Continental

A ContiTech robotokat vásárolt a kiszombori iskolásoknak

2018.04.21.

A ContiTech számára nemcsak a dolgozók, de családtagjaik, illetve a jövő generációja is fontos, a szülők kérésére úgy döntött, hogy öt LEGO robot megvásárlásával támogatja a kicsik számítástechnikai továbbfejlődését.

A Kiszombori Dózsa György Általános Iskola diákjai számítástechnika szakkör keretében robotok programozását is tanulják. A gyerekek számára ez az egyik legizgalmasabb tevékenység az informatikai különórán. Oktatójuk, Nagy Róbert, a Kiszombori Diákokért Alapítvány elnöke ez idáig egyetlen roboton tanította a több tucat diákot programozásra. Nagyon nehézkesen haladt így a tanulás, egy gyermek csak nagyon ritkán tudta kipróbálni az általa programozott mozdulatokat a roboton.  Az iskolában nagyon sok olyan szülő gyermeke tanul, akik a makói ContiTech gyár dolgozói.

Mivel a ContiTech számára nemcsak a dolgozók, de családtagjaik, illetve a jövő generációja is fontos, a szülők kérésére úgy döntött, hogy öt LEGO robot megvásárlásával támogatja a kicsik számítástechnikai továbbfejlődését. - Fontos számunkra a fiatalok támogatása és úgy gondolom, ezekből a gyermekekből lehetnek majd a jövő Continentalos dolgozói. Cégünk is egyre inkább halad az automatizálás irányába, ami azt jelenti, hogy számos mérnökre, műszaki és informatikai szakemberre lesz szükségünk a közeljövőben -  mondta Nagy Mihály a cég ügyvezetője.

Majd hozzátette: Már most látványos a fejlődés üteme. 2017 óta Makón működik üzleti egységünk kollaboratív fejlesztőközpontja. Ez azt jelenti, hogy a roppantó,- és bélyegző robotok mellett most már kollaboratív robotokkal is dolgozunk, melyek számát gyors ütemben tervezzük növelni, hiszen csak így tudunk hatékonyságunkon növelni és az autóipari beszállító cégek közti kiélezett versenyben megtartani vezető pozíciónkat. Örülünk, hogy az iskolások fejlődését segítő robotokat tudtunk ajándékozni, ezzel hozzájárulva a számítástechnikai szakkör modern technológiai környezetének kialakításához.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.01.19
A hétszeres világbajnok fia csatlakozik a Ferrari Driver Academy-hez – jelentette be az olasz....
2019.01.19
A Škoda 2017 elején mutatta be a zászlóshajóját a Kodiaq-ot. Noha a kínálatban már volt egy....
2019.01.19
Tovább folytatódik az egykori Renault-Nissan vezér Carlos Ghosn körüli botrány, számolt be róla az....
2019.01.19
Armen Hamonangan Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.01.19
Kulcs térségében váltakozó irányban, félpályán halad a forgalom – írta a police.hu. ..
2019.01.19
Nagy bejelentést tett a népszerű autóversenyző, aki szokásához híven tréfálkozott is egyet. ..
2019.01.19
2019-től egy frissen alapított, de hatalmas tapasztalat birtokában lévő versenyistálló képviseli a....
2019.01.19
Belgiumban, a Brüsszeli Autószalonon mutatta be a Ford a külső-belső dizájnelemekkel megújított, új....
2019.01.19
Az európai jogszabályok egyértelmű irányt mutatnak: minél zöldebb autókra van szükség, azonban az....
2019.01.19
Legalább nyolc teherautó égett ki szombat hajnalra virradó éjjel Vecsésnél – írta a....