DANA

A Dana igazgatóját beválasztották a legbefolyásosabb nemzetközi vállalatvezetők közé

2019.12.06.

Charles Wassen, a Dana Hungary Kft. ügyvezetője egyike a legbefolyásosabb Magyarországon dolgozó, külföldi cégvezetőknek a Budapest Business Journal szerint. A győri Dana 2014-ben kinevezett igazgatója kiemelkedő eredményeket ért el a járműipari alkatrészgyártó vállalat élén, emellett szerepet vállal a szakma legnagyobb hazai szervezetének vezetőségében és két éve a Nemak Dana ETO Hockey Club elnöki tisztjét is ellátja.

A Budapest Business Journal beválasztotta Charles Wassent, a győri Dana ügyvezető igazgatóját a magyar gazdasági életben meghatározó szerepű, külföldi vállalatvezetők közé. A rangos nemzetközi üzleti magazin a „Top Expat CEOs in Hungary” című kiadványában mutatja be azokat a csúcsvezetőket, akik iparágukban jelentős befolyással bírnak, és aktívan hozzájárulnak annak sikereihez. A legkiemelkedőbb vezető munkáját „The Expat CEO of the Year” díjjal is elismerik, melyet 2020 év elején, egy reprezentatív gála keretében adnak majd át.

Charles Wassen irányításával a Dana megkerülhetetlen szereplője lett a hazai gazdaságnak csakúgy, mint a járműiparnak. A szakembert több mint öt évvel ezelőtt nevezték ki a világ egyik leginnovatívabb alkatrészgyártója magyar egységének élére. Vezetése alatt óriásit nőtt a Dana Győrben. Két korábban létesített gyára, valamint értékesítési központja mellé a vállalat felépített egy Európa-szerte egyedülálló, csúcsmodern fogaskerékgyárat, amelyben idén kezdődött meg a sorozatgyártás. Alkalmazottainak száma ma már közel 1.000 fő, így a Dana a megye egyik legjelentősebb munkaadója.

A Dana Hungary Kft. tavaly 88 milliárd forintos rekord árbevételt ért el, ezzel Győr második legnagyobb vállalatává lépett elő. A hazai autóipari beszállítók rangsorában a 7. helyet foglalja el a Budapest Business Journal Book of Lists 2019/2020 című, mértékadó összesítése szerint, míg a HVG legnagyobb vállalatokat rangsoroló Top 500 kiadványában 19 helyet előre lépve idén már az előkelő 131. helyen áll.

„Nagyon megtisztelő, hogy a munkatársaimmal együtt elért eredményeket egyre több fórumon ismerik el. Keményen dolgozunk azért, hogy ne csak tanúi, hanem alakítói legyünk annak az autóiparban éppen zajló, hatalmas változásnak, amit az elektromos járművek fejlesztése jelent – mondta Charles Wassen. Stratégiai célunk, hogy Győrben mérnöki tudásközpontot hozzunk létre, főként az elektromos akkumulátorok hűtésére és az elektromos hajtásrendszerekre fókuszálva. Az elektromos járművekre való specializálódásunk eredményei már láthatók: új termékek fejlesztésében és gyártásában, innovatív technológiák bevezetésében és a győri Dana működésének megújításában.”

Charles Wassen a Dana Hungary cégvezetői feladatai mellett a győri Off-Highway gyár igazgatója és segíti a 70 országba alkatrészeket szállító Európai Utópiaci Értékesítési Központ irányítását is. Szakmai munkájának elismeréseként 2019 májusában beválasztották a Magyar Gépjárműipari Egyesület elnökségébe, elsőként és máig egyedüliként a nemzetközi szakemberek közül.

Nem ez az egyetlen, munkakörén kívül vállalt vezetői tisztsége az igazgatónak, 2018 júliusa óta ő az elnöke a Nemak Dana ETO Hockey Clubnak. A Dana által névadó szponzorként támogatott egyesület színeiben Charles Wassen kulcsszerepet tölt be egy több mint ezer néző befogadására alkalmas jégcsarnok felépítésében, amely országos viszonylatban egyedülálló télisport komplexumként működik majd.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.01.25
A szombati nap végén az első három helyezettet 7 másodperc sem választja el egymástól. ..
2020.01.25
Két különkiadással üdvözölte az újévet a Lexus Japánban. Az NX szabadidőjármű bronzszínű kivitele....
2020.01.25
Újabb szelettel bővítette okosotthon vízióját a Renault, ami szorosan kapcsolódhat a Nissan korábbi....
2020.01.25
A Francia Kerékpáros Szövetség és a Közlekedésbiztonsági szervezet (Sécurité Routière) megújítja....
2020.01.25
Shang Jun Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára. ..
2020.01.25
Alighogy bejelentette a Toyota a Yaris vadonatúj generációjának idei őszi érkezését amelyben a....
2020.01.25
Az olasz hatóság által körözött munkagépre bukkantak a rendőrök a csengersimai határátkelőhelyen –....
2020.01.25
A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien tavaly több mint 70.000 embernek tartott....
2020.01.25
Az Egyesült Királyság több városában légszennyező anyagokat elnyelő buszokat állítanak forgalomba....
2020.01.25
Már egy éve vártunk arra, hogy itthon is kipróbálhassuk a legnagyobb elektromos Volkswagent, a....