audi AG

„Arany kormánykerék” az A1-nek és az e-tron-nak

2019.12.03.

Kettős győzelemmel zárta az Audi a 2019-es „Arany kormánykerék” szavazást. Az A1 Sportback1 és a tisztán elektromos e-tron2 gyűjtötte be kategóriájuk, a „Kisautók” illetve a „Nagyméretű SUV modellek” legtöbb szavazatát.

A német autós szakmai magazin „Auto Bild”, európai testvérlapjai illetve a német „Bild am Sonntag” újság olvasói szavazataikkal határozták meg a döntősök körét. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri tagjai pedig közülük választották ki a győzteseket.

„Nagyon büszkék vagyunk a két első helyünkre.” – nyilatkozta Hans-Joachim Rothenpieler, az AUDI AG igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja a berlini díjátadó gálán. „Az „Arany kormánykerék” iparágunk egyik kiemelkedő elismerése. Különösen örülünk annak, hogy tisztán elektromos Audi e-tron modellünk kategóriája legjobbja lett úgy, hogy legyőzte hagyományos hajtásrendszerrel készült riválisait. Ez megerősít minket abban, hogy jó úton haladunk elektromos mobilitási stratégiánkkal. Az A1 elismerése pedig igazolja, hogy a modell új generációjával egy olyan autót dobtunk piacra, amely kívül-belül meggyőző.” – tette hozzá Rothenpieler.

58 darab, tavaly október óta bemutatott autó vett részt az idei „Arany kormánykerék” szavazáson, amelyek hét járműkategóriában versenyeztek. Az egyes kategóriákban az első három, legtöbb olvasói szavazatot begyűjtő modell jutott tovább a döntőbe. A döntő mezőnyét alkotó 21 autót ezután a DEKRA Lausitzring versenypályáján tették próbára. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri az „Auto Bild” összehasonlító tesztjeihez használt pontrendszer módosított változata alapján értékelte az autókat. Az ítészek között az „Auto Bild”, testvérlapjai és a „Bild am Sonntag” szakértői mellett olyan specialisták is részt vettek, mint az autóversenyző Mattias Ekström, a korábbi Forma-1 pilóta Hans-Joachim Stuck és a műsorvezető Sidney Hoffmann.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.12.10
Jelöletlen, kamerákkal felszerelt autókkal ellenőrzi december 23-áig a budapesti forgalmat a....
2019.12.10
Kevesebb baleset történt a vasúti átjárókban mint tavaly, de több volt köztük a halálos kimenetelű....
2019.12.10
Az együttműködés célja, hogy a létesítmény pénzügyi fenntarthatóságát, jövőbeni hasznosítását a....
2019.12.10
Vajon hol és milyen autóval, férfiak vagy nők okozzák a legtöbb balesetet? Ezekre a kérdésekre....
2019.12.09
Európa még alig ocsúdott fel az első világháború okozta sokkból, amikor 1919. október 9-én....
2019.12.09
A Kamaz megkezdte a teszteket saját fejlesztésű önvezető teherautóival. A Kamaz-4308 típusú, vezető....
2019.12.09
Sergey Velmozhko Ukrajnából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.12.09
Tokiói Olimpia és Paralimpia Szervezőbizottsága (Tokió 2020) bemutatta azoknak az autónak a....
2019.12.09
A Peugeot idén harmadik alkalommal rendezte meg drónfilm-fesztiválját. Az alig néhány éves múlttal....
2019.12.09
Magas szén-dioxid-kibocsátású autókkal járnak a német kormánytagok a Deutsche Umwelthilfe német....