biztosítás

Már akkor is biztonságban lehetünk, ha idősebb autóval kelünk útra

2019.06.08.

Lerobbant autó az országút szélén, meghiúsult családi nyaralás – mindez már a múlté  lehet. A napokban dobta piacra az Europ Assistance Magyarország új termékét, amely  kül- és belföldön, tekintet nélkül a gépjárművek életkorára, bármely autóra asszisztencia szolgáltatást és biztosítást nyújt – jelentette be az Europ Assistance Magyarország.

Mindannyiunk rémálma egy jól induló autós családi nyaralás, amit tönkretesz egy műszaki hiba, és ami miatt idegen országban az út szélén vesztegelünk.. A gépjármű javítása, illetve elszállíttatása, de már önmagában a segítségkérés sem egyszerű dolog külföldön, idegen nyelven, főleg ha ez például egy éjszakai országút mellől válik szükségessé.

Az Europ Assistance Magyarország az ilyen és hasonló helyzetekre nyújt megoldást most bevezetett új szolgáltatásával, amely egyszerre tartalmazza a gyors segítségnyújtást, és a mögötte álló biztosítást.  Az új termék egyedülálló a hazai piacon, mivel mostantól korlátozás nélkül köthető idős gépjárművekre is, és egy átlagos nyaralás időtartamára is, akár két-három hetes időszakra is. Ez annyit jelent, hogy akár egy 20 éves autóval útra kelő család is biztonságban érezheti magát műszaki meghibásodás vagy baleset esetén, mivel a szolgáltatás nem tartalmazza a korábbi, legfeljebb 300 000 lefutott kilométerre vonatkozó limitet sem.

Az új biztosítás vonatkozik a belföldi utazásokra, illetve a külföldiekre egyaránt. Az autós az Európai Unió 28 tagországa mellett további 14 európai országban kap gyors segítséget. A szolgáltatás mögött a világ egyik legnagyobb asszisztencia szolgáltatója, az Europ Assistance világhálózata áll, a szerződések biztosítási fedezetét az Europ Assistance csoport írországi biztosítója nyújtja. A biztosítás tartalmazza a műszaki segélykocsi gyors kiküldését, amely elvégzi a helyszíni javítást és a gépjármű üzemképes állapotba hozását.

Amennyiben a gyors javításra nincs lehetőség, a járművet a legközelebbi szervízbe szállítják. Új szolgáltatás, hogy amennyiben az autótulajdonos úgy dönt, hogy itthon szeretné megjavíttatni járművét, erre is van lehetőség. A szerződés tartalmazza a jármű hazahozatalát, illetve annak költségeit is egy bizonyos összeghatárig. A szolgáltatásról bővebben: www.autosos.hu

Mint ismert, a hazai gépjárműpark átlag életkora sajnálatosan magas, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2018 végére elérte a 14,2 évet. A statisztika szerint az autópark átlagéletkorának növekedése 2007 óta folyamatos. 2007-ben a járművek átlagos életkora 10,3 év, 2010-ben 11,3, 2016-ban 13,9, 2017-ben 14,1 év volt.

„Az ügyfelek részéről egyre nagyobb az igény az idősebb gépjárművekkel kapcsolatos szolgáltatásaink iránt. Ismert, hogy a hazai autópark átlagéletkora igen magas, ami sajnos magában rejti a járművek gyakoribb meghibásodásának lehetőségét is. Ezen szerettünk volna segíteni, s lehetőséget nyújtani ahhoz, hogy ügyfeleink a nyári utazási szezonban már akkor is biztonságosan útra tudjanak kelni családjukkal, ha idősebb járművel rendelkeznek. Termékünk egyedülálló Magyarországon, mivel segítségével kisgyermekekkel is bátran elindulhatunk a régi családi autóval, akkor is biztonságban lehetünk” – emelte ki az új biztosítási konstrukció előnyeit Kalmár László, az idén húsz éves Europ Assistance Magyarország régiós vezetője.

 

Az oldal fő támogatója

 

2019.08.20
A 2019-es New York-i Nemzetközi Autószalonon szép standdal büszkélkedett a General Motors....
2019.08.20
Árverésre bocsátották a Toyota F1-es hagyatékának egyik darabját. A 2004-es versenyautó....
2019.08.20
Neil Campbell brit kerékpáros 280,557 kilométeres óránkénti sebességgel új csúcsot állított fel....
2019.08.20
Szerdán elkezdődik a III. kerületi Szentendrei út Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca közötti,....
2019.08.20
Újabb részletek derültek ki a Gyulafirátót és Eplény között vasárnap délután történt súlyos....
2019.08.20
Elsőként a két tartományi főváros csatlakozott az olasz kormány elektromos mikromobilitási....
2019.08.19
Aki követte az elmúlt két év autóipari fejleményeit, az akár meg is lepődhet a cím láttán, hiszen....
2019.08.19
Lugosi Károly Magyarországról küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2019.08.19
A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött személyautót foglaltak le a Csongrád megyei....
2019.08.19
Utrechtben felavatták a világ legnagyobb kerékpárgarázsát. Három szintjén összesen 12.500 kétkerekű....