járműgyártás

Az új SEAT Arona: kategóriája legjobb választása

2017.10.04.

Vitathatatlan tény, hogy a SEAT egyes típusai kitűnnek vonzó formájukkal, színvonalas műszaki megoldásaikkal, biztonságukkal és kiváló dinamikai teljesítményükkel. Nem jelent kivételt ez alól az új SEAT Arona sem, amely a márka második kizárólag Martorellben, az MQB A0 platformon gyártott modellje, ugyanakkor ez a márka első crossover kategóriás modellje is. Mindezen túl - amint azt az Autovista Csoport  elemzésében megírta - az Arona  számos előnyös tulajdonsággal és magas minőséggel rendelkezik.

Egy autó megvásárlására vonatkozó   döntés gondos előzetes értékelést követel, legyen szó egyénekről vagy vállalatokról. Nem csupán a vételi árat kell figyelembe venni, hanem  a fenntartási költségeket  és az idő múlásával pedig a maradványértéket is.  Éppen ezért helyezte a SEAT a fenntartási költségeket és a maradványértéket stratégiája középpontjába az új Arona kifejlesztésének során.

A kompakt crossovereknek szentelt  legutóbbi tanulmányában az Autovista Csoport kiemeli azt a tényt, hogy az új SEAT Arona  az a gépkocsi, amelyiknek a versenytársaival összevetve legkisebb mértékben csökken az értéke Spanyolországban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Portugáliában és Belgiumban. Az elemzés szerint az új Arona minden jel szerint a legjobb vétel lesz saját kategóriájában. Az Autovista Csoport az európai autóipari döntéshozóknak állít össze tájékoztatókat a gépkocsik ár- és specifikációs tulajdonságairól. Az Autovista által összegyűjtött információk teljesen független, elfogulatlan, megbízható és kritikus forrást jelentenek, így a cégek  és az egyének is képesek  megalapozottabb döntéseket hozni, amikor egy új gépkocsi, vagy egy flotta megvásárlásáról születik döntés.

"Az új SEAT Arona tökéletesen megfelel a vásárlók elvárásainak annak köszönhetően, hogy nagy térrel rendelkezik, magas felszereltséget ad kategóriájának felső harmadában és mindez nagyon vonzó maradványértékkel is párosul. Semmi kétség sincs azt illetően, hogy a mi kis szabadidő autónk segít a SEAT-nak abban, hogy új  ügyfelek tömegét hódítsa meg." - mondta Wayne Griffith, a SEAT értékesítésért és marketingért felelős alelnöke.

A benzines és diesel motorral egyaránt kapható SEAT Arona a legjobb maradványértékkel rendelkező  modell, a spanyol piac legközelebbi versenytársával összevetve az Arona 5 százalékponttal jobban őrzi meg értékét. A SEAT hatékony motorjai alacsonyabb működtetési költségeket biztosítanak, miközben az ár/ felszereltség arány és az értékesítés utáni szerviz időszak az Aronát  az egyik legjobb opcióvá lépteti elő a piacon.

Az utóbbi öt évben  a SEAT  határozott stratégiát fejlesztett ki, ami a flotta értékesítések 90 százalékos növekedését eredményezte. Éppen ezért a SEAT számára kulcsfontosságú volt, hogy az Autovista Csoport elemzésében az Aronával a legmagasabb pontszámot érje el a legfőbb  európai piacokon. Magától értetődik, hogy a  SEAT az Arona kiváló méreteinek, dinamikus teljesítményének, minőségének, felszereltségének, a legfejlettebb technológiák alkalmazásának és a használat teljes költségeinek figyelembe vételével erősíti helyzetét a flotta üzletágban.

Az Autovista Csoport szerint a siker elemei különböző területeken találhatóak. Az Arona kiváló dinamikus vezethetőségével, jobb funkcionalitásával, kiváló gyorsulásával, úttartásával, a vezetés minőségével és az alacsony zaj- és rázkódási mutatójával különbözteti meg magát versenytársaitól. A gépkocsit tágas, 400 literes  csomagtartóval szerelték fel,  megnövelték a belső teret, ami kiváló minőségérzetet eredményez. Ezt egészíti ki a SEAT-nak a formatervezési imázsa és a SEAT Arona  költség/teljesítmény aránya, illetve nem szabad elfeledkezni az időálló és izgalmas formáról, ami tévedhetetlenül jelzi a SEAT igaz énjét. A Leon és az Ibiza után  a

SEAT Arona a spanyol márka harmadik 2017-ben bevezetett típusa,  egy újabb  lépés a SEAT története során mindeddig legnagyobb méretű termék offenzívában. Ezek sorában kiemelkedik az Ateca és a jövőre érkező öt-hétüléses szabadidő autó, és fontos újdonság az is, hogy a spanyol márka 2018 elején bevezeti a digitális műszerfalat, melyet először a Leonban és az Atecában, majd később az Ibizában és az Aronában találnak meg a vásárlók.

Az új MQB A0, a  moduláris keresztmotoros platform elterjedésének  köszönhetően az Arona korszakváltást jelent saját szegmensében a belső tereket, a biztonságot, a dinamikus  tulajdonságokat és a technológiát illetően. Az új Arona kompakt crossover méreteinek, magasságának és szélességének, a többcélú  egyéni igényekre  szabhatóságának, illetve a  biztonság és az összekapcsolhatóság terén elérhető legfejlettebb technológiának köszönhetően emelkedik ki a mai autók tömegéből.

Az elmúlt időszakban a SEAT értékesítés is kitartóan növekedett. Az idei év januárja és augusztusa között a SEAT világméretekben 315.000 gépkocsit szállított ki ügyfeleinek, ami 13,7 %-os növekedést jelentett a 2016-os év azonos időszakával összevetve. Ez az utóbbi 16 esztendő legjobb eredménye. Mindezen túl a SEAT 130 millió eurós működési nyereséget ért el az év első felében, ami 41 %-os növekedést jelent a  tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.12.16
A harmadik negyedévben szenvedtek az európai beszállítók és az autógyártók sem halmozták a....
2018.12.16
B. Erenburg Izraelből küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.12.16
Gyermekek szenvedtek szánkóbalesetet vasárnap Gödöllő külterületén - tájékoztatta a Pest Megyei....
2018.12.16
E heti rajzunk beküldője: T-boy. Rajzának címe: Sürgősen eladó egy full extrás autó ..
2018.12.16
A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a két férfinak az ügyében, akik egy helyijáratú buszon....
2018.12.16
Hideg idővel kezdődik a hét, helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, többfelé napközben is....
2018.12.16
Az Egyesült Államok mintegy két év múlva több kőolajat exportálhat, mint Oroszország - írja az MTI....
2018.12.16
Már csak egy hét van hátra karácsonyig, hiszen ma gyújtjuk meg a harmadik gyertyát az adventi....
2018.12.16
A Mars 2020 kutatórobot a tervek szerint 2021-ben landol a vörös bolygón azzal céllal, hogy az....
2018.12.16
A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához - írja a....