elektormos autó

400 km/h felett a Pininfarina elektromos hiperautója

2019.02.12.

Bugatti, Pagani és Porsche: nem akárhonnan érkeznek a mérnökök. A teljesen elektromos jármű 12 szekundum alatt gyorsul 300 km/órára. A végsebesség 400 km/h feletti lesz, 500 kilométer feletti hatótávval kombinálva.

Az Automobili Pininfarina új designrészleteket tett közzé elektromos hiperautójáról, a PF0-ról. A márkanév alatt új modellcsaládot álmodnak, amelyek elektromosak és ízig-vérig egyediek lesznek.

Michael Perschke, az Automobili Pininfarina CEO-ja elmondta, a márka a legáhítottabb luxus elektromos autógyártók között szerepel majd. Ahhoz, hogy ezt elérje a müncheni székhelyű cég, több mint 20 millió eurót fektetnek a Pininfarina SpA-val való együttműködésbe.

A Pininfarina – kezdetben a PF0-s modellel - egy elektromos palettát dolgoz ki és dob piacra. A szépség, az innovatív technológia és a luxus legmagasabb szintjét képviselik majd a példányok – a klasszikus elődökhöz hasonlóan.

Az Automobili Pininfarina két új skiccen mutatta meg, hogyan képzeli a Pura elnevezésű designfilozófiájának megvalósítását. Az úttörő csúcsmodellre ugyan még várni kell 2020-ig, de ennek ellenére az Észak-Amerikába tervezett autók több mint kétharmada már el is kelt! Ezzel párhuzamosan, új értékesítési vezető került a cég élére.

Beszédes számok

Michael Perschke CEO elmondta, ez lesz a valaha készült legdinamikusabb olasz sportautó – és ezzel együtt az első luxus hiperautó, amelyet Németországban terveztek. A kezdeti vállalati jelentések szerint a teljesen elektromos jármű kevesebb, mint 2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre és 12 szekundum alatt 300 km/órára. A végsebesség 400 km/h feletti lesz, 500 kilométer feletti hatótávval kombinálva. A meghajtásról összesen négy elektromotor gondoskodik majd.

A müncheni székhelyű Automobili Pininfarina partnereket keres PF0 nevű luxus elektromos sportautójához. Az autóból, amely jelenleg fejlesztés alatt áll, mindössze 150 darab készül majd 2020-szal kezdődően. A cég szóvivője elmondta, a fejlesztés 80%-a már készen van.

Ezzel egy napon bejelentették, az Automobili Pininfarina új központja München lesz. Ennek okai a helyi hálózatok és a szakértelem – éppen ezért zajlik itt a PF0 fejlesztése is, míg a gyártás Torinóba kerül.

Négy elektromotor a lemezek alatt

A PF0 két darab 450 kW-os elektromotort rejt elöl, hátul szintén kettőt, de 550 kW-os teljesítménnyel. A legfőbb beszállító (hajtás és akkumulátor) a zágrábi székhelyű, horvát Rimac Automobili. A sajtóértesülések szerint a megrendelési volumen 50 millió euró körüli összeg.

Az ATZ magazinnak Perschke elmondta, az Automobili Pininfarina még nem döntötte el, hogy mely partner végzi majd a limitált gyártást, de bemutatta a műszaki igazgatót Christian Jung személyében. Jung korábban számos pozíciót betöltött a legnevesebb márkáknál: a BMW Group német és USA-beli részlegénél is megfordult, de dolgozott a Porschénál, mint az e-mobilitási rendszerek igazgatója és a Mission E projekt vezetője. A Faraday Future-nél szenior igazgató volt az elektromos tervezés és platformstratégia területén.

Társa, Peter Tutzer a PF0 szenior technikai tanácsadója lesz. Tutzer PhD fokozatot szerzett gépészmérnöki területen és főmérnök volt a Porsche versenyprogramján belül. Később a Paganihoz került, ahol a Zonda karosszériájáért és kialakításáért felelt. Később a Bugatti Veyron tervezésében és fejlesztésében vállalt oroszlánrészt, a teljes kialakításért felelve, a karosszériába való csomagintegrálást is ideértve, az aerodinamikát is belefoglalva. Szintén főszerepet kapott a kezdeti járműteszt és fejlesztési programban. Tutzer később a Lotus Cars technikai igazgatója lett, majd a Thunder Power EV vezető beosztású műszaki munkatársává vált.

Forrás: 
www.springerprofessional.de

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.02.16
A Toyota észt versenyzője már a szombati első gyorsaságin az élre állt, és a nap végén már közel....
2019.02.16
Véget ért a helyszínelés a Dunaföldvár térségében történt baleset helyszínén - írja a police.hu. ..
2019.02.16
A Ford Magyarországon immáron kilencedik éve vezeti az új személygépkocsi és haszongépjármű....
2019.02.16
Tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások, valamint dunai hajózás,....
2019.02.16
Darsono Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.02.16
Életeket ment meg az édesanya, aki közlekedési balesetben veszítette el fiát.   ..
2019.02.16
A helyszínre vonuló mentőautókkal megegyező szimulátor segíti a hallgatók képzését a Szegedi....
2019.02.16
Átalakul a természetjárók vasúti kedvezménye, a természetjáró kártyával január végéig lehetett....
2019.02.16
A közúti ellenőrzés elsősorban az ittas járművezetők kiszűrésére irányult - írja a police.hu. ..
2019.02.16
Frissítése után vallattuk a még modernebb, még kényelmesebb, és még erősebb Mercedes-AMG C43 4MATIC....