BYD

Világuralmi tervek a kínai BYD-nél

2024.02.21.

A kínai BYD multinacionális autógyártó azt tervezi, hogy üzemet épít Mexikóban, ami terveik szerint a következő lépcsőfokot jelenti majd a globális piaci dominancia érdekében.

A BYD (Build Your Dreams) kínai autógyártó Mexikóban épít gyárat, ahonnan meg akarja hódítani az amerikai kontinens piacait. A cég vezetése szerint Mexikóban óriási lehetőségek rejlenek. A gyártás Észak-Amerikába történő telepítése döntő fontosságú lehet a globális piaci térhódításban.

A BYD stratégiai célja, hogy a kínai cég legyen a világ legnagyobb akkumulátoros-elektromos járműgyártója, ezért folyamatosan keresi azokat a területeket, ahol terjeszkedhet.

Tisztában vannak azzal, hogy az értékesítés nagyságrendi növelése érdekében növelniük kell Kínán kívüli eladásait. A BYD mexikói regionális menedzsere közölte: a márka úgy véli, hogy Mexikóban nagy lehetőségek rejlenek, és megjegyezte, céljuk elérése érdekében még több külföldi összeszerelő üzemre van szükség.

A BYD már elkészített egy megvalósíthatósági tanulmányt a mexikói autógyár építéséhez, és tárgyalásokat folytat a mexikói kormánnyal a lehetséges helyszínről. A lehetőségek között szerepel az északi Nuevo León állam, a közép-mexikói Bajío régió, illetve délen a Yucatán-félsziget.

A mexikói gyártóüzem létrehozása ugródeszkát jelenthet a BYD számára ahhoz, hogy adott esetben betegye lábát Egyesült Államok piacára.

Az elektromos járműveket gyártói Mexikóban jelentős adókedvezményre számíthatnak, valamint profitálhatnak az Egyesült Államokhoz képest alacsonyabb munkaerőköltségből is. Ezen előnyök miatt más márkák is érdeklődnek Mexikó iránt, köztük a Kia, a BMW, a Stellantis és a Tesla.

Egyelőre még nincs hír arról, hogy a BYD Mexikóba tervezett autógyára mikor kezdheti meg működését. Annyi bizonyos, hogy idén Thaiföldön nyitnak összeszerelő üzemet. A konszern emellett 605 millió dolláros beruházást jelentett be egy brazíliai autógyár építésére, és vállalta, hogy három éven belül üzemet nyit Magyarországon.

Kína szilárdtest-akkumulátorok fejlesztésére konzorciumot hoz létre a CATL, a BYD, a Nio és a CALB részvételével

Kína már jelenleg is vezető szerepet tölt be az akkumulátoriparban, és most egy hatalmas - akkumulátorgyártókból, kutatókból és kormányzati szereplőkből álló - konzorcium létrehozásával igyekszik szilárdtest-alapú akkumulátorgyártó óriássá válni. A konzorcium a tervek szerint 2030-ig kiépíti az erre szakosodott ellátási láncot.

A China Collaborative Solid State Battery Innovation Platform (CASIP) nevű konzorcium magában foglalja a CATL és a BYD akkumulátor-részlegét, a FinDreams Battery-t, a CALB-t, a Svolt Energy Technology-t, az EVE Energy-t és a Gotion High-tech-et, valamint a Nio és a BYD autógyártókat. A cégek a világ 10 legnagyobb autóakkumulátor-gyártója közül hatot képviselnek, és a szerveződésben más, még meg nem nevezett állami tulajdonú kínai autógyártók is részt vesznek.

A CASIP az alapkutatásra, az alapvető technológiákra, valamint a szilárdtest-akkumulátorokkal rendelkező elektromos járművek közös fejlesztésére és gyártására fog összpontosítani.

A projektben a kínai kormány alá tartozó több minisztérium, intézet és szervezet - köztük az Ipari és Informatikai Minisztérium, a Tudományos és Technológiai Minisztérium, és az Országos Energiaügyi Hivatal – is helyet kap.

A kínai vezetés azzal számol, hogy 2025-re az értékesített járművek több mint fele már tisztán elektromos meghajtású lesz.

A kínai autó- és akkumulátorgyártók a csúcsszervezettel igyekeznek felvenni a versenyt a Toyotával. A Nikkei Asia jelentése szerint a japán vállalat több mint 1300 szabadalommal rendelkezik a szilárdtest-akkumulátorokra, míg a kínai vállalatok összesen kevesebb mint 100 saját szabadalmat jegyeztettek be csupán.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.19
Szerdán röviddel 18 óra után fa zuhant egy motoros vonatra Szlovákiában - írja a parameter.sk. ..
2024.07.19
A járatok törlése megterheli az ausztriai utazókat. Csak az elmúlt 6 napban 1129 késés és közel 100....
2024.07.18
Csehországban az idei első fél évben 774 310 személyautót gyártottak, ami éves szinten 4,9....
2024.07.18
A HangZóna mai vendége Piri András, a Q-Service partnerhálózati vezetője, a Young Car Mechanic....
2024.07.18
Várhatóan izgalmasan alakul majd a hétvégi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama, melynek....
2024.07.18
A gyorshajtási bírságok is elkerülhetőek lesznek az új eszközzel. ..
2024.07.18
Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma júniusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.07.18
Látványosan frissült a Cupra Formentor és a Cupra Leon/Leon Sportstourer duó. A plug-in hibrid....
2024.07.18
Az őzek kezdődő párzása miatt óvatosságra, figyelmesebb közlekedésre hívja fel a figyelmet a....
2024.07.18
Ahogy február óta töretlenül, úgy júniusban is a kontinens élmezőnyébe tartozott a magyarországi....