Tesla

Spéci elektromos Teslát kapott az olasz sztrádarendőrség

2023.11.28.

Az első elektromos Teslát a venetói közlekedési rendőrség állította szolgálatba Olaszországban, a Velence és Padova közötti autópálya-szakaszon. A speciális igények szerint kialakított elektromos járőrkocsi, a Tesla Model X bemutatóját november utolsó napjaiban tartották Padovában, a sztrádarendőrség központjában.

Az észak-olaszországi sztrádarendőrség igazán különleges rekorddal büszkélkedhet. Ők kapták meg az első, tisztán elektromos járőrkocsit, egy kifejezetten a rendőrség számára átalakított, dögös Tesla X modellt. Az autót ráadásul nem is a belügyminisztérium, hanem a Velence és Padova közti autópálya-szakaszt üzemeltető cég, a Cav Spa szerezte be a Velence Polstrada számára, egy zéró károsanyag-kibocsátású jármű beszerzésére kiírt pályázat részeként.

Az új Polstrada-autó a modern elektromos járművek környezetbarát aspektusait ötvözi a technológiailag fejlett megoldásokkal. A nagy teljesítményű gépkocsiról van szó, amely így egyszerre tesz eleget a rendőri igényeknek és a fenntarthatóság követelményeinek.

A La Tesla Model X 100 kWh-s akkumulátorral van felszerelve, ez biztosítja az összes fedélzeti rendszer működését. A gépkocsi 262 kilométer per órás maximális sebesség elérésére képes, és 3,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra.

Az elektromos járőrkocsi üzembe helyezése 2024 elejére várható. A várakozások szerint jelenléte alapvetően javítja majd az irányítási és biztonsági szolgáltatásokat a Cav Spa autópálya-kezelő cég felelősségi körébe tartozó útvonalakon (A4 Padova-Velence, Passante di Mestre, A57 Tangenziale di Mestre és Marco Polo körgyűrű), ahol átlagosan 210 ezer jármű közlekedik naponta.

A Cav Spa egyébként komoly beruházásokat tervez, készülve az elektromos korszakra. A közlekedésrendészet járművei számára számos elektromos töltőpontot létesítenek, egyebek mellett a margherai központban, a Venezia Mestre autópálya-kapunál, illetve a kezelt hálózat mentén.

A töltőhálózat fejlesztése egyébként is sürgető és kiemelt feladat. A magyar autósoknak is érdemes tudni, hogy a Spinea és a Preganziol autópálya-kapuk kijáratainál az elektromos töltőpontok a nap 24 órájában használhatók, és hétköznaponként a közutakról is megközelíthetők. Hamarosan gyorstöltő állomások állnak üzembe az Arino Est és az Ovest, valamint a Marghera Est szolgáltatási területén is.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.22
A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) tagjainak díjbevétele meghaladta az 1560 milliárd forintot....
2024.02.22
Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil....
2024.02.22
Három hét alatt három baleset is történt a Magyar Közút munkaterületein, melyet figyelmetlen....
2024.02.22
Nézze meg a videót! ..
2024.02.22
Az EU innovációs keretrendszerének egyik legnagyobb projektje a TwinEU projekt, melynek célja, hogy....
2024.02.22
Eladás a termelés felpörgetése helyett: az Eberspächer eladja az új bulgáriai gyárat. A beszállító....
2024.02.22
A két erdész ismerős terepen haladt, mégis befürdött - írja a parameter.sk. ..
2024.02.22
Hétfőn délelőtt közlekedésbiztonsági akciót hajtott végre a szlovák rendőrség, amely során két....
2024.02.21
Nehéz objektíven megmagyarázni a BMW XM létezésének jogosságát, de ha már itt van, csapjunk a lovak....
2024.02.21
A Red Bull címvédő és háromszoros világbajnok versenyzője meggyőző fölénnyel bizonyult a....