Formula Student

Formula Student: Magyar egyetemisták tudására számít az Audi

2017.07.18.

Az AUDI HUNGARIA Zrt. három magyar csapatot támogat a Formula Student hazai futamain: a SZEngine, az Arrabona Racing Team és a BME Formula Racing Team a verseny nemzetközi mezőnyében közel 30 ország több mint 60 csapata között áll rajthoz az idei nyáron. A fiatalok egyedi motor- és járműkonstrukciókkal vesznek részt a megmérettetéseken. Az autóipari nagyvállalat számára kulcsfontosságú az egyetemi kooperáció és ezen belül a fiatal mérnök-tehetségek támogatása.

 

Az Audi Hungaria potenciális sikertényezőként tekint a fiatal, innovatív gondolkodású egyetemi hallgatókra. „A ma mérnökhallgatói a jövő eredményeinek megalapozói. Öröm számunkra, hogy segíthetjük a fiatalok ambícióit és láthatjuk sikereiket a Formula Student-en, az autó- és motorsport nagyszerű rendezvényén, mely nagy szakmai rátermettséget és felkészülést igényel”, nyilatkozta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatósági tagja. „Vállalatunknál kiemelten számítunk az egyetemisták és frissdiplomások tudástőkéjére”, tette hozzá Dr. Knáb Erzsébet.  

A versenysorozat kiváló lehetőséget nyújt a jövő szakembereinek felkarolására, tehetségkutatásra és a vállalat szakterületeivel való közös munkára. A tervezés, a gyártás és a gazdasági megvalósítás során a mérnöki tudás mellett szükséges a csapatmunka, a projektmenedzsment és mindez olyan tapasztalatokat ad a fiataloknak, melyek nagyon hasznos gyakorlatot jelentenek az egyetemi képzésben. „Csapatunk az Audi Hungariával több éves együttműködésre tekint vissza, így rendkívül hatékony a közös munka és a tudástranszfer. Az elektromos hajtás kapcsán is számos új ismeretre teszünk szert, ami jelentős fejlődési terep számunkra”, utalt a kooperáció előnyeire Sipos Gábor, a BME Formula Racing Team csapatkapitánya, aki végzős gépészmérnök hallgató.

„Sokat jelent csapatunknak a szakmai támogatás, a vállalat szakemberei mintegy mentorként segítenek bennünket”, emelte ki Kun János frissen végzett járműmérnök, az Arrabona Racing Team csapatvezetője. Kungl Máté logisztikai mérnök hallgatóként a SZEngine motorfejlesztő-csapat vezetője, így értékeli a közös munkát: „A személyes konzultációk és workshopok nagyon hasznosak számunkra és segítik csapattagjaink egyéni szakmai fejlődését is.”

Jelenleg közel 100 Formula Student-es hallgató tevékenykedik gyakornokként az Audinál Győrben. A Formula Student támogatása óta az autóipari nagyvállalat számos, a versenyen résztvevő hallgatót köszönthetett munkatársként.

A vállalat jelenleg közel 2 000 mérnököt foglalkoztat, évente pedig több mint 700 mérnökhallgató tölti szakmai gyakorlatát az Audi Hungariánál.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.11.20
Hosszú várakozásra kell készülniük a cseh határokon december 1-től a kamionosoknak, mert az új....
2019.11.20
Példaszerűen működteti kis létszámú családi vállalkozását Hódmezővásárhelyen Kis Róbert és Hidas....
2019.11.20
Az európai autópiacon lassan túlsúlyba kerülnek a szabadidő-autók. A kis- és kompaktautók iránt....
2019.11.20
Muhammad Zaenal Abidin Indonéziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2019.11.20
Három éves gyermek életéért küzdő mentők zárták le a fővárosban az Üllői utat, hogy a sérülttel....
2019.11.20
A 2021-ben érkező, tisztán elektromos meghajtású Gran Coupé egyetlen feltöltésével hozzávetőlegesen....
2019.11.20
Ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt indult büntetőeljárás egy 29 éves férfi ellen,....
2019.11.20
A Los Angelesi Autószalonon áll először reflektorfénybe a Lexus LC 500 Convertible, amelyet a....
2019.11.20
A Ferrari október első napjaiban New Yorkban megnyitotta első  Egyesült Államok-beli Tailor Mad..
2019.11.20
A rendőrök a magyar és a lengyel hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le a Csongrád....