Genfi Autószalon

A BMW 7-es a 89. Genfi Nemzetközi Autószalonon

2019.02.21.

A bajor prémiumgyártó az első ízben Genfben bemutatkozó, új BMW 7-es sorozattal házon belül is újradefiniálja a luxus fogalmát. A plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellváltozatok a korábbinál nagyobb rendszerteljesítményt és hosszabb elektromos hatótávolságot ígérnek.

A 2019. március 7-17. között megrendezendő 89. Genfi Nemzetközi Autószalonon a BMW folyamatos modellújítási hulláma luxusszintű szereplőit és hálózatról tölthető modellpalettája újdonságait gurítja reflektorfénybe. Az új BMW 7-es sorozat mindössze néhány héttel nemzetközi leleplezése után, Genfben mutatkozik be először a nagyközönség előtt, miközben saját fejlesztésű plug-in hibrid hajtáslánca negyedik generációjának debütálásával a bajor prémiumgyártó a tisztán elektromos meghajtás irányába mutató, innovatív technológiában rejlő lehetőségeket is kihangsúlyozza.

A bajor prémiumgyártó az első ízben Genfben bemutatkozó, új BMW 7-es sorozattal házon belül is újradefiniálja a luxus fogalmát. A luxusszegmens képviselőit megillető, újratervezett márkaembléma és a teljes egészében kiírt „BAYERISCHE MOTOREN WERKE” felirat a tradicionális minőség, az innovációs erősség és a hamisítatlan exkluzivitás egységét hirdeti. Magabiztos kiállásával, letaglózó menetteljesítményével és varázslatos felszereltségi opcióival az új luxuslimuzinban minden megvan ahhoz, hogy a BMW felejthetetlen mobilitási élménnyel ajándékozza meg végtelenül kifinomult ügyfeleit. A BMW Group vállalati stratégiája meghatározó részeként, célzottan fokozza jelenlétét a luxusszegmensben, hogy hosszú távon is bebiztosítsa világszerte töretlen értékesítési növekedését.

„Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiája részeként a müncheni központú vállalatcsoport az automatizált járművezetés, a tökéletes járműkapcsolati megoldások, a tisztán elektromos meghajtás és a mesterséges intelligenciára támaszkodó szolgáltatások négyes egységére, ezen belül is az elektromos mobilitás térnyerésére ugyancsak központi tényezőként tekint. 2018-ban a BMW Group új rekordot ért el tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modelljei globális értékesítése terén: a vállalatcsoport a január és december közötti időszakban több mint 140 000 darab hálózatról tölthető gépkocsit adott át ügyfeleinek, amely azt jelenti, hogy Európában továbbra is őrzi vezető pozícióját a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modelleket értékesítő, legsikeresebb autógyártóként. Átfogó modellpaletta-bővítési hulláma részeként a bajor prémiumgyártó célja, hogy 2019 végére több mint félmillió darab hálózatról tölthető modellje guruljon a világ útjain.

Tovább finomított formanyelvével, minden korábbinál fejlettebb motorpalettájával, valamint csúcstechnológiás járművezérlő-, vezetést támogató- és járműkapcsolati megoldásaival a BMW legfiatalabb zászlóshajója új dimenzióba helyezi a négy keréken átélhető luxus fogalmát. A BMW 7-es sorozat karosszériájának újragondolása a modell magabiztos megjelenését és kifinomult eleganciáját nyomatékosítja, az ajtók mögött pedig varázslatos felszereltségi opciók, szinte tökéletes zajcsillapítás, illetve a legkorszerűbb kijelző- és járművezérlő rendszer emeli új szintre az utazás kényelmét.

A luxuslimuzin tekintélyes kiállását legfőképpen az 50 milliméterrel magasabbra rajzolt frontrész, a mintegy 40 százalékkal megnövelt, egyetlen keretbe foglalt hűtőrács-pár és a keskenyre húzott első fényszórók hirdetik. A motorháztető és az első lökhárító ugyancsak új kialakítást kapott. Oldalnézetből a modell a mérnöki precizitást szimbolizálja, hiszen az első kerékjárati ívek mögé vágott Air Breathers légkivezető nyílásokat az aszfaltra pontosan merőlegesen tervezték meg, a küszöbtoldatokon végigfutó díszcsíkok pedig egészen a hátsó lökhárító két széléig érnek. Az újragondolt formanyelvet részletekbe menően újratervezett hátsó kialakítás zárja, új lökhárítóval, minden korábbinál keskenyebb lámpákkal és egy élesen meghúzott, rendkívül vékony fénycsíkkal.

