autóipar

A kibővített amerikai gyárban készül majd a BMW X7

2014.03.31.

A BMW Group tovább növeli spartanburgi gyárának termelési kapacitását Dél-Karolinában, ahol a BMW X modellcsalád legtöbb tagja készül. „Hogy kielégítsük a BMW X modellek iránti, egyre erősödő globális keresletet, egymilliárd dollárt fektetünk be 2016-ig a Spartanburgban működő gyárunkba.

Ezzel másfélszeresére növeljük az üzem éves gyártási mennyiségét, a jelenlegi 300 000 legyártott jármű helyett 450 000 jármű készül majd itt évente, illetve 800 új munkahelyet teremtünk. A gyártókapacitás szempontjából pedig Spartanburg nemzetközi termelési hálózatunk legnagyobb gyárává válik” – jelentette be Norbert Reithofer, a BMW igazgatótanácsának elnöke a spartanburgi gyár megnyitásának huszadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. Az eseményen Manfred Erlacher, a gyár vezetője és Harald Krüger, a cég igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja mellett Penny Pritzker, az Egyesült Államok kereskedelmi minisztere és Nikki Haley, Dél-Karolina állam kormányzója is részt vett.

Hosszú ideje Spartanburgban készül a BMW X modellcsalád legtöbb tagja, a BMW X3, X5, X5 M, X6 és X6 M modellek, a pénteki ünnepségen pedig megkezdődött a legújabb BMW X modell, a BMW X4 gyártása is. Norbert Reithofer az ünnepségen egyúttal bejelentette a modellcsalád további bővítését is: „A BMW X7 alakjában egy újabb, még nagyobb X modellt készítünk, amit szintén az Egyesült Államokban gyártunk majd az egész világ számára” – mondta a BMW Group vezetője. Harald Krüger beszédében hangsúlyozta, a BMW Group célja, hogy minden piacon és kontinensen hasonló mértékű növekedést érjen el: „A spartanburgi gyár a tizenhárom országban működő, huszonnyolc gyártó és összeszerelő üzemből álló nemzetközi hálózatunk fontos alappillére és a legjobb példa a sikeres stratégiánkra, miszerint a gyártás helye a piac igényeit követi” – mondta a BMW Group igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja.

Egy, az amerikai Kereskedelmi Minisztérium által kiadott tanulmány szerint a BMW spartanburgi gyárának éves exportmennyisége meghaladja a 7,5 milliárd dollárt, amivel a BMW Group az Egyesült Államok legnagyobb járműexportálója. A spartanburgi gyárban készülő járművek körülbelül 70 százalékát exportálják más piacokra, a világ minden tájára. A Dél-Karolinai Egyetem friss elemzése kimutatta, hogy a BMW Group jelenléte Dél-Karolinában mintegy 16,6 milliárd dolláros hatással van az állam gazdaságára, közvetlenül és közvetetten körülbelül 30 000 munkahelyet támogat a térségben.

Amióta 1994-ben megkezdődött a BMW modellek gyártása Spartanburgban, több mint 2,6 millió jármű gurult le az üzem gyártósorairól. A BMW X4 gyártásának beindulása után a következő itt készülő új modell a BMW X5 elektromos hibridváltozata lesz. A jelenleg körülbelül 8000 embert foglalkoztató amerikai gyárban 2013-ban összesen 297 326, naponta átlagosan 1100 jármű készült el.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2017.10.23
A november 2-án induló év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban enyhén....
2017.10.23
A sofőr megsebesült, két női utasa azonban sértetlen maradt, annak a taxisnak, akinek autójára egy....
2017.10.23
- Csaknem a kétszeresére, 20 font fölé emelkedett hétfőtől a londoni behajtási díj a régi,....
2017.10.23
Az átlagos autóvásárló egyre idősebb, állítja egy friss német kutatás. A fiatalok alig vásárolnak....
2017.10.23
- Az Egyesült Államok Nagydíját vasárnap megnyerő Lewis Hamilton a hétvégén Mexikóban biztosíthatja....
2017.10.23
Többet keresnek azokban a megyékben, ahol megvetette lábát a járműipar, és termelnek az alkatrész-....
2017.10.23
Tovább korlátoznák a szmogriadó idején használható gépjárművek körét a fővárosban - derül ki a....
2017.10.23
A Nissan elnyerte az Ozone Televízió, Magyarország egyetlen zöld tematikus tévécsatornájának Zöld-....
2017.10.23
A hónap végén ismét jön az óraátállítás, ezzel pedig kezdetét veszi a légiközlekedésben is a téli....
2017.10.23
- A sok eső veszélye miatt két megyében és Budapesten a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van....