Morgan

Tengerparti kiruccanós autót épített a Morgan – egyetlen példányban

2023.03.24.

A brit autógyártó bemutatta a Morgan Plus exkluzív változatát, amely az olaszos Four Spiaggina fantázianevet viseli. A modell ezen változata egyedi belső térrel, valamint számos jelentős – a luxust szolgáló – módosítással büszkélkedhet.

A brit Morgan cég megépítette a Morgan Plus Four exkluzív, egyetlen példányos változatát egy neves autógyűjtő számára. Az autó neve Spiaggina, amit olaszul azt jelenti: tengerparti kiruccanásokra készült. Úgy tűnik, ez a név tökéletesen illik brit autó speciális változatához – írja a motor1.com.

A Morgan a Plus Four modell alapján alkotta meg a Spiagginát, a cég saját fejlesztésű acélalvázára építve. A fix alapon túl azonban a cég jelentős változtatásokat hajtott végre, hogy megfeleljen az ügyfél igényeinek. A külső szemlélő számára a legszembetűnőbb a tetőként funkcionáló, kézzel készített alumínium felépítmény, ami egyfajta szárnyként összehajtható, és Morgan speciális bőrszövetével van bevonva.

A vállalat ugyanazt a bőrt használja az ülésekhez és a belső burkolatokhoz, ihletet merítve a múlt vintage modelljeiből. A Morgan ezt az anyagot rengeteg teakfával párosította az egész utaskabinban. A Spiaggina hátsó ülései lehajthatók, így a parafa betétekkel egyfajta hátsó csónakfedélzetet alkotnak, amely tökéletes hely az összes strandfelszerelés szállítására.

A Morgan még 2022-ben befejezte az autó megalkotását, de csak most mutatta meg a világnak. A cég látványosan frissítette fel a Plus Fourt 2023-ra. Jelentős belső változtatás az alumínium műszerfal, további pohártartó és nyolc hangszórós Sennheiser audiorendszerrel. A modell továbbfejlesztett lengéscsillapítókat és felfüggesztési perselyeket, elektronikus menetstabilizálót, légzsákokat, kesztyűtartót és még sok más újdonságot kapott.

A Morgan célja, hogy modern technológiákkal szerelje fel a retro Plus Four és Plus Six roadstereket. A brit cég mestere annak, hogyan húzza meg gondosan a határvonalat a klasszikus stílus és a kortárs funkcionalitás között. A Plus Four és Six roadsterei úgy néznek ki, mintha még a múlt században vásárolták volna őket, de a retro külső alatt modern sportautók rejlenek, alumínium vázzal és kiváló BMW-motorokkal.

De van egy dolog, ami minden modern autóban magától értetődő, a Morgan járműveiből azonban korábban hiányzott: az elektronikus menetstabilizáló (ESC). 2023 januárjától azonban ez is csatlakozott a Plus Four és Six modellek alapfelszereltségének listájához, a két légzsákot is tartalmazó frissítés részeként.

Ezek a változtatások, valamint az AP Racing új, erősebb fékjei nem valószínű, hogy a Morgant az Euro NCAP legjobbjává teszik, de a tulajdonosok számára egyfajta biztonságérzetet adnak anélkül, hogy a hagyományos Morgan vezetési élményt bármilyen módon elrontanák.

Az analóg tárcsák közötti nagyméretű LCD információs képernyő ugyan nem igazán passzol a klasszikus hangulathoz, de mindenképpen hasznosnak bizonyul majd, akárcsak a Plus-on debütáló kesztyűtartó, amely egy titkos USB tápcsatlakozót tartalmaz. A további változtatások közé tartoznak a nagyobb kényelem érdekében újratervezett ülések, valamint az új, rozsdamentes acélból készült fogantyúk.

Az Egyesült Királyságban a Morgan Plus Four ára 71 830 GBP (kb. 32 millió forint), a Plus Six pedig 90 390 GBP (kb. 40 millió forint) extrák nélkül.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.30
A motorsport szerelmesei mostantól testközelből tanulmányozhatják a Toyota egyedülálló versenyautó-....
2023.05.30
Ahogy változik a világunk, nem csak bennünk záródnak kapuk, de az autóiparban is. Ezért is üdítő,....
2023.05.30
A Citroën újabb lépést tesz az elektromos mobilitás elérhetőbbé tétele felé: a C5 Aircross....
2023.05.30
Nehéz időszak elé néznek az ukrán gazdák, hiszen több százezer hektárnyi földet aknáztak alá az....
2023.05.30
A nyári szezonra készülve az Európai Unió megkettőzi az erdő- és bozóttüzek oltására felkészített....
2023.05.30
A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 csupán néhány hónapja gurult fel a luxusszegmens progresszív....
2023.05.30
2023-ban első alkalommal végzett felmérést kiadónk, az Autós Nagykoalíció a magyarországi független....
2023.05.30
A Daimler Truck Holding érdekeltségébe tartozó két japán leányvállalat és a Toyota száz százalékos....
2023.05.30
A Magyar Suzuki Zrt. Igazgatóságának ajánlása alapján a május végi közgyűlés úgy határozott, hogy....
2023.05.30
Feltehetően ittasan hajtott egy 40 éves férfi – írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-....