Volkswagen találkozó

A hetedik Volkswagen-találkozó legfontosabb részletei – 1. rész

2018.08.06.

Szeptember 22-én újra megnyitja kapuit a hazai autósport fellegvára a népautós márkarajongók és a benzingőzös programokat kedvelő közönség előtt. A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is a tradíció, a sportosság és a család minden tagja számára élményt kínáló programok lesznek terítéken a Hungaroringen. Az előkészületekről a Volkswagen márka marketingvezetőjét, Kazi Róbertet kérdeztük.

Szerző: Horváth Miklós, fotó: szerző, POHU média

A 2012 óta, az őszi hónap beköszöntével megrendezésre kerülő esemény immár nemcsak a wolfsburgi márka rajongóinak találkozója, hanem az ország legnépesebb autós sokadalma és szezonzáró családi rendezvénye is egyben. Kezdetben hétezer résztvevővel még csak Golf-találkozóként indult az esemény, ezt követően azonban évről-évre egyre nagyobb látogatói létszámot regisztráltak a mogyoródi aszfaltcsík területén. Annak köszönhetően, hogy minden Volkswagen-tulajdonos és típusonként szervezett márkaklub számára megnyílt az esemény, 2015-ben már 12 ezer résztvevője volt a sokadalomnak.

Kazi Róbert, a márka marketingmenedzsere kérdésünkre elmondta, hogy az esemény facebook oldalán már most közel 11 ezer fő a részvevőként, vagy érdeklődőként visszajelzett személyek száma, így, ha az időjárás nem szól közbe, jó esélyt látnak a szervezők arra, hogy az eddigi legnagyobb látogatói létszámrekord megdőlhet az említett napon. A marketingvezető továbbá elmondta, hogy a megszokott, jól bevált program elemek között számtalan újdonság, aktualitás is szerepel a felhozatalban. Érkeznek különleges autók a gyárból, ajándékötletekkel és egyedi árakkal lesz jelen ismét a Der Shop fantázianevet viselő márkabolt, visszatérő műsorral érkezik a Driving Experience Team, és nem marad el az újautó premier, a koncert, valamint a gyermek- és női programok sem, a Hippifaluban pedig ottalvós bulira várják az érdeklődőket.

A teljesség igénye nélkül felsorolt programokról a találkozó web- és facebook oldalán, valamint cikkünk folytatásában olvasható bővebb információ. Jelen pillanatban két kiemelten fontos aspektusa van az eseménynek – tudtuk meg Kazi Róberttől: az egyik a pályacsíkon belül kiállítható járművek regisztrációja, a másik pedig az alkatrészbörzével kapcsolatos eladói és vásárlói visszajelzések. „A Paddock területén idén is 300 különleges Golf kap helyet, melyeket zsűri választ ki az augusztus 20-ig előzetesen regisztráló gépkocsik közül. A kiállítónak jelentkező Jetta/Bora/Vento-, Passat-, Polo- és Scirocco/Corrado-tulajdonosok szintén a volkswagen-találkozo.hu oldalon keresztül regisztrálhatnak együttműködő partnereinknél (jellemzően az egy-egy modell köré szerveződő és a szervezésben közreműködő kluboknál) a rendelkezésre álló helyekre. A Hippifaluban ugyan nincs ennyire szűk korlátja a létszámnak, azonban itt is regisztrációhoz kötjük a megjelenést, hogy megfelelő kapacitású infrastruktúrával várhassuk a rajongókat.”

Az előbb említett két aktuális téma mellett már az is tudható, hogy a találkozó fődíjára 2018-ban is „egyszámjátékkal” pályázhat bárki, a klasszikus tombolavásárlás helyett. Ennek lényege röviden annyi, hogy a nyereményjátékban résztvevőknek egy online felületen leadott ún. legkisebb egyedüli tét kell csak ahhoz, hogy részt vegyenek a sorsolásban.

Egy személy csak egyetlen tippet adhat le, mely egy vételár is egyben, és az autót csak akkor veheti át, ha a nagykoncert utáni sorsolás idején a helyszínen tartózkodik és telefonon elérhető. „Így a sorsolás metodikája sokkal igazságosabb, mint a tombola” – zárta gondolatait a szervező. A Das WeltAuto által felajánlott nyereményautó idén egy 2006-os évjáratú Volkswagen Beetle. Az 1,6-os, szívóbenzines motorral és automataváltóval szerelt, a kezdetektől Magyarországon futó, almazöld kultautó különlegessége, hogy első és egyetlen tulajdonosa mindössze 43 ezer kilométert hajtott bele, így ellenőrzött és újszerű állapotával egy igazi ritkaságnak számít a hazai használtautó-piacon.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.07.16
Kétségtelenül azt is mondhatnánk, hogy Tarraco színrelépésére számítani lehetett, hiszen ez a méret....
2019.07.16
Az elektromos tereprali sorozat sosem látott helyszínekkel indul 2021-ben. ..
2019.07.16
Letea Sorina Romániából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.07.16
A közösségi autómegosztó szolgáltatás 50 új elektromos autót kínál, július közepétől elérhetőek a....
2019.07.16
Az ok a globális autóeladások visszaesése, azonban a cég azzal számol, hogy a hamarosan megjelenő....
2019.07.16
Kigördült a MÁV-Start megrendelésére készült első nagykapacitású KISS emeletes motorvonat a....
2019.07.16
Az év első felében az elektromos járművek növekvő keresletének köszönhetően több mint megduplázta....
2019.07.16
    ..
2019.07.16
A nemzetközi sajtó leginkább a címvédő és ötszörös világbajnok Lewis Hamilton futamgyőzelmet érő....
2019.07.16
Harminc napos vizsgálati fogságságba került annak a BMW-nek a sofőrje, aki négy napja súlyos....