Alpine

Minden fából van az Alpine Cross Cabine belsejében

2023.03.10.
A koncepció-furgon keleties fa enteriőrt és különleges fedélzeti audiovizuális rendszert kapott – írja a camping.bg szakportál.

Az Alpine bemutatta az új Cross Cabin koncepciót. A gyártó a mobilitást, a távmunkát és a minőségi szabadidőt ötvözi ebben a forradalmian új camperben.

Egyre népszerűbbek a camperek. Most, hogy közeledik a tavasz, a lakóautókat gyártó cégek egyre több újdonságot mutatnak be. Az Alpine, a Cross Cabin Concept Van létrehozója a fedélzeti elektronika és audiovizuális rendszerek specialistája.

Az Alpine Cross Cabin Concept lakóautó nemcsak a hosszú utazások kedvelői számára különleges lehetőség, hanem azoknak is, akik home office-ban dolgoznak úgy, hogy ezt a világ bármely pontjáról megtehetik.

A koncepció válasz arra az immár tömeges igényre, amely a Covid-járványt követően kialakult. A német nagyvárosok irodai alkalmazottai között végzett kutatás például azt jelezte, hogy a távmunkában dolgozók között óriási érdeklődés egy új típusú, kifejezetten távmunka céljára tervezett járművek iránt. A megkérdezettek többségének ugyanis lehetősége van arra, hogy napokig, vagy akár hetekig ne menjenek be munkahelyükre. Onnan dolgozzanak, ahonnan csak akarnak – amennyiben garantáltak a munkavégzés feltételei, és biztosított a gyors internetkapcsolat.

Az Alpine Cross Cabin Concept minden ezzel kapcsolatos igényt kielégít. Járműalapként egy 6,70 méteres Ford Transit furgont választottak ki, amelyből az átalakítás után egy teljesen új típusú, mozgó home office lett. A járművet összkerékhajtással látták el, hogy városban és terepen egyaránt megbízhatóan mozogjon. A campert minden olyan kényelmi berendezéssel felszerelték, amely utasainak/lakóinak garantálja, hogy teljesen elszigetelt környezetben is otthonosan érezzék magukat. A jármű kívülről hangszigetelt, így biztosítva például egy videokonferencia zavartalan lebonyolítását forgalmas helyeken vagy heves esőben is.

Az igazi szenzáció azonban az Alpine belső terének innovatív, egyedülálló kialakítása. Mivel egyelőre egy koncepcióról van szó, a belső tér modulárisan átalakítható, amire a gyártó különféle változatokat dolgozott ki. Vagyis a felhasználó dönti el, hogy az otthon vagy az irodajelleg domináljon-e a belső térben.

Ami első pillantásra szembetűnő, az a természetes anyagok, mindenekelőtt a fa uralkodó szerepe. A belső fa válaszfal például hangszigetelésként szolgálhat, olyan környezetet teremtve, amelyben teljes mértékben garantált a munkavégzéshez szükséges koncentráció, kizárva minden olyan külső tényezőt, ami elterelhetné az ember figyelmét az éppen elvégzendő feladatról.

A padlózat is faburkolatot kapott, ugyanakkor a tervezők a belső idomok kialakításakor bekalkulálták a különböző belső és külső fények játékát, így a fafelületek nem válnak monotonná. Különösen azt figyelembe véve, hogy a természetes anyagokkal borított oldalfalak egy fejlett audiorendszert rejtenek magukban, beépített hangszórókkal, elképesztő hanghatásokat produkálva. 

Az ergonómia kulcsfontosságú az Alpine Cross Cabin koncepció esetében. A berendezést a japán kultúra ihlette. A belsőépítészeti koncepcióhoz a minimalizmus és a rendezettség esztétikáját alkalmazták. Ennek lényege, hogy ha szükség van rá, minden tárgy kéznél legyen, de rejtve vagy biztonságosan tárolva, ha nincs használatban. Ilyen például a nagy összecsukható asztal is, amelynek fedőlapja felhajtva egy 32 hüvelykes képernyővé válik.

Ezek a finom részletek garantálják a harmonikus belső környezetet, amely egyszerre professzionális és pihentető.

A falburkolatok bambusz díszítésű falécekből készültek, ülőpadként használható formára alakítva, miközben lehetővé teszik a rejtett ágyak, a legmodernebb hangszórók és a LED-es hangulatvilágítások szépen beillesztését. A padlót japán tatami-stílusú szőnyegek díszítik, hogy teljessé tegyék a minimalizmus és a funkcionalitás érzetét.

Az autó napelemekkel és nagy teljesítményű akkumulátorokkal van felszerelve, amelyek 72 órán át biztosítják az energiát, akkor is, ha a járművet leválasztják a külső elektromos hálózatról. A szolgáltatások között szerepel a nagy sebességű 4G/LTE mobilinternet és egy külső antenna kommunikációs modullal a HD videó streaminghez.

Az Alpine Alpine Cross Cabin koncepció a vezető szemszögéből is letette technológiai lábnyomát. A járművet 360 fokban látó kamerával és digitális visszapillantó tükrökkel, valamint magas technológiai fejlettségű navigációs rendszerrel látták el.

Bármennyire is csábítóak a home office furgon adottságai, ezt egy lakókocsit egyhamar nem fogjuk látni a piacon. Jelenleg csak egy koncepcióról van szó, amelyet különféle kiállításokon mutatnak be mindaddig, amíg a cég a visszajelzések alapján el nem dönti, hogy tömeggyártásba bocsátja-e.

Az Alps Alpine Co., Ltd., az elektronikai alkatrészek és autóipari infotainment rendszerek vezető gyártója, 110 bázist üzemeltet 26 országban és régióban, és mintegy 40 000 különböző termékkel lát el világszerte mintegy 2 ezer vállalatot. Az Alpine Brand Business Divíziója vezető szerepet tölt be az autóipari navigáció, a szórakoztatás és a kommunikáció területén, és jelenleg a lakóautó-iparra fókuszál Európában. Az Alpine utólag telepíthető prémium navigációs és hangrendszereket kínál az összes jelentős lakóautó-modellhez, és Tier 1 beszállítóként dolgozik számos vezető lakóautó-gyártó számára.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.14
A szélvédő, ami élvezetessé teszi a vezetést kánikulában is.    ..
2024.06.14
A népszerű turisztikai úti célokat sűrűbb közlekedéssel kiszolgáló nyári főszezoni közlekedési....
2024.06.14
Az Aston Martinhoz kerülő Adrian Hallmarkot Frank-Steffen Walliser váltja, aki 1995 óta dolgozik a....
2024.06.14
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között - írja a....
2024.06.14
Az Audi Hungaria idén is kitüntette a duális szakképzésében végzett legjobb tanulóit, akiknek....
2024.06.14
Tanulságos eredménnyel zárult a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. idei közlekedésbiztonsági....
2024.06.14
Már rendelhető a vadonatúj hajtáslánccal érkező Lexus UX 300h, mely a modell korábbi kiadását az UX....
2024.06.14
A kobotok az iparban egyre több előnyt nyújtanak a termelésben. Az együttműködő robotok és az....
2024.06.14
2024-ben az 5 tengelyen biztos kézzel! – Keressük Magyarország legjobb kamionsofőrjét....
2024.06.14
  Az LG Electronics (LG), a mobilitási piac egyik vezető technológiai szereplője új....