segítés

Ladával segítenek a Ladás rallysok Egerben

2017.11.01.

Különlegesen jófejséggel rukkolt elő a fiatal mérnökhallgató-rallycsapat tulajdonos Szabó Árpád, a Lada specialista PSZA Motorsport vezetője. A szezonzáró Eger Rallyn gyűjtést kezdeményeznek az állatok mentésével, valamint gyermekek és idősek állatterápiás gyógykezelésével foglalkozó kápolnai Macskaárvaház Alapítvány részére. 

Ladás csapat révén természetesen egy Lada típusú gépkocsi megvásárlásához szeretnének hozzájárulni.A rendkívül népszerű rallycsapat kezdeményezéséhez azonnal csatlakozott Markó Zoltán a lada Magyarország projektigazgatója is, aki szerint a Ladánál hagyomány segítené, és jó ügyek mellé állni.

- Csapatunkat ketten alapítottuk Papp Arnolddal. Célunk az volt, hogy Magyarországon legyen egy olyan autósport egyesület amely a versenyzők teljes kiszolgálásban tud segítséget nyújtani, kezdve a logisztikától az autófelkészítésig. Emellet nagy hangsújt fektetünk a műszaki fejlesztésekre is, így próbájuk még professzionálisabbá tenni csapatunk autóit - mesél Szabó Árpád a PSZA motorsportról, hozzátéve: "jelenleg több versenyzőnk van az Országos Rallye1, Rallye2, Historic és MARB bajnokságban is.Az idei évben egy komoly támogatóval bővült a csapatunk a Lada Auto Hungary személyében. Támogatásuk sok egyébb háttérsegítség mellet, kiterjed arra is, hogy az új Lada Vesta típusú autójukat reklámozzuk az ország minden területén a pályabejárások alkalmával.

Az idei Eger Rallyen, két párosunk vesz részt, Papp Arnold a rallye2-es bajnokságban, most fog bemutatkozni a P/12-es kategóriában, illetve Mészáros Attila a Historic bajnokságban méretteti meg magát."

- A Lada egyrészről egy sokak által nagyon szerethető legenda, másrészt a kispénzű emberek autója, így mindig is érzékenyek voltunk arra, hogy olyan ügyek mellé álljunk, ahol beteg gyermekeken, idős embereken vagy akár bajba jutott állatokon segíthetünk - mondja Markó Zoltán Lada projektigazgató, aki szerint a Macskaárvaház Alapítvány esetében ez mind együtt van, így mindenképpen a Ladás PSZA Motorsport kezdeményezése és az állatvédők mellé állnak.

Markó Zoltán

Markó Zoltán hozzátette: egy alapítvány számára egyébként is ideális egy Lada típusú jármű, hiszen ár érték arányban, strapabírásban, megbízhatóságban nem nagyon talál legyőzőre.

- Nagyon kedves és megható a PSZA Motorsport és a Lada felajánlása, hiszen jól jönne az alapítványnak egy takarékos, strapabíró autó, amivel beteg állatainkat és azokat az embereket is szállíthatnánk, akik részt vesznek állatterápiás kezeléseinkben - mondja Bóday Csilla a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány titkára, hozzátéve: természetesen az alapítvány összes aktivistája nagyon drukkolni fog a PSZA Ladás csapat versenyzőinek az Eger Rallyn.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.11.12
Szinte biztos, hogy november végén bejelenti első hálózatról tölthető hibrid modelljének érkezését....
2019.11.12
Halálra gázolt egy autó egy gyalogos nőt a 81-es főúton Győr külterületén kedd reggel - közölte a....
2019.11.12
Az Audi „Charge & Fly” elnevezéssel egy ingyenes kezdeményezést indít a müncheni repülőtéren,....
2019.11.12
Több mint 17 000 lelkes rajongó előtt ünnepelt a Honda immáron 10. alkalommal a Twin Ring Motegi....
2019.11.12
Készítettünk egy listát azokról a helyekről, ahova ijesztő lehet elutazni. ..
2019.11.12
Az Év Önkéntes Vállalti Csapata díjjal ismerte el az AmCham Alapítvány a Ford-os  dolgozók önkéntes....
2019.11.11
..
2019.11.11
A mexikói autópiac 2019-ben a legnagyobb visszaesést produkálta 2009 óta – írja az Automotive News....
2019.11.11
Norbert van Yperzeele Belgiumból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2019.11.11
- A tervezett egyesülést követően is megtartaná összes autómárkáját a PSA Group és a Fiat Chrysler....