Continental

A ContiTech robotokat vásárolt a kiszombori iskolásoknak

2018.04.21.

A ContiTech számára nemcsak a dolgozók, de családtagjaik, illetve a jövő generációja is fontos, a szülők kérésére úgy döntött, hogy öt LEGO robot megvásárlásával támogatja a kicsik számítástechnikai továbbfejlődését.

A Kiszombori Dózsa György Általános Iskola diákjai számítástechnika szakkör keretében robotok programozását is tanulják. A gyerekek számára ez az egyik legizgalmasabb tevékenység az informatikai különórán. Oktatójuk, Nagy Róbert, a Kiszombori Diákokért Alapítvány elnöke ez idáig egyetlen roboton tanította a több tucat diákot programozásra. Nagyon nehézkesen haladt így a tanulás, egy gyermek csak nagyon ritkán tudta kipróbálni az általa programozott mozdulatokat a roboton.  Az iskolában nagyon sok olyan szülő gyermeke tanul, akik a makói ContiTech gyár dolgozói.

Mivel a ContiTech számára nemcsak a dolgozók, de családtagjaik, illetve a jövő generációja is fontos, a szülők kérésére úgy döntött, hogy öt LEGO robot megvásárlásával támogatja a kicsik számítástechnikai továbbfejlődését. - Fontos számunkra a fiatalok támogatása és úgy gondolom, ezekből a gyermekekből lehetnek majd a jövő Continentalos dolgozói. Cégünk is egyre inkább halad az automatizálás irányába, ami azt jelenti, hogy számos mérnökre, műszaki és informatikai szakemberre lesz szükségünk a közeljövőben -  mondta Nagy Mihály a cég ügyvezetője.

Majd hozzátette: Már most látványos a fejlődés üteme. 2017 óta Makón működik üzleti egységünk kollaboratív fejlesztőközpontja. Ez azt jelenti, hogy a roppantó,- és bélyegző robotok mellett most már kollaboratív robotokkal is dolgozunk, melyek számát gyors ütemben tervezzük növelni, hiszen csak így tudunk hatékonyságunkon növelni és az autóipari beszállító cégek közti kiélezett versenyben megtartani vezető pozíciónkat. Örülünk, hogy az iskolások fejlődését segítő robotokat tudtunk ajándékozni, ezzel hozzájárulva a számítástechnikai szakkör modern technológiai környezetének kialakításához.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.10.16
A középkategóriában megkerülhetetlen az Opel Insignia és nem csak azért mert jó nagy. De mi van....
2018.10.16
Magyarország európai szinten is vezető szerepre készül az összekapcsolt és autonóm közlekedésben,....
2018.10.16
Spanyolország legérdekesebb fesztiváljai, ami sok ember számára egyet jelent a felhőtlen....
2018.10.16
Ovidiu Serb Görögországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.10.16
Világszerte 939 100 gépkocsiját szállította ki szeptember végéig ügyfeleinek a ŠKODA az idén, 7,8....
2018.10.16
Az Audi az első autógyártó, amely a DTM új korszakát egy ügyfélcsapat bemutatásával köszöntheti. A....
2018.10.16
A Hoffer Zsolt, Bunkoczi László kettõs elõször állt rajthoz az elképesztõ népszerûségnek örvendõ....
2018.10.16
Berzai Zsolt rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára számolt be a nemzetközi és hazai....
2018.10.16
Az idősödő vidéki lakosság új lendületet adhat az automata járművek bevezetésének. A fix útvonalon....
2018.10.16
A Lexus UK egy brit sportcipő-manufaktúrával közösen megalkotta a márka első lábbelijét. Az....