Toyota Hilux

Közútra vitték a Toyota Hilux Dakar-verzióját

2018.06.15.

Dél-Afrikában, ahol a Toyota brutális terep-versenyautói is épülnek, a márka piacra dobta a Hilux Dakar kivitelét. Kőkemény offroader helyett minden eddiginél igényesebb kivitelű hobbijárművet kap a vásárló.

Kivételesen jó eredménnyel, két kategóriában három dobogós helyezéssel zárta az idei Dakar-ralit a Toyota; a Toyota Gazoo Racing dél-afrikai részlege által felkészített Hilux versenyautók elpusztíthatatlannak bizonyultak a világ legkeményebb terepversenyén. A mesteri sportteljesítmény – no meg az azt megelőző, illetve végig kísérő, kiváló mérnöki munka – előtti tisztelgésként a Toyota South Africa limitált különkiadást készített a helyben gyártott Hilux pickupból.

Az új csúcsmodell könnyen azonosítható az első ajtókat, valamint a hátfalat díszítő Dakar matricázásról, ám nem ez az egyetlen ismertető jegye. Vadonatúj, szögletesebb hűtőmaszkot rajzoltak hozzá, markánsabb trapéz alakkal és Dakar-logóval. A méhsejt mintázatú hűtőrács fényes fekete felületkezelést kapott. A keret szürke betéte folytonos egységet alkot a LED-es fényszórókkal, a motorházfedél belépő élén fényes fekete sáv tölt be kettős funkciót: egyrészt optikailag még magasabbra húzza a maszkot, másrészt óvja a kőfelverődésektől, bogaraktól a lemez festését. A méhsejt-struktúra a lökhárító alsó részén köszön vissza, a LED-es ködlámpák háza különleges, fél-célkereszt kialakítást kapott; alulról masszív védőlemez óvja a sérülésektől a lengőkarokat és a motortér kényes alkatrészeit.

Az utastérben szintén egyedi részletekkel találkozunk. Ilyen a műszerek fehér, fogaskerék rajzolatú hátlapja, a narancssárga mutatók, a fekete bőrkárpitozás és a fekete tetőkárpit, vagy a multimédia rendszer, amely tematikus nyitóképernyővel köszönti a tulajdonost.

A típus két motorral választható: az egyik egy 2.8 literes, soros négyhengeres dízelmotor 177 lóerővel és 420 (automata váltó esetén 450) Nm nyomatékkal, a másik egy 238 lóerős, 376 Nm forgatónyomatékú 4.0 V6 benzinmotor, amely üzemmódválasztó kapcsolójának köszönhetően sportos és takarékos üzemben egyaránt használható. A dízel variáns szimpla hátsókerékhajtással is rendelhető, manuális sebességváltóját felszerelték a Toyota friss fejlesztésű intelligens fordulatszám-szinkronizáló rendszerével, amely finom visszaváltásokat és késlekedés nélküli felkapcsolást biztosít, valamint nem engedi lefulladni a motort. Az árról egyelőre nem áll rendelkezésünkre információ.

 

Az oldal fő támogatója

 

2018.08.20
A Toyota észt versenyzője zsinórban a második versenyt nyerte meg, és ezzel életben tartotta....
2018.08.20
Három nap alatt a második medvét gázolták el a romániai A1-es autópályán - írta hétfőn az Agerpres....
2018.08.20
A magyar rendőrség tanácsai több tízezer szórólap mellett idén már okostelefonnal is elérhetőek -....
2018.08.20
A genovai autópályahíd először meghajlott, s ezt követően omlott össze - közölte Roberto Ferrazza a....
2018.08.20
A tartós hőség miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai....
2018.08.20
Érvényes és eredményes volt a helyi népszavazás, így eldőlt az M44-es főút szentkirályi nyomvonala....
2018.08.20
Halálos gázolás történt az éjszakai órákban a X. kerületben. ..
2018.08.19
Cikksorozatunk folytatásában a szeptember 22-i esemény különleges járműveit és koncert fellépőjét....
2018.08.19
Husan Sodiqov Üzbegisztánból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2018.08.19
Ha vakációzni indul a család, bizony könnyen feszültté válhat a hangulat az utazás alatt. Hogy....