A fejedelmi kényelemről gondoskodó, exkluzív Nappa bőrkárpitozás (amely újdonságként mutatkozik be az opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettán) és a prémium kezeléseken átesett fákból készült utastéri betétek kiváltképp exkluzív légkört teremtenek. A tervezők ráadásul a multifunkciós bőrkormány gombjainak elrendezését is újragondolták, új helyre került az okostelefonok kényelmes töltésére szolgáló, vezeték nélküli töltőtálca, miközben az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető hangulatvilágítás is új árnyalatokkal és megvilágítási felületekkel gazdagodott.

A digitális műszeregység és a központi kijelző párosa immáron a BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziójával dolgozik, ahogyan a hátsó üléssorban elérhető BMW Touch Command táblagép is. Az új BMW 7-es sorozat széleskörű alapfelszereltségének a vadonatúj tolatási segédlet (Reversing Assistant) is része, az opcionális extrafelszereltségek palettáján pedig a legkorszerűbb vezetést támogató rendszerek sorakoznak.

Az új BMW 7-es sorozat továbbfejlesztett motorpalettájának csúcsán trónoló V12-es erőforrás mostantól benzinüzemű részecskeszűrővel dolgozik, a soros hathengeres dízelmotorok hármasát pedig egy új, nyolchengeres benzinmotor egészíti ki. A luxuslimuzin plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellváltozatai minden korábbinál nagyobb rendszerteljesítménnyel és hosszabb elektromos hatótávolsággal kecsegtetnek. Mindegyik modellváltozat maradéktalanul teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait.

A plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt 7-es BMW a luxuslimuzin sportos kvalitásait, fejedelmi kényelmét és utasterének pihentető környezetét a hálózatról tölthető hajtásláncok gyakorlatilag zajmentes, zéró emissziójú mobilitásával egyesíti. Az új BMW 745e, az új BMW 745Le és az új BMW 745Le xDrive meghajtásáról egy soros hathengeres benzinmotor és egy elektromos erőforrás együttműködése gondoskodik, amely a vezetési élménykapcsoló (Driving Experience Control) SPORT vezetési üzemmódjában 290 kW / 394 lóerő maximális rendszerteljesítményt présel ki magából. A nagyfeszültségű akkumulátor kapacitása ugyancsak tovább nőtt, amely minden korábbinál nagyobb tisztán elektromos hatótávolságot garantál. Ez utóbbi a BMW 745e modell esetében 54 kilométerről 58 kilométerre, a BMW 745Le modell esetében 52 kilométerről 55 kilométerre, a BMW 745Le xDrive modell esetében pedig 50 kilométerről 54 kilométerre nőtt.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.05.20
Európa egyik legnagyobb autós felmérésében folytatja sikersorozatát a Peugeot 3008. Több tízezer....
2019.05.20
- A hagyományos járművek mellett önvezető és elektromos hajtású gépkocsik tesztelésére alkalmas....
2019.05.20
A Scania működési bevétele 2019. január-márciusa között 27 százalékkal, azaz 4207 millió (3315)....
2019.05.20
- Elfogadta a német törvényhozás tartományi kormányokat összefogó kamarája (Bundesrat) az....
2019.05.20
Tovább szigorítja az ellenőrzést a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.: már menet közben is....
2019.05.20
Megkezdték Japánban a sinkanzen szuperexpress legújabb prototípusának tesztelését, a szerelvény....
2019.05.20
Szlovákiában tervezi gyártan elektromos kisautó modelljeit a Volkswagen az Automotive News Europe....
2019.05.20
A kétszeres Forma-1-es világbajnok spanyol Fernando Alonso nem indulhat a vasárnapi, 103.....
2019.05.20
Az ABB FIA Formula E bajnokság új biztonsági autójaként debütáló BMW i8 Roadster Safety Car a....
2019.05.20
- Befejezte a vitatott 737 MAX típusú repülőgépek szoftverjének frissítését - jelentette be a....