Aurus Senat

Civil forgalomban is közlekedhet a Vörös téri díszszemlék parancsnoki kabriója

2019.11.06.

Az Aurus kabrió változata – a mintegy 55 milliárd forintból kifejlesztett orosz állami luxus limuzin polgári változata - megkapta az orosz közlekedési hatóságtól a járműbiztonsági tanúsítványt. Így mostantól nem csak a Vörös téren, hanem Oroszország közútjain is találkozni lehet majd vele – írja az autonews.ru orosz autós szakportál.

A díszszemlékre szánt új Aurus kabrió az orosz Központi Autótechnikai Fejlesztési Intezet (NAMI) moduláris platformjára épült. A modell ugyanolyan hibrid hajtóművel van felszerelve, mint a Senat szedán és a limuzin. Ez magában foglal egy 4,4 literes V8-os benzines turbómotort, valamint egy elektromos meghajtó egységet. Az összkerék-meghajtású járművet egya 9 fokozatú, oroszországi gyártású KATE automata sebességváltó irányítja. A hibrid hajtásláncú luxusautót első körben Oroszországban lehet megvásárolni, de az Aurus több más piacon is meg kíván jelenni.

Az eredeti kabrió - a civil változattól eltérően - néhány speciális felszereléssel is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik alkalmazását nagyszabású, ünnepi rendezvényeken. Ezek közé tartozik a támaszkodó korlát, továbbá egy mikrofon állvány, amelynek segítségével például a Vörös téri díszszemle parancsnoka irányíthatja a parádét. Ezen túlmenően az autónak különleges ünnepi mozgási módja van, amelyben az állandó sebesség 20 km/h-ra korlátozódik. Nagy hangsúlyt helyeztek a rugózásra és a lengéscsillapításra annak érdekében, hogy a jármű a lehető legpuhábban mozogjon például a Vörös tér macskakövein.

Az Orosz Föderáció ipari és kereskedelmi minisztere, Denis Manturov közölte: jövőre a NAMI létesítményeiben körülbelül 200, különböző modifikációjú Aurus gépjárművet állítanak majd elő. Elmondása szerint 2021-ben már több mint 500 ilyen, prémium kategóriás autó gyártását tervezik. Ezt a mennyiséget fokozatosan évi 5 ezer darabra kívánják növelni - a kereslettől függően. A sorozatgyártás helyszíne a Ford Sollers tatárföldi „Alabuga” üzeme lesz.

Jelenleg zajlanak a tesztek az Aurus Senat L700 limuzinnal, az Arsenal nevű kisbusz változattal és a Komendant névre keresztelt SUV változattal. Készülőben a Senat szedan hosszú változata, amely 30 milliméterrel haladja meg a normál autók hosszát. Orosz márkanév alatt dobnak majd piacra egy elektromos motorkerékpárt is, amelyeknek két változatát párhuzamosan fejlesztik a NAMI és a Kalashnikov konszern mérnökei.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.11.19
Az Eurotrade Kft. Európában egyedülálló módon olyan piacbevezető szakmai napot szervezett, ahol két....
2019.11.19
Bővült az Európai Unió autópiaca októberben. Szinte minden nagy tagállamban nőtt a forgalomba....
2019.11.19
 A Porsche Taycan az Amerikai Egyesült Államokban is bemutatkozik 2019. november 20-án, a Los....
2019.11.19
A DriveNow szolgáltatása november 19-től Bécsben SHARE NOW néven lesz elérhető. A névváltás mögött....
2019.11.19
2014-ben zárt be az Opel bochumi gyára. Most újra hasznosították, a német posta csomagelosztó....
2019.11.19
Egy 49 éves linzi nő hétfő reggel háromnegyed óra leforgása alatt négyszer okozott balesetet,....
2019.11.18
A Volkswagen Golf több, mint egyszerű autó, kétségtelenül a németek zászlóshajója, amit mi sem....
2019.11.18
Olaszországban minden elektromos autóra 12 "cinquino", azaz régi Fiat 500 jut. A legendás....
2019.11.18
Oleg Gutsol Ukrajnából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.11.18
Csökkent a Honda Motor bevétele és nyeresége pénzügyi évének második negyedében; a japán autógyártó....