baleset

Leszakadt egy sztrádahíd Genovánál, 35 halott - videóval

2018.08.14.

A legfrissebb jelentések szerint 35-re emelkedett a genovai hídomlás halálos áldozatainak a száma - az A10-es autópálya egyik hídjának egy része leszakadt.

Nem sokkal korábban Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter arról beszélt, hogy 30 körül van a halálos áldozatok száma, és sok a súlyos sérült. Angelo Borrelli, az olasz polgári védelmi hivatal elnöke Rómában a sajtónak azt mondta, hogy 30-35 személygépkocsi és három teherautó zuhanhatott a 45 méteres mélységbe. Borrelli nem tudta megerősíteni azt az értesülést, miszerint villám csapott a hídba, mielőtt leszakadt annak 80 méteres, középső szakasza. Az ugyanakkor tény, hogy felhőszakadás idején történt a tragédia.

Korábban írtuk:

- Legkevesebb 22 halottja van a keddi genovai hídomlásnak az olasz közlekedési miniszterhelyettes kedd délitáni közlése szerint. Az első hírek is több tucat halottról írtak, majd időközben kiadtak egy közleményt 11 áldozatról.

Korábban írtuk:

- Tizenegy halottja van a keddi genovai hídomlásnak - adta hírül az ANSA olasz hírügynökség olasz belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva. A tűzoltók szerint mintegy húsz jármű érintett a balesetben.

Korábban írtuk:

A Sky TG24 olasz hírtelevízió azt jelentette, hogy a Morandi híd 200 méteres, ipari övezet fölött átívelő szakasza omlott le. Az olasz rendőrség a Twitteren azt közölte, hogy hirtelen heves vihar támadt mielőtt az építmény összedőlt.

Az olasz közlekedési miniszter arra az álláspontra helyezkedett, hogy valószínűleg hatalmas tragédia történt. Egy szemtanú a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy nyolc vagy kilenc járművet látott a hídon, amikor a baleset történt, amelyet apokaliptikusként írt le.

Korábban írtuk:

Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint az A10-es autópálya egyik hídjáról van szó. A Reuters hírügynökség azt írja: áldozatokról egyelőre nincs hír. Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint az A10-es autópálya egyik hídjáról van szó. Az A10 a francia határon fekvő Ventimiglával köti össze Genovát.

A képre kattintva videó indul.

Egy Olaszországban dolgozó újságíró a twittren azt írta, hogy 200 méternyi híd zuhant 90 métert, és legalább 8 autó van a romok alatt. - Több tucat halottja van a Genova közelében történt balesetnek, amelyben az A10-es autópálya egyik hídjának egy része leszakadt - jelentette az olasz mentőkre hivatkozva kedden az Adnkronos hírügynökség.

Szöveg és fotó: MTI

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.09.23
- Herczig Norbert a tizedik helyen végzett a rali Európa-bajnokság (ERC) lengyelországi futamán. A....
2018.09.23
Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjeként ő a magyar média egyik legismertebb arca. Azt már jóval....
2018.09.23
- Frontálisan ütközött két személyautó vasárnap délután a 3-as főúton, Galgahévíz külterületén, az....
2018.09.23
Teszák Sándor Magyarországról küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.09.23
A spanyol Marc Márquez nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriájának, a MotoGP-....
2018.09.23
Egyre több amerikai lakos gondolja úgy, hogy nincs szüksége privát autóra a Cox Automotive a....
2018.09.23
E heti rajzunk készítője Gaál Tibor T-boy, rajzának címe: Dulcinea a zebrán. ..
2018.09.23
Egy mesterséges intelligenciát használó humanoid robotot lehet kibérelni idegenvezetőnek a jövő....
2018.09.23
- Kiszabadítják a hóból annak az amerikai katonai repülőgépnek a maradványait, amelyik több mint 70....
2018.09.23
Vége van, megjött az eső, itt a szél, hideg is van, mindjárt tél. Az Ősz beköszöntött, és jó sokáig....