a második viadalon pedig harmadik lett a....
2024.06.23
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Ez már a harmadik a héten. ..
2024.06.23
Nem tudja vagy nem akarja használni a légkondicionálót? Íme néhány hasznos tipp és trükk az autó....
2024.06.23
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es....
2024.06.23
A világ legkékvérűbb járműflottáját csak minősített cég ápolhatja. ..
2024.06.23
A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a....
2024.06.23
Hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében a fehér Mercedes....
2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....