Anyukám is érteni fogja – A fékfolyadék csere | Autoszektor

Fékalkatrészek

Anyukám is érteni fogja – A fékfolyadék csere

2018.02.28.

Mi ez, hol van, mikor és miért kell cserélni?

A személyautókban hidraulikus, vagyis folyadékkal működő fékrendszerek vannak. Az autós iskolákban ezt elmondják, de van, aki azóta sem hallott erről, vagy foglalkozott a kérdéssel. Kezdjük az elején és menjünk végig a cserével összefüggő kérdéseken!

Összenyomhatatlan

Leegyszerűsítve a hidraulikus fékrendszer úgy működik, hogy a fékpedálra kifejtett erővel nyomást hozunk létre a rendszerben. Minél jobban nyomjuk a pedált, annál nagyobb fékerőt fejtünk ki. A „csoda” a főfékhengerben történik. A pedállal valójában egy dugattyút mozgatunk. A dugattyú másik oldalán van a fékfolyadék, amely egy csőrendszerben egészen a kerékfékekig van vezetve. A folyadék összenyomhatatlan, a nyomáshullám viszonylag gyorsan terjed a rendszerben és a kivezérelt nyomás a fékeknél jelenik meg. A fékdugattyúk a tárcsákra nyomják a betéteket (vagy a dobféknél a dobra a fékpofákat), amelyek súrlódással fékezik a kereket és így az autót is.

Ebbe most ne menjünk bele

Tekintettel arra, hogy a fékrendszer az autó legfontosabb része, litániákat lehetne írni arról, hogy a kisebb részrendszerek hogyan működnek. Hogy eleve minden fékrendszer kétkörös, hogy ma már minden autóban van, rásegítés, hogy hogyan illesztették a hagyományos fékrendszerekre az ABS-s, később az ESP-t. Hogy miért szükséges és hogyan van megoldva a fékerő elosztás, de erre most nincs idő.

Mit tud a fékfolyadék?

Sokan megvetettek, amikor egy korábbi írásomban fékfolyadék helyett fékolajat írtam. Teljesen igazuk van, de a garázsnyelvben egyszerűsítenek és folyadék helyett 5-ből 4 ember olajat mond. A hidraulikus fékrendszerekben használt folyadékoknak egy sor követelménynek kell megfelelniük.

Hidegben, melegben, is működnie kell a féknek, sőt, akkor is, ha nem jár a motor. A súrlódás, amely fékezés közben létrejön, a súrlódó alkatrészeket felmelegíti, nem kicsit, nagyon. Forma 1-es közvetítések alkalmával lehet látni néha lassításban, ahogyan egy combos féktáv végén szó szerint izzik a féktárcsa.

A kapcsolódó alkatrészek átveszik a hő egy részét és azok is melegednek. Az alkatrészekkel együtt pedig felmelegedik a fékfolyadék is. Alapvetően ez nem lenne probléma, mert a fékfolyadék úgy van megalkotva, hogy annak tulajdonságai érdemben ne változzanak meg hő hatására. Csakhogy idővel óhatatlanul víz, pára kerül a folyadékba. A víz pedig 100 fokon felforr és buborékok keletkeznek. A buborék vízgőz, ami viszont összenyomható.

És kezdődik a baj

A nyári időszak lesz a szűk keresztmetszet, mert ilyenkor a környezeti hideg levegő nem segít a fék hűtésében. A hosszan tartó, de enyhe fékezési üzem a legaljasabb. Ezzel a lehető legjobban átmelegíteni a fékrendszerünket, hiszen a folyamatos súrlódás folyamatos hőtermeléssel jár, a fékrendszer nem tud lehűlni. Klasszikus eset egy hegyről való leereszkedés folyamatos fékezéssel. Ezért ajánlják mindenhol, hogy használjuk a motorfék hatást, ahol csak tudjuk.

Aztán, amikor tényleg fékezni kell, a pedállal kifejtett erőt arra fogjuk elhasználni, hogy összenyomjuk a buborékokat, így a fékbetéteket csak a kifejtett erő töredéke fogja nyomni, a fékhatás drasztikusan lecsökken.

A nagy hidegben is bajba kerülük, ha jelentős mennyiségű víz van a fékfolyadékunkban. Az ugyanis megfagy, dugót képez a rendszerben, így egyáltalán nem tudunk majd fékezni.

