csarnok

Ipari padlóban erős a hódmezővásárhelyi Epo-trend Kft. I. rész

2019.11.08.

Példaszerűen működteti kis létszámú családi vállalkozását Hódmezővásárhelyen Kis Róbert és Hidas Andrea. Az Epo-trend Kft. modern, környezetbarát technológiája, ipari padlója megtalálható a hazai autógyárakban éppen úgy, mint az alkatrész-beszállítóknál, vagy a logisztika területén.  

Nem mindjárt a padlóiparban kezdte Kis Róbert, a hódmezővásárhelyi Epo-trend Kft. ügyvezetője, erősáramú technikusként végzett a Pollák Antal szakközépiskolában. Ott, ahol felesége, Hidas Andrea, a cég pénzügyi vezetője is. Azóta alkotnak egy párt az életben és a munkában. Adódik a kérdés: mit keres egy fiatal lány az erősáram körül?

A kezdetek, az első gépek és a garázs, ahonnan indultak.

Feleségem édesapja villanyszerelő volt, később üzemirányító elektrikusként dolgozott a Démásznál, aki ma is aktív és gyakran bejár hozzánk, szorgalmas és megtalálja, miben tud segíteni – meséli Robi, akit a technikusi vizsga után a hódmezővásárhelyi katonasághoz soroztak be, mint híradóst - valószínűleg a végzettsége miatt. Akkor épp 12 hónap volt a katonaság, majd elkezdte megalapozni jövőjét. A fiatal felnőtt embernek a legnehezebb megtalálni önmagát és a neki szánt utat. Leszerelés után a valamikori Hódiköt területén működő Kötöttáru gyárban kezdett Róbert, mint „mindenes”, ahol több mint negyven nővel dolgozott együtt. Ez volt az az időszak, amit - minden lehetőséget megragadva - ugródeszkának használhatott az előre jutás érdekében.

- Szűk egy év múlva már egy gumi termékeket gyártó cégnél dolgoztam értékesítőként, ahol nagyon gyorsan - három hónap után - váltam értékesítési vezetővé. Ami a rendszerben nem működött elég hatékonyan, azon megpróbáltam újítani, illetve változtatni, ennek eredménye hamarosan észrevehetővé vált a forgalom látványosan kiugró növekedésén. Értékes tapasztalatokkal gazdagodva hagytam ott a céget, annak reményében, hogy minden eddigi megszerzett tudásomat egy olyan projektbe fektethetem, amelyet majd idővel sajátomnak, sajátunknak tudhatok.

Hidas Andrea és Kis Róbert egyeztet.

Míg Robi járta a saját útját és tapasztalatokat gyűjtött, addig felesége is kereste a megfelelő irányt és úgy tűnt, meg is találta azt. - Erősáramú technikusi végzettséggel hálózattervező voltam az áramszolgáltatónál, arcpirítóan kevés pénzért, nagyon sok felelősséggel. Váltottam, és elkezdtem a vendéglátó iparban dolgozni, dupla pénzért, töredék felelősséggel. Az egyik vendég műgyantakészítéssel és kivitelezéssel foglalkozott, és elhívott magához titkárnőnek, én pedig elvállaltam az állást – emlékszik vissza Andrea.

Az itt eltöltött időt Andrea rendkívül hasznosan élte meg, hiszen titkárnőből, viszonylag rövid idő alatt partnerré lépett elő a cégnél. Annyira ígéretesnek tűnt a jövő, hogy később Robert is csatlakozott, hogy tudásával erősítse és előre lendítse a vállalkozást. Egy viszonylag sikeresnek mondható szakasz után, a különböző okokból adódó érdek és nézeteltérések kapcsán mindkét fél jobbnak látta, hogy saját útjain folytassa tovább a szakmát.

Mai gépkínálat - ezek a kisebbek.

- 22 évesen összeházasodtunk, 24 évesen már az önálló vállalkozásunkat építettük. Robi alapos volt, jól tájékozott és mindig követte az újdonságok és a piac alakulását. Ennek köszönhetően mindig napra és ugrásra készen várta a lehetőséget, amivel új kapukat nyithat és maradandó dolgokat alkothat. Beleásta magát, új technológiát talált – eleveníti fel az ipari padlós kezdeteket Andrea. Kicsi és problémás felületekkel kezdtek, mert azokat a nagyobb, már neves cégek nem is vállalták, ők meg kezdőként még gyengék voltak ahhoz, hogy komplett gyártócsarnokokat burkoljanak.

Folyamatosan volt munkájuk, de ebbe sok energiát öltek bele. Megszámlálhatatlan hideg hívást és megkeresést bonyolítottak le. Kitalálták, mint „marketing fogás”, hogy kézírással megcímzett borítékokba küldjék ki a szórólapjukat, mert azt inkább felbontották a leendő vevők. Eleinte a befektetett munka és a sikeres eredmények aránya kisebb mértékű volt. De minden kezdet nehéz, és csak a kitartás, ami különbséget tesz egy sikeres és egy sikertelen vállalkozás között. Így ők sem sajnáltak semmilyen mennyiségű befektetett munkaórát, hogy majd végül eredményeket is láthassanak.

Főbejárat, esőnap és a hibrid Toyota.

Ahogy szépen lassan elindult a szekér, úgy kezdett maga a cég is növekedni, fejlődni. Az egykor még otthonról irányított vállalkozás, mára egy gyönyörű telephellyel rendelkezik, ahol modern és teljeskörűen felszerelt irodák és egy több mint 400 négyzetméternyi raktár és szerviz helyiség található. A hely és a tulajdonosok mesébe illő egymásra találása még pluszban emeli az épület sajátos varázsát. A legenda szerint Robert vetett először szemet a területre. A helyet először csak bérelték, hiszen banki visszavett ingatlan volt.

Öt évvel később Andrea bejelentette azon szándékukat a banknak, miszerint ők meg szeretnék vásárolni az ingatlant. Egy nagyon előnyös kialkudott ár fejében meg is kapták azt, sőt a fent említett banktól még beruházási hitelt is kaptak rá. Így mindenki jól járt és Andi és Robi az elhagyatott és gazzal benőtt családi házból igazi kacsalábon forgó, ez esetben irodát és raktárcsarnokot varázsoltak.

Írásunk 2. részét itt, a harmadikat pedig itt olvashatják.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.13
A péntek este kezdődő németországi labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott mérkőzéseinek....
2024.06.13
A HangZóna mai vendége Tóth András. A témák: kocka-Panda, és Matchboxok. ..
2024.06.13
A közlekedési szabályokra fittyet hányva, forgalomból kivont kocsijával menekült a rendőrök elől....
2024.06.13
Magyar pilótákkal, magyar helyszínen forgatták az utóbbi idők legmenőbb Citroën reklámfilmjét. ..
2024.06.13
Lenyűgöző teljesítmény, prémium funkciók és páratlan kifinomultság: a hétvégi 24 órás Le Mans....
2024.06.13
Viszonylag kisméretű, három cég meghatározó innovációkat mutat fel a közlekedési iparág világpiacán....
2024.06.13
A BMW Group és a Pirelli közösen fejlesztette ki a vadonatúj, 20” méretű P Zero Winter 2 téli....
2024.06.13
A Toyota UK bemutatta a Corolla Touring Sports speciális, rendőrségi kivitelét. A fényhidas kombi....
2024.06.13
A bliccelés elleni programja következő állomásaként bővíti a jegyérvényesítési lehetőségeket a BKK....
2024.06.13
Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend....