Continental

A ContiTech robotokat vásárolt a kiszombori iskolásoknak

2018.04.21.

A ContiTech számára nemcsak a dolgozók, de családtagjaik, illetve a jövő generációja is fontos, a szülők kérésére úgy döntött, hogy öt LEGO robot megvásárlásával támogatja a kicsik számítástechnikai továbbfejlődését.

A Kiszombori Dózsa György Általános Iskola diákjai számítástechnika szakkör keretében robotok programozását is tanulják. A gyerekek számára ez az egyik legizgalmasabb tevékenység az informatikai különórán. Oktatójuk, Nagy Róbert, a Kiszombori Diákokért Alapítvány elnöke ez idáig egyetlen roboton tanította a több tucat diákot programozásra. Nagyon nehézkesen haladt így a tanulás, egy gyermek csak nagyon ritkán tudta kipróbálni az általa programozott mozdulatokat a roboton.  Az iskolában nagyon sok olyan szülő gyermeke tanul, akik a makói ContiTech gyár dolgozói.

Mivel a ContiTech számára nemcsak a dolgozók, de családtagjaik, illetve a jövő generációja is fontos, a szülők kérésére úgy döntött, hogy öt LEGO robot megvásárlásával támogatja a kicsik számítástechnikai továbbfejlődését. - Fontos számunkra a fiatalok támogatása és úgy gondolom, ezekből a gyermekekből lehetnek majd a jövő Continentalos dolgozói. Cégünk is egyre inkább halad az automatizálás irányába, ami azt jelenti, hogy számos mérnökre, műszaki és informatikai szakemberre lesz szükségünk a közeljövőben -  mondta Nagy Mihály a cég ügyvezetője.

Majd hozzátette: Már most látványos a fejlődés üteme. 2017 óta Makón működik üzleti egységünk kollaboratív fejlesztőközpontja. Ez azt jelenti, hogy a roppantó,- és bélyegző robotok mellett most már kollaboratív robotokkal is dolgozunk, melyek számát gyors ütemben tervezzük növelni, hiszen csak így tudunk hatékonyságunkon növelni és az autóipari beszállító cégek közti kiélezett versenyben megtartani vezető pozíciónkat. Örülünk, hogy az iskolások fejlődését segítő robotokat tudtunk ajándékozni, ezzel hozzájárulva a számítástechnikai szakkör modern technológiai környezetének kialakításához.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.08.18
A következő évtizedek során várhatóan – vagy inkább biztosan - jelentősen átalakul az....
2018.08.18
A Nissan GT-R szupersportautó idén ünnepli 50. születésnapját. A japán márka egy exkluzív....
2018.08.18
A ŠKODA egy igazán különleges akcióval készült a versenysorozat hazai fordulójára, a Veszprém....
2018.08.18
Fakhredin Dostmohamad Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.08.18
Egyre több gyártó kezd ráébredni világszerte, hogy van fizetőképes kereslet a prémium kivitelű....
2018.08.18
Első győzelmét aratta a TCR Európa-kupában a magyar versenyző. ..
2018.08.18
Az Autós Országos Gyorsasági Bajnokság - Hankook Racer Cup mezőnye harmadik versenyhétvégéjén a....
2018.08.18
Brutális videó a gázolásról ..
2018.08.18
Budapest több kerületében is ellenőrizték a gyorshajtókat a rendőrök, sok gyorshajtót fogtak. ..
2018.08.18
A Balatonon a szigligeti, a fonyódi, a balatonfenyvesi, a balatonkenesei és csopaki vízterületen....