kiállítás

AMTS: jövőre ismét soha nem látott újdonságokkal

2017.09.09.

Mint 2006 óta minden tavasszal, idén is minden eddiginél izgalmasabb látnivalókkal, valamint rendkívüli programokkal várta látogatóit hazánk legnagyobb szezonnyitó autós rendezvénye, az Automobil és Tuning Show (AMTS).

A benzingőzös hétvége öt pavilont és hatalmas kültéri területet töltött meg élménnyel, az évkezdő járműfiesztára több, mint 46.000-en voltak kíváncsiak a nyitva tartás három napja alatt.

Az AMTS számos remek újítást és tematikát hozott magával, melyben korosztálytól függetlenül a család minden tagja megtalálhatta a számítását. Csaknem 250 kiállító felhozatalában több, mint 1.500 járművet csodálhattak meg a látogatók, egyetlen belépőjegy áráért pedig tíz, önmagában is teljes értékű rendezvény volt megtekinthető.

Az AMTS-en évek óta megszokott autós importőrök, márkaképviseletek kiállításán összesen 24 márka legújabb modelljeiből válogathattak az érdeklődők. Az autók mellett pedig több ízben a gyárak is saját standdal jelentek meg a legújabb, külön a témának szentelt 10.000 m2-es csarnokban.

Az AMTS először vonultatta fel az elektromos és plug-in hibrid modelleket, amelyek forradalmi változást hoznak a mobilitásban. Szintén külön zóna nyílt sport- és szabaidőautó (SUV) kategóriának is, ahol 14 márka összesen 26 hobbiterepjárójába ülhettek bele a show látogatói.

A szalonautók világához szorosan kapcsolódva, az Autós Nagykoalíció a múltat, a jelent és a jövőt mutatta be a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállításon, amely az autóipar magyar vonatkozású, évszázados történelmén kalauzolta végig az érdeklődőket. A tárlaton vendégeskedett dr. Anisits Ferenc, a "dízelpápa", dr. Hanula Barna, a Bugatti Veyron motorjának tervezője, valamint a Magyar Köztársaság érdemrendjével is kitüntetett formatervező, prof. Stefan Lengyel is.

Dr. Hanula Barna, a Bugatti Veyron motorjának tervezője, dr. Anisits Ferenc, a "dízelpápa", a Magyar Köztársaság érdemrendjével is kitüntetett formatervező, prof. Stefan Lengyel és Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke.

De nem csak hazánk, a nemzetközi autós élet nagyjaival is összefuthattak a látogatók: a show első amerikai sztárvendége, John D'Agostino, a nyugati part egyik legnagyobb autóépítője volt, aki remekül érezte magát Budapesten és a legjobb európai kiállítások közt említette az AMTS-t. Ígérete szerint jövőre már egy saját építésével tér vissza az Öreg Kontinensre.

Hihetetlen gépek érkeztek külföldről is: ennyire színes nemzetközi felhozatala még sohasem volt az AMTS szerves részeként üzemelő Carstyling.hu Tuning Show-nak. A rendezvény mára nem csak hazánkban számít az ország legnagyobb tuning rendezvényének, de a nemzetközi szcéna is a szezon egyik kiemelt zarándokhelyeként tartja számon.

Összesen 15 ország tuning autói vonultak fel az idei AMTS-en, minőségüket pedig jól fémjelzi az Essen Motor Show szervezője, Sven Shulz véleménye, aki nemzetközi szinten is kiemelkedőnek értékelte a felhozatalt – külföldi és magyar építések tekintetében egyaránt.

Annak sem kellett csalódnia, aki kifejezetten az idősebb autókért érkezett, hiszen teljesen különálló tematikaként mutatott be patinás veterán és oldtimer modelleket a Classic Automobil Show, a MAVAMSZ szervezésében. A több, mint 200 szebbnél-szebb - többségükben muzeális minősítéssel rendelkező - járművet felsorakoztató tárlatban önálló kiállítási területet kaptak a veterán kabrió, kupé, mini és törpe autók, valamint kombi járművek is. A veteránok mellett az épített autók felhozatala is erős volt, a Rusty Rodder Hot Rod Show gépparkjának köszönhetően.

Az AMTS adrenalin vonalát képviselő Gymkhana Országos Bajnokság is szintet lépett 2017-re: a futam meghívásos keretek között, látványos showműsorként mutatkozott be a nagyközönségnek, komoly versenyautókkal és több nemzetközi pilótával is megtámogatva, akik hamar a nézők kedvencei lettek.

A Generali támogatásában, az AMTS kiemelten gondolt a legkisebb látogatóira is. Soha ennyi gyermekprogram nem várta még a családdal érkezőket, mint idén, a rengeteg játék többségével pedig a szórakozás mellett még tanulhattak is a kicsik.

Nem utolsósorban pedig, idén is egy átépített autó – ezúttal egy Audi TT Roadster – volt a rendezvény fődíja, melyet a show harmadik napján sorsoltak ki a látogatók között.

Az AMTS jövőre is megrendezésre kerül, a szervezők 2018. március 23-25 között soha nem látott újdonságokkal és meglepetésekkel várják a látogatókat a Hungexpón.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.06.19
Mit tanuljon a gyerek, hogy 10 év múlva legyen munkája? ..
2018.06.19
Újra dobogós helyen végzett a 2018-as Kamion Európa-bajnokságon az OXXO Hungary Truck Racing Team.....
2018.06.19
Több mint 507 ezer gépkocsit hív vissza az Amerikai Egyesült Államokban a Kia Motors Corp. a....
2018.06.19
Darko Drljevic Montenegróból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.06.19
Több mint 246 millió eurót (körülbelül 80 milliárd forintot) biztosít az Európai Unió kohéziós....
2018.06.19
Oldtimer autókkal is készül szombatra, a 2018-as Múzeumok éjszakájára a Budapesti Történeti Múzeum....
2018.06.19
A BMW Group Magyarország márkanagykövete, Osvárt Andrea színésznő, modell és producer egy....
2018.06.19
Diákok ezrei készülnek, hogy új rekordokat állítsanak fel üzemanyaghatékony autóikkal a Shell Eco-....
2018.06.19
Eldőlt a hónapok óta húzódó kérdés: 2019-től a Red Bull már nem Renault motorokat használ.   ..
2018.06.19
Meglepődtek a hajdúböszörményi rendőrök, amikor a sztrádán megállítottak egy leállósávban közlekedő....