Ezért a fékfolyadékot cserélni kell

Igen ám, de mikor? Ökölszabályként elmondható, hogy 2 évente új fékfolyadék kell az autókba, de nem ennyire szigorú a helyzet, a fékfolyadékok állapota ugyanis mérhető.

A kifejezetten erre szolgáló műszereknek csak egy csekély mintára van szüksége, amelyet a főfékhengeren található kiegyenlítő tartályból könnyedén felszippanthatunk az erre szolgáló mintavevő célszerszámmal. A mintát a gép melegíti, egész addig, amíg nem forr, majd a végén kijelzi az eredményt. A korszerű (ESP-vel ellátott) járművek fékfolyadékának forráspontja legalább 230 fok. Ez az idő múlásával (a víztartalom emelkedésével) csökkenni fog. Amikor ez az érték eléri a 200 fokot, mindenképpen cserélni kell a fékfolyadékot.

Nem mindegy mire

Fékfolyadékból sem csak egyféle létezik. Szabványok határozzák meg, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie egy fékfolyadéknak. (Egyébként ezt is, mint a gumiabroncsok gyártási idejére utaló számot, az amerikai közlekedési minisztérium szabványa alapján jelölik az egész világon: DOT jelöléssel.) A fékrendszerek része az ABS illetve az ESP. Ezek többek között szivattyút tartalmaznak, hogy akkor is legyen nyomás a rendszerben, ha a vezető azt lábbal nem biztosítja.

A sok kis apró járatot tartalmazó ESP kockák is tele vannak fékfolyadékkal, ezért egy egyszerű leeresztés már alkalmas a fékfolyadék cseréjére. Diagnosztikai berendezések segítségével egy légtelenítő programot kell végrehajtani, az előírt lépéseket pontosan betartva. Ráadásul az ESP-vel szerelt autók esetében (2014. novembere után Európában forgalomba helyezett járművek mindegyike ilyen!) speciális folyadék kell. Ráadásul a különböző jelölésű folyadékok keverése tilos, emiatt is érdemes szakműhelyre bízni a műveletet.

Mivel a kiegyenlítő tartály is szennyeződhet érdemes a fékfolyadék cseréjénél a tartályt is leszerelni és alaposan kimosni, valamint kiszárítani.

Ön mikor cseréltette utoljára?

A fékfolyadék forráspontjának ellenőrzésére nincs előírás, a műszaki vizsgának nem tartalma, hiszen sok esetben csak némi megbontás után tudnának mintát venni. Aki rendszeresen hordja szervizbe a kocsiját, annak – jobb helyeken – felhívják a figyelmét a fékfolyadék cseréjének esedékességére, vagy egyszerűen kb. kétévente megjelenik egy néhány ezer forintos tétel a számlán.

Aki viszont mindig csak a minimumot kéri és a szerviz (a nagy sietségben) elfelejti ellenőrizni, az könnyen meglepődhet, ha egyszer csak nem fog a fék!

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.10.16
A középkategóriában megkerülhetetlen az Opel Insignia és nem csak azért mert jó nagy. De mi van....
2018.10.16
Magyarország európai szinten is vezető szerepre készül az összekapcsolt és autonóm közlekedésben,....
2018.10.16
Spanyolország legérdekesebb fesztiváljai, ami sok ember számára egyet jelent a felhőtlen....
2018.10.16
Ovidiu Serb Görögországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.10.16
Világszerte 939 100 gépkocsiját szállította ki szeptember végéig ügyfeleinek a ŠKODA az idén, 7,8....
2018.10.16
Az Audi az első autógyártó, amely a DTM új korszakát egy ügyfélcsapat bemutatásával köszöntheti. A....
2018.10.16
A Hoffer Zsolt, Bunkoczi László kettõs elõször állt rajthoz az elképesztõ népszerûségnek örvendõ....
2018.10.16
Berzai Zsolt rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára számolt be a nemzetközi és hazai....
2018.10.16
Az idősödő vidéki lakosság új lendületet adhat az automata járművek bevezetésének. A fix útvonalon....
2018.10.16
A Lexus UK egy brit sportcipő-manufaktúrával közösen megalkotta a márka első lábbelijét. Az....