Honda

A Honda újragondolja az egyik legrosszabbul elnevezett autója nevét

2024.05.15.

A Honda Európában és Kínában e:Ny1-ként árulja ezt az autót, ezzel elérve, hogy szinte lehetetlen legyen mind kiejteni, mind leírni a nevét

A Honda jellemzően jó munkát végez az autók elkeresztelésében. Jó példák a Civic, Accord, Beat, Prelude és Odyssey modellek. Ezek mind emlékezetes modellnevek, amelyek illenek a saját egyedi karakterükhöz. A sikeres múlt azonban nem garantálja a biztos jövőbeli eredményeket, és a márka döntése, hogy Európában és Kínában „e:Ny1” néven áruljon autót, zavarba ejtőnek tűnik. A jelek szerint a Honda végre belátta ezt, mivel a sután sikerült elnevezést állítólag hamarosan lecseréli.

Az e:Ny1 első ránézésre egy okos játéknak tűnhet az angol „Anyone” (bárki, akárki) szóval, de valójában egy zavaros betű- és számkombináció, amely egy kínai autógyártókkal együttműködve gyártott elektromos (e:N) gépkocsit jelöl.

Az Autocar beszámolója szerint a márka a jövőben elhagyja az „e:N” előtagot a kínai piacon forgalmazott EV-ken, mert az ügyfelek „egyszerűen nem tudják kiejteni”. Az új rendszer egy egyszerűbb, egyetlen betűből és egyetlen számból álló elnevezési szisztémára váltana, így az e:Ny1 egyszerűen csak Y1 lenne. A vásárlók szerencsétlenségére ez a döntés az e:NS2 nevű autó bevezetése után született meg.

A Honda a GM Ultium-alapú amerikai EV-jét Prologue néven emlegeti, ami egyszerű és megjegyezhető titulus, egy elektromos SUV neveként pedig még van is értelme ennek döntésnek. Az amerikai vásárlókat kegyesen megkímélték az e:N jelzésnévtől. Az új névadási szabályok azt jelzik, hogy a piacot egyelőre meg akarják kímélni az ehhez hasonló kreatív döntésektől.

A változtatás jó hír a kínai és európai Honda-vásárlók számára, de a zavaros EV-nevek kora még messze nem ért véget. A Jaguar még mindig kínál egyszerre egy gázüzemű E-Pace-t és egy elektromos I-Pace-t, a Mercedes EQS néven árul szedánt, és EQS SUV néven SUV-t, a Toyota pedig továbbra is bZ4X néven forgalmazza egyik autóját.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....
2024.05.28
Múzeumi darabokat idéző klasszikus műveket mutatnak be a Mester tanítványai. ..
2024.05.28
Ketten meghaltak, amikor frontálisan ütközött két autó a 48-as főúton, Haláp és Vámospércs között....
2024.05.28
Az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatal (NHTSA) vizsgálatot idított Waymo vállalat ötödik....
2024.05.28
Farkas Kevin megtörte a jeget, és megszerezte első pontjait a 2024-es szezonban Le Mans-ban, a Red....
2024.05.28
Hazánkban is bemutatkozott a Suzuki Swift negyedik generációja. A teljesen új modell az elődök....
2024.05.28
A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres....
2024.05.28
Véget ért egy jókora dugókkal járó munka, mostantól az autósok és a gyalogosok is örülhetnek. ..
2024.05.28
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2926-an lépték át Bács-Kiskun....
2024.05.28
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform jelentése alapján. ..