Audi Sport

Audi ügyfélsport: 12 férfi és egy igen gyors nő

2019.02.22.

Az Audi Sport ügyfélsport programja sokoldalú pilótákkal száll harcba 2019-ben. Tizenkét férfi pilóta mellett egy igen gyors hölgy versenyző képviseli az Audi Sport alakulatát az idei szezonban, ahol a versenyzők az Audi Sport vagy az ügyfélcsapatok színeiben állnak majd rajthoz világszerte.

„Az elképesztően sikeres értékesítésnek köszönhetően ügyfélsport programunk igen gyorsan bővült az elmúlt években.” – nyilatkozta Chris Reinke, az Audi Sport ügyfélsport programjának vezetője. „Véglegessé vált a versenyzők sora az új szezonban. Korábbi pilótáinkhoz – akik világszerte számos sorozatban szerzett tapasztalataikkal gazdagítják a csapatot – két junior versenyző csatlakozik.” Ennek eredményeképpen az Audi Sport pilótáinak sora most először áll 13 motorsport egyéniségből.

Ők - az egymárkás sorozatoktól a nemzetközi küzdelmekig mindent összesítve - összesen 37 bajnoki címmel büszkélkedhetnek, valamint 16 első helyet szereztek a 24 órás versenyeken, az Audi Sport kötelékén belül azonban különböző programokban vesznek majd részt.

Új versenyző az Audi Sportnál Mattia Drudi (Olaszország) és Niels Langeveld (Hollandia). A holland pilóta a WTCR (FIA World Touring Car Cup) sorozatban szerepel, az Audi Sport másik három pilótájának, a brit Gordon Shedden, a francia Jean-Karl Vernay és a belga Frédéric Vervisch társaságában.

Az Audi Sport ügyfélsport programján keresztül képviselteti magát az ADAC GT Masters és a European Blancpain GT sorozatban, itt Mattia Drudi (Olaszország), Christopher Haase (Németország), Pierre Kaffer (Németország), Kelvin van der Linde (Dél-afriaki Köztársaság), Christopher Mies (Németország), Frank Stippler (Németország), Dries Vanthoor (Belgium), Frédéric Vervisch (Belgium) és Markus Winkelhock (Németország) teszi teljessé a pilóták névsorát. Ezen kívül az Intercontinental GT Challenge keretein belül Haase, van der Linde, Mies, Winkelhock és Vervisch száll harcba a világ legértékesebb GT3-as trófeájáért.

Rahel Frey (Svájc) személyében egy sikeres hölgyet köszönthet az Audi a pilóták sorában, immár sorozatban kilencedik éve. A svájci versenyzőre - aki korábban GT3-as futamokon diadalmaskodott – többek között tanácsadóként számítanak az Audi Sport R8 LMS sorozatban, emellett pedig az ázsiai GT3 versenyek helyi futamain áll rajthoz az idei évben.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.03.23
Hobbiterepjárónak kicsit erős ..
2019.03.23
Ha az A pavilon mindent elsöprő kavalkádja után egy kis békességre vágyik a kilátogató, akkor....
2019.03.23
Egy idős török utas halála miatt megszakította útját egy Frankfurtból Isztambulba tartó török....
2019.03.23
Agoes Jumianto Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.03.23
Az Automobil és Tuning Show talán legfontosabb fémjele, hogy az itt kiállított motorizációs....
2019.03.23
A gyártóval kiépített szoros kapcsolatot kifejezve és a Hyundai i30 N szériát erősítve kék....
2019.03.23
A Volkswagen márkatársa az Audi is az elektromos vonalat erősítette az AMTS-en. Azonban míg a....
2019.03.23
A napokban bejelentett robot projekt sokak szerint az Olimpia történetének legelőremutatóbb újítása....
2019.03.23
Az A pavilon „Hatvani” standján a klasszikus retro LADÁK, és egy IKARUS busz jótékony....
2019.03.23
Csak egy mozdulat, ami annyira megszokottá vált már, hogy beszállás után fel sem tűnik. Igen, a....