járműgyártás

Bemutatkozott a Rolls-Royce Cullinan - száguld a szuperluxus

2018.05.21.

Már a Rolls-Royce sem marad ki a luxusterepjárók (suv) divathullámából. A BMW tulajdonába tartozó kékvérű brit márka hónapokig tartó hírcsepegtetések után minap lerántotta a leplet új szabadidős négykerekűjéről. A Cullinan ugyanakkor ismét reflektorfénybe állította a szuperluxus kategória nagynevű szállítóit, melyek beszámolóiból kiderül: nekik mesésen jól megy, nem küszködnek a tömegautó-gyártókat sújtó túltermelési, értékesíti gondokkal.

Zajos, világraszóló hírveréssel a Rolls-Royce minap bemutatta legelső, s egyúttal a világ legdrágább szabadidős típusát. Az R-R Cullinan (amely egy gyémántféleségről kapta nevét) Angliában, helyi szállítással 90 millió forint (340 ezer dollár) körüli áron startol, de a kékvérű gyártómű személyre szabott extráival az ár több millióval magasabbra szökhet. Összehasonlításul a nagy rivális, a Bentley Bentayga suv V8-as dízelmotorral szerelt alapmodellje 184700 dollár. A Cullinan kicsit kisebb, mint a Rolls zászlóshajójának számító Phantom, de így is szép, nagy darab. A luxusterepjárók luxusa 5,34 méter hosszú, 2,16 méter széles, 1,83 magas, 22 collos kereken gördül, 2,7 tonnát nyom. A Phantomra kifejlesztett térvázas alumínium platformra épül, motorja is ugyanaz: 12 hengeres, 6,75 literes, 571 lóerős, a böhömnyi jármű végsebessége – minden bizonnyal leszabályozva – 250 km/óra. Csúcstechnikáiból kiemelik elektronikus vezérlésű futóművét is, amelynek jóvoltából a monstrum repülő szőnyegként siklik, s az ugyancsak a Phantomban tavaly debütált Flagbearer névre hallgató sztereo kamera segítségével a kocsi 100 km/óra sebességig „látja” az út egyenetlenségeit, ehhez hangolva a kerekek rugózását. Az összkerékhajtású luxusbatár ugyanakkor a terepen is otthon van: gázlómélysége 540 mm, ami a kategóriájában állítólag a legjobb értéknek számít (bár az „olcsóbb” Range Roveré 900 mm).

A szabadidősnek kínált szuperluxus természetesen ugyanolyan pazar, többnyire kézimunkával gyártott kocsi-belsővel készül, mint a többi Rolls modell. A külső dizájn jószerivel konzervatív, például a hátsó ajtók hintómódra hátrafelé (nem a B-oszlopra szerelve) nyílnak. A tervezők ceruzáját a kilencszázhúszas évek „terepes” Rolls típusai vezették – idézte az Automotive News Europe (ANE) szakportál Giles Taylor Cullinan-dizájner szavait, aki szerint akkortájt az indiai mahardzsák tigrisre vadászva úttalan utakon is autózgattak. Az persze kérdés, hogy a mai vevők követik-e majd pénzes elődeiket, és az aszfaltról lemerészkednek-e majd vad terepre vagyont érő járgányukkal. Mindenesetre a kékvérű gyártón ez nem múlik, a Cullinan fejedelemi utazást kínál. Az átlagos suv-októl eltérően a 600 literes csomagtartót üvegfal választja el az utasfülkétől, annak érdekében, hogy a csomagtér-ajtó felnyitása még véletlenül se rontsa az utastér hőmérsékletét. A Rolls ugyanakkor mindenféle szabadidős modult is kínál. Egyebek közt egy olyat, hogy a csomagtartóból, elektromos mozgatással két kifelé forduló pótszék is kihúzható, s azon üldögélve lehet élvezkedni, így pecázni, olvasni, vagy csak bámulni a naplementét. De ha a kedves vevő mást kíván, létezik modul drónreptetéshez, fényképezéshez, sziklamászáshoz, vagy éppen hódeszkázáshoz, nem is részletezve a kocsihoz kínált míves étkészletet, csiszolt poharakat.

BMW tulajdonába tartozó Rolls még nem részletezte, mekkora eladásokra számít a Cullinanból, de annyi tudható, hogy az éves gyártómennyiség 4 ezer darab körül mozog, a felvevő piacok élén a hagyományszámba menő amerikai mellé már Kína is felsorakozott. Ám a Cullinan megjelenése most ismét ráirányította a figyelmet a konjunktúráját élő szuperluxus kategóriára, amelynek gyártóihoz manapság csak úgy dől a profit. A magyarázat pofonegyszerű – jegyzi meg a már idézett Automotive News –, a gazdagabbak még gazdagabbak, ráadásul számuk egyre nő, s vagyonukból előszeretettel költenek ultraluxus kivitelű négykerekűekre is. Az eladások növekedése mellbevágó: 2002-ben az Aston Martin, McLaren, Bentley, Rolls-Royce, Ferrari és a Lamborghini összesített (globális) forgalma még csak 6475 darab volt, tavaly viszont már közel 30 ezer. Érdemes megjegyezni, hogy voltak idők, amikor messze nem húzott mindig ilyen jól a szekér. Az Aston az elmúlt száz évben hétszer ment csődbe. A Lamborghini is többször cserélt gazdát, mielőtt kikötött Volkswagennél, s annak idején a Rolls-Royce tulajdonjogának huzakodása közben majdnem odaveszett a Bentley is. Ma azonban ez már a felejthető múlt, a szuperluxus-manufaktúrák rekordprofitokat söpörnek be, a Ferrari esetében ez a ráta a legmagasabb, 30,1 százalék.

A lázas keresletnövekedésen túl még számos tényező magyarázza a sikert. Ezek legfontosabbika, hogy a kissorozatú szuperluxusok gyártói merészen és rohamtempóban bővítik modellkínálatukat. A Rolls-suv csak a legújabb példa. A Bentley még 2003-ban rukkolt ki a GT Continental kupéval, Mercedes S osztály csúcsmodelljéhez hasonló áron. Miután ez bejött, 2016-ban piacra dobták a Bentayga suv-ot, amelyből 2016-ban több mint 10 ezer kelt el, az adja a termelés közel felét. A sportkocsigyártó McLaren ugyan nem kíván belevágni a suv-kategóriába, de ezzel együtt viharosan bővít: 2022-ig 15 új típust, illetve azok változatait ígéri. A legmerészebb terveket azonban az Aston Martin dédélegeti. Jövőre jön az Aston suv, utána a Ferrarival versengő középmotoros szuperautó következik, s a programjában az elektromos Lagonda is szerepel, amely a Rolls-Royce hasonló hajtású álommodelljével kíván versenyre kelni. Az ANE megszólaltatja az Aston nagyfőnökét, Andy Palmert is, aki korábban évtizedeken át a Nissan mágus-vezére, Carlos Ghosn mellett dolgozva leste el az autóipar marketingfogásait és most azokat a legendás brit sportkocsi-márkánál kamatoztatja. Nyilatkozatából kiderült, amikor 2014-ben átvette az Aston irányítását, ott még nem is volt ott tervosztály, a kész autókon rengeteg javítani való akadt, így – a Toyota híres kanban-módszereit alkalmazva – a mennyiséggel szemben keményen a minőségellenőrzésre helyzete a hangsúlyt. Palmer azonban  hangsúlyozta, hogy a mennyiségi növekedésnek határa van. Mint mondta, már csak azért is, mivel a szuperluxus kategóriában nem mennyiség, hanem a ritkaság és az exkluzivitás a fontosabb érték.

HEIMER GYÖRGY

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.06.20
Bár várhatóan bevetik továbbfejlesztett erőforrásukat, és a hosszú egyenesek papíron kedveznek....
2018.06.19
Mit tanuljon a gyerek, hogy 10 év múlva legyen munkája? ..
2018.06.19
Újra dobogós helyen végzett a 2018-as Kamion Európa-bajnokságon az OXXO Hungary Truck Racing Team.....
2018.06.19
Több mint 507 ezer gépkocsit hív vissza az Amerikai Egyesült Államokban a Kia Motors Corp. a....
2018.06.19
Darko Drljevic Montenegróból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.06.19
Több mint 246 millió eurót (körülbelül 80 milliárd forintot) biztosít az Európai Unió kohéziós....
2018.06.19
Oldtimer autókkal is készül szombatra, a 2018-as Múzeumok éjszakájára a Budapesti Történeti Múzeum....
2018.06.19
A BMW Group Magyarország márkanagykövete, Osvárt Andrea színésznő, modell és producer egy....
2018.06.19
Diákok ezrei készülnek, hogy új rekordokat állítsanak fel üzemanyaghatékony autóikkal a Shell Eco-....
2018.06.19
Eldőlt a hónapok óta húzódó kérdés: 2019-től a Red Bull már nem Renault motorokat használ.   ..