AMTS

AMTS percről-percre – a frissített VW Golf minden változata kint van

2017.03.26.

A modellfrissítés utáni Golf-család minden tagja megtekinthető, még a 310 lóerős R is.

Tavaly novemberben mutatkozott be a hetedik Golf alaposan felfrissített változata, az AMTS-en szinte minden változata megtekinthető. A 240 négyzetméteres Volkswagen-standon egy kurkumasárga ötajtós Golf áll a központi helyen. Kívülről alig változott meg a ráncfelvarráskor a Golf, lecserélték a lökhárítókat, a lámpatestek viszont csak belül kaptak új rajzolatot. Már alapáron járnak a LED-es hátsó lámpák, a szintén LED-technikájú fényszórókban kettős C alakú nappali fény jelent meg. Belül az elektronikai rendszereket újította meg a Volkswagen, aminek azonnal látható jele a feláras, Passatból ismert, 12,3 colos digitális műszerfal bevezetése.

Teljesen új infotainment rendszerek is érkeztek 6,5–9,2 colos érintőképernyőkkel. A csúcsot jelentő Discover Pro infotainment rendszer HD felbontású képernyőt kap, a középkonzolon a hagyományos gombokat kapacitív panelek helyettesítik, amelyeket egy üvegburkolat alá rejtettek. Teljes lett a vezetéstámogató rendszerek kínálata is, a kategóriában kuriózumnak számító Torlódás asszisztens 60 km/h alatt teljesen át tudja venni az autó felett az irányítást, így főképp közlekedési dugókban könnyíti meg a vezető dolgát.

Az 1,4-es TSI motort az új fejlesztésű, 1,5 literes TSI Evóra cserélték, amely 150 és 130 lóerővel (Bluemotion) lesz választható,  4,9 és 4,6 literes átlagfogyasztással. Részterhelésnél a motor lekapcsolja két hengerét, a gyengébb változat pedig még annyival tud többet, hogy Miller-ciklus szerint is működhet, és változó geometriájú a turbója. 

A kiállított piros Golf egy GTI volt, ami szintén erősödött a modellfrissítésnél. A kétliteres TSI turbómotor az alapváltozatban 230, az elektronikus önzáró differenciálművel szerelt Performance Edition-ben pedig 245 lóerőt ad le. A régi hatfokozatú DSG automata váltót egy takarékosabb és gyorsabb hétfokozatú váltotta le.

A fekete Alltrack Variant a Golf terepkombi változata, amelyet könnyű felismerni az emelt futómű és a fényezetlen műanyag védőelemek miatt. Az Alltrack nem csak a 4Motion összkerékhajtása miatt alkalmas könnyű terepre, hanem a többi elektronikai rendszere miatt is. A hegymenet asszisztens a felfelé indulva veszi elejét az autó nem kívánt visszagurulásának és a motor lefulladásának. A biztonságos ereszkedést a lejtmenet-asszisztens segíti, a motorfordulatszám önműködő szabályzásával mindvégig a 0 - 30 kilométer/órás tartományban tartva a sebességet. További hatékony segítség nehéz terepen az elindulás-segítő funkció, a gázpedál megfelelően módosított karakterisztikája, valamint az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) és a blokkolásgátló (ABS) kimondottan terepre adaptált funkciója.

A Golf-kínálat csúcsa, az R is látható a standon. A modellfrissítésnél az összkerekes sportváltozat motorja 10 lóerőt és 20 Nm-t erősödött, így már 310 lóerőt és kereken 400 Nm-t ad le. Mivel az új Golf R minden idők legerősebb Golf modellje, nem csoda, hogy a leggyorsabb is. A hétfokozatú dupla kuplungos váltóval álló helyzetből mindössze 4,6 másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométer/órás tempóra, a végsebességét elektronika korlátozza 250 km/h-nál. Nemcsak a motort, hanem a megjelenést is módosították, újak a lökhárítók és a lámpák, a hátsó lámpa LED-es irányjelzője mozgó hatást kelt jelzés közben.

Érdekesség, hogy a kilátogatók egy gesztusvezérelt konfigurátoron állíthatják össze saját Golfjukat, utalva a frissített Golfok egyik legérdekesebb újítására, a gesztusvezérelhető infotainment rendszerre.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.10.22
A Mercedes-Benz az egyik legszínesebb standdal büszkélkedhetett a Párizsi Autószalonon. A csillagos....
2018.10.22
A BelkaCar moszkvai carsharing cég bejelentette, hogy 150 KIA Rio X-Line gépkocsival bővült a....
2018.10.22
Jovcho Savov Bulgáriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.10.22
Kínai partnerével, a SAIC-cal közösen olyan autógyárat épít a Volkswagen Kínában, ahol kizárólag....
2018.10.22
Környezetbarát és költséghatékony, ugyanakkor Magyarországon egyelőre kevésbé elterjedt a....
2018.10.22
A franciák a múltban vájkáltak, vajon hogy fogadták annak idején az emberek a szigorú....
2018.10.22
A mangalicakolbász-gyúró versenyre is sokan neveztek, a Csabai Kolbászfesztivál Munkácsy-sátrában....
2018.10.22
Az autós szakmában gyakorlatilag egyetértés van abban, hogy egy jó használtautó stratégia nélkül....
2018.10.22
A 22. Csabai Kolbászfesztivál zárónapja a mangalica jegyében zajlik. Ennek az őshonos magyar....
2018.10.22
Az idei évtől egy speciális diagnosztikai eszközt tett elérhetővé márkakereskedőinél a Toyota hazai....