Lamborghini

Leleplezték a két utolsó, egyedi V-12-es Lamborghinit

2023.02.24.

Az Invencible és az Auténtica az utolsó természetes szívócsöves, Aventador-alapú, nem hibrid példányok a Lamborghini néhány hét múlva debütáló első hibridje előtt.

Amikor az utolsó Aventador Ultimae tavaly legördült a gyártósorról, úgy tűnt, hogy vége a 2011-ben indult Aventador vérvonalnak. De még úgy is, hogy mindjárt megérkezik a piacra az új hibrid modellje, a Lamborghini az Invenciblellel és az Auténticaval még egyszer búcsút int a V-12-es platformnak – írja a caranddriver.com.

Mint a legtöbb Lamborghini különkiadás az elmúlt évtizedben, az Invencible és az Auténtica is az Aventador szénszálas szerkezetére épül, ugyanazzal a 6,5 literes V-12-es motorral, amelyet hosszirányban az autó testének közepére szereltek. Ez a brutális erejű motor 769 lóerőt és 531 kilométernél is nagyobb nyomatékot küld mind a négy kerékre, ugyanazon a hétfokozatú, egykuplungos, automatizált kézi váltón keresztül. Az utolsó Aventadorokhoz hasonlóan az Invencible és az Auténtica is hátsókerék-meghajtásúak.

Ami igazán megkülönbözteti ezt a két egyedi példányt az "átlag" Lamborghinitől, az a teljesen szénszálas karosszéria. A stílus állítólag a Lamborghini számos limitált kiadású szuperautóját idézi meg. A faragott motorháztető a kizárólag versenypályára szánt Essenza SCV12-t ismerhetjük fel, a motorburkolat a könnyűszerkezetes Sesto Elemento-t idézi meg, míg a Veneno és a Reventón a V-12-esek extrém aerodinamikáját inspirálták.

A légellenállás mértéke a legegyszerűbb módja annak, hogy megkülönböztessük a kettőt egymástól. Az Invenciblenek íves hátsó spoilert adtak, míg a tető nélküli Auténtica két, hátulról kinövő szárnya a 2020-as Lamborghini Siánhoz hasonlóan néz ki. A Lamborghini hatszögek iránti megszállottsága itt is folytatódik, a forma megjelenik a motorháztetőn, a háromrészes hátsó lámpákon és a központi hármas kipufogón.

Az utastérben az átdolgozott középkonzol kialakítása mellőzi az érintőképernyőt, bár a digitális műszerfal minden autóban egyedi grafikát kap. Az ajtókat és a középkonzolt szénszálas anyag borítja, és természetesen a klímaberendezés szellőzőnyílásai is hatszögletűek.

Az Invencible élénk, Rosso Efesto vörösben díszeleg, ami a Lamborghini saját színe. A színharmónia miatt a féknyergek és az üléshuzatok is hasonló vörös színt kaptak, ajtajait az olasz zászló hatszögletű ábrázolása díszíti. Eközben az Auténtica karosszériáját a Grigio Titansről modellezve matt fekete alapot kapott és a Giallo Auge nevű sárga árnyalat hangsúlyozza, amelyek meglátszanak a fékek és az autó belső terén is.

Az Invencible és az Auténtica külseje kétségtelenül egyedi, de régi csontokból épültek, és a Lamborghini trükkje, hogy az Aventador platformot számtalan különleges kiadásban újrahasznosítja, már lejárt lemez. Ha minden igaz, az Aventador hibrid utódját néhány héten belül leplezik le. Alig várjuk, hogy lássuk, mit hoz a Lamborghini új irányvonala. Viszont készüljünk fel egy újabb évtizedre, amely tele lesz több millió dolláros, limitált szériás autókkal, amelyeket elkényeztetett életre szánnak klimatizált garázsokban.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.19
II. Albert és trónörökös fia az új Artura Spiderben száguldott. ..
2024.06.19
A rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, akit arra kérnek,....
2024.06.19
A Le Mans-i 24 órásra időzítették az Endurance Világbajnokság 2025-ös naptárának közzétételét. ..
2024.06.19
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....
2024.06.19
Törökország 40%-os extra vámot vet ki az összes kínai járműre az import visszaszorítása, a folyó....
2024.06.19
A magyar válogatott csoportmeccseinek apropóján nemzeti színűre világítják ki a Bridgestone....
2024.06.19
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd....
2024.06.19
Oktatási, kutatási és kulturális területen tervez együttműködést kialakítani a győri Széchenyi....
2024.06.19
Szoboszlai Dominik vagy Toni Kroos? Gulácsi Péter vagy Manuel Neuer? Marco Rossi vagy Julian....
2024.06.19
Mit gondolnak saját magukról az autósok? Erre voltak kíváncsiak a spanyol közvélemény-kutatók, akik....