Volkswagen találkozó

A hetedik Volkswagen-találkozó legfontosabb részletei – 1. rész

2018.08.06.

Szeptember 22-én újra megnyitja kapuit a hazai autósport fellegvára a népautós márkarajongók és a benzingőzös programokat kedvelő közönség előtt. A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is a tradíció, a sportosság és a család minden tagja számára élményt kínáló programok lesznek terítéken a Hungaroringen. Az előkészületekről a Volkswagen márka marketingvezetőjét, Kazi Róbertet kérdeztük.

Szerző: Horváth Miklós, fotó: szerző, POHU média

A 2012 óta, az őszi hónap beköszöntével megrendezésre kerülő esemény immár nemcsak a wolfsburgi márka rajongóinak találkozója, hanem az ország legnépesebb autós sokadalma és szezonzáró családi rendezvénye is egyben. Kezdetben hétezer résztvevővel még csak Golf-találkozóként indult az esemény, ezt követően azonban évről-évre egyre nagyobb látogatói létszámot regisztráltak a mogyoródi aszfaltcsík területén. Annak köszönhetően, hogy minden Volkswagen-tulajdonos és típusonként szervezett márkaklub számára megnyílt az esemény, 2015-ben már 12 ezer résztvevője volt a sokadalomnak.

Kazi Róbert, a márka marketingmenedzsere kérdésünkre elmondta, hogy az esemény facebook oldalán már most közel 11 ezer fő a részvevőként, vagy érdeklődőként visszajelzett személyek száma, így, ha az időjárás nem szól közbe, jó esélyt látnak a szervezők arra, hogy az eddigi legnagyobb látogatói létszámrekord megdőlhet az említett napon. A marketingvezető továbbá elmondta, hogy a megszokott, jól bevált program elemek között számtalan újdonság, aktualitás is szerepel a felhozatalban. Érkeznek különleges autók a gyárból, ajándékötletekkel és egyedi árakkal lesz jelen ismét a Der Shop fantázianevet viselő márkabolt, visszatérő műsorral érkezik a Driving Experience Team, és nem marad el az újautó premier, a koncert, valamint a gyermek- és női programok sem, a Hippifaluban pedig ottalvós bulira várják az érdeklődőket.

A teljesség igénye nélkül felsorolt programokról a találkozó web- és facebook oldalán, valamint cikkünk folytatásában olvasható bővebb információ. Jelen pillanatban két kiemelten fontos aspektusa van az eseménynek – tudtuk meg Kazi Róberttől: az egyik a pályacsíkon belül kiállítható járművek regisztrációja, a másik pedig az alkatrészbörzével kapcsolatos eladói és vásárlói visszajelzések. „A Paddock területén idén is 300 különleges Golf kap helyet, melyeket zsűri választ ki az augusztus 20-ig előzetesen regisztráló gépkocsik közül. A kiállítónak jelentkező Jetta/Bora/Vento-, Passat-, Polo- és Scirocco/Corrado-tulajdonosok szintén a volkswagen-találkozo.hu oldalon keresztül regisztrálhatnak együttműködő partnereinknél (jellemzően az egy-egy modell köré szerveződő és a szervezésben közreműködő kluboknál) a rendelkezésre álló helyekre. A Hippifaluban ugyan nincs ennyire szűk korlátja a létszámnak, azonban itt is regisztrációhoz kötjük a megjelenést, hogy megfelelő kapacitású infrastruktúrával várhassuk a rajongókat.”

Az előbb említett két aktuális téma mellett már az is tudható, hogy a találkozó fődíjára 2018-ban is „egyszámjátékkal” pályázhat bárki, a klasszikus tombolavásárlás helyett. Ennek lényege röviden annyi, hogy a nyereményjátékban résztvevőknek egy online felületen leadott ún. legkisebb egyedüli tét kell csak ahhoz, hogy részt vegyenek a sorsolásban.

Egy személy csak egyetlen tippet adhat le, mely egy vételár is egyben, és az autót csak akkor veheti át, ha a nagykoncert utáni sorsolás idején a helyszínen tartózkodik és telefonon elérhető. „Így a sorsolás metodikája sokkal igazságosabb, mint a tombola” – zárta gondolatait a szervező. A Das WeltAuto által felajánlott nyereményautó idén egy 2006-os évjáratú Volkswagen Beetle. Az 1,6-os, szívóbenzines motorral és automataváltóval szerelt, a kezdetektől Magyarországon futó, almazöld kultautó különlegessége, hogy első és egyetlen tulajdonosa mindössze 43 ezer kilométert hajtott bele, így ellenőrzött és újszerű állapotával egy igazi ritkaságnak számít a hazai használtautó-piacon.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.10.15
Ettore Bugatti sport-, verseny- és luxusautói a két világháború közötti időszak kiemelkedő járművei....
2019.10.15
A Continental munkáltatói márkát a hazai Gyártó kategóriában az egyik legvonzóbb munkahelyeként....
2019.10.15
Szeptemberben adták el Magyarországon az ötmilliomodik abroncsot a 25 éves cégnél- jelentette be a....
2019.10.15
A Porsche és a Boeing aláírt egy egyetértési megállapodást a prémium légi közlekedés lehetőségeinek....
2019.10.15
A november végén nyíló Los Angeles-i Autószalonon leplezi le a RAV4 szabadidőjármű hálózatról....
2019.10.14
Halálos baleset történt az A4-es osztrák autópályán, a Budapest felé vezető irányban, amelyben egy....
2019.10.14
- Sztrájkot helyezett kilátásba hétfőn a német légiutas-kísérők független szakszervezete (UFO) a....
2019.10.14
Ha az ember autót tesztel, legyen szó bármilyen modellről, rettentő sokat számít, hogy miből ül át....
2019.10.14
Különleges és értékes születésnapi ajándékkal „lepte meg” saját magát Zlatan Ibrahimovics. A....
2019.10.14
Ronaldo Cunha Dias Brazíliából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....