Modell autók

LRP S10 Twister

2016.05.13.

Jó pár éve már, hogy az elektromos RC autók utolérték illetve bizonyos aspektusban le is hagyták robbanó motoros társaikat. Részben áruk, részben pedig igénytelenségüknek hála. Mostani autónk egy nagyszerű képviselője ennek a brancsnak. Egy kedvező árfekvésű, de már szénkefe nélküli motorral felszerelt autóról van szó: az LRP S10 család Twister Short Course ( SC ) autójáról.

Szerző: Nagy Lajos

Hátsókerék hajtásos alvázon elhelyezet motor a hátsó tengely mögött található, míg a vevő illetve szabályzó az autó gerincét alkotó akkumlátor tartó mellet kapott helyet. A vevő, valamint a kormányszervó külön cseppálló házban lett elhelyezve, amely a kültéri használatnál szinte elengedhetetlen. No persze nem lesz egyből tengeralattjáró az autóból, de nem is kell elfehérednünk, ha szeretett gépünk áthajt egy kis pocsolyán.

Az autó belső szerkezeti elrendezése, egy szerelő álma. Minden átlátható, áttekinthető. Ami igen fontos egy ilyen járgánynál, hisz lássuk be ez egy modellautó, ami mindenféle tuning nélkül 40 de akár 50km/h-val is tud menni, nem kevesebb törődést igényel mint az 1:1-es igazi.

A modellautó karosszériája az igen rugalmas lexán-ból készült, gyárilag festve és matricázva szállítják. Külsőleg leginkább egy Dakar ralis autóra emlékeztet.

Rugózása nagyon valósághűvé teszi az autót. Emiatt pedig futás közben is megkapó látványt nyújt. 

A csomag tartalmazza a távirányítót, az autót készre szerelve valamint pár apróságot és a gép leírását. Viszont nem tartalmazza az akkumlátort. Ezt külön kell beszereznünk, valamint az akkumulátor töltésére szolgáló töltőt. Ez a kettő, nagyjából egy 15000-20.000forint magasságában már beszerezhető. Ezeket a www.modell.hu-n néztem ki. Jó magam kettő 5200mah LiPo (lithium polymer ) és egy komolyabb úgynevezett inteligens töltőt választanék hozzá, ami később akár az igazi autóm akkumlátorát is feltudja tölteni.

Bár így az autóval együtt kicsit feljebb már majdnem 120.000Ft magasságába emelkedünk, de kényelmesen kihozható egy óra játék is egy ilyen csomaggal. Érdekes még, hogy a gyártó már a doboz oldalán hirdeti az autó tunning lehetőségeit. Ami igen csak tág lehetőségeket add. A lengőkarok, toronymerevítők, de még a motorra is tud alternatívát ajánlani.

Végeredményben egy már a dobozból kivéve is nagyon komoly autót kapunk, amit könnyen tunningolhatunk. Valamint, itthon is jó alkatrész ellátásának köszönhetően sokáig örülhetünk a használatának. Valamint elmondható, hogy ez az autó már könnyen utat tud nyitni egy tanulási folyamatnak. Amivel a későbbiekben magunk tudjuk szerelni és karbantartani a gépet és belépés lehet a komolyabb kategóriák felé.

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.01.22
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei az M1-es....
2020.01.22
Mit hozott Kaliforniába a Toyota? A japán óriásmárkánál lassacskán ráéreznek a sportos vérvonalra....
2020.01.22
A Toyota versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing a 2018-as kontruktőri és 2019-es egyéni WRC....
2020.01.22
Tavaly 9 százalékkal csökkent a Geely Automotive Holdings, a legnagyobb kínai autógyártó eladása,....
2020.01.22
Egy magazin felkérésére különleges projektbe fogtak a Lexus európai formatervezői, és elképzelték,....
2020.01.22
Kilenc pontból álló csomaggal enyhítené Bécs városa a belvárosban található e-rollerek....
2020.01.22
Soha nem látott mennyiségű használt autó cserélt gazdát 2019-ben hazánkban, így már a 800 ezres....
2020.01.21
Bár nálunk az Astra a legmenőbb Opel, 2018-ban és 2019-ben egyaránt a Corsa nyerte óriási fölénynel....
2020.01.21
A Porsche két határozottan sportos és kimagasló képességű modellel bővíti középmotoros sportautói....
2020.01.21
Olyannyira, hogy még a Porsche belépő sportautóiba is belekötnének. Azt hitted vége a Hyundai N